:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Interview >> INTERVIEW JASON BIGGS
INTERVIEW JASON BIGGS
Type: Interview - Datum: 2004-02-20 - Geplaatst door: Bart
Jason Biggs: "Ik ben trots op "American Pie – The Wedding"!"

Jason Biggs, de acteur uit de populaire komedies "American Pie", "American Pie 2", "Loser", "Evil Woman" en "Boys and Girls", kwam tijdens het 29ste Festival van de Amerikaanse Film in Deauville; "American Pie – The Wedding" (inmiddels uit op dvd) aan pers en publiek voorstellen. We hadden een persoonlijk gesprek met deze sympathieke jonge kerel, die blijkbaar over meer acteertalent beschikt dan oorspronkelijk gedacht …

Dvd Info: In "American Pie – The Wedding" is een groot aantal van de originele cast (o.a. Shannon Elizabeth, Tara Reid, Mena Suvari, Chris Klein, …) niet meer van de partij. Heb je daar een verklaring voor?
"Wel, omdat deze film vooral ging over het huwelijk tussen Jim & Michelle, was er vrijwel geen plaats meer over om de relaties tussen Oz & Heather en Kevin & Vicky nog interessant naar voor te brengen. Daarmee zeg ik niet dat ze geen plaats meer verdienden in de film, maar ze zouden alvast een kleinere inbreng gehad hebben. Is dat de reden? Ik weet het echt niet. Misschien vonden ze het niet nodig om enkel nog als cameo op te duiken. Chris Klein stond op hetzelfde moment op de planken in Londen, maar of dat de reden is dat ook hij er niet bij was, weet ik niet. De hoofdreden is wellicht dat het script voornamelijk over het huwelijk ging, en daardoor minder interessant leek voor de andere castleden."


Dvd Info: Hoe zal het publiek reageren, denk je, als ze vernemen dat een groot deel van de oorspronkelijke bezetting er niet meer bij is?
"Persoonlijk vond ik het heel jammer dat ze er niet meer bij waren, want het klikte onderling heel goed. Vooral met Chris Klein heb ik een speciale band, en het deed raar om te moeten acteren zonder hem in de nabije omgeving. Mijn mooiste momenten uit de vorige "American Pie"-films deelde ik immers met Chris. Omwille van het verhaal, denk ik niet dat de fans de afwezige acteurs zullen missen. "American Pie – The Wedding" heeft immers de nodige ingrediënten om het verhaal de nodige vaart te geven. Dit verhaal heeft Alyson Hannigan & mezelf, Sean William Scott (Stifler), Eugene Levy (Jim’s vader) en Eddie Kaye Thomas (Finch)nodig. De andere leden zouden er misschien wat verloren bijgelopen hebben, dus ik denk niet dat het publiek hen zal missen."

Dvd Info: Zal er een vierde "American Pie" komen? Misschien "American Pie – The Honeymoon" …
"Ja, of "American Baby", "The Mistress", "The Divorce", … (lacht) Inderdaad, je kan eindeloos doorgaan. Momenteel zijn er totaal geen plannen om een vierde film te maken. Toen we deze film draaiden, gingen we er allen vanuit dat dit de laatste aflevering zou worden, en dat het stilaan tijd werd om ons te concentreren op andere personages en films. Dit gezegd zijnde, zeg ik er altijd bij: "Wie weet wat de toekomst zal brengen …". Toen ik destijds interviews gaf voor "American Pie 2" zei ik ook met volle overtuiging dat het de laatste film zou zijn, en zie me hier nu terug zitten voor het 2de vervolg … We zullen zien. Ik moet wel zeggen dat het verdomd lastig was om het project van deze "American Pie" van de grond te krijgen. En als er eventueel sprake zou komen van een vierde film, dan zal het ongetwijfeld nog moeilijker worden … Ik denk dat Universal tevreden en gelukkig is dat deze derde film er gekomen is, en met het huwelijk kan je eigenlijk geen beter einde bedenken aan deze trilogie."

Dvd Info: Hoe sta je zelf tegenover vervolgfilms en vooral deze derde "American Pie"?
"Vervolgfilms op komedies hebben in het verleden al herhaaldelijk aangetoond dat ze meestal nooit hetzelfde niveau bereiken als de oorspronkelijke films, en dat is dan voor sommige titels nog zachtjes uitgedrukt. Logisch misschien, want hoe meer je iets in herhaling brengt; hoe groter de kans dat het mislukt. Ik geloof dat we met "American Pie – The Wedding" een film maakten die grappig is, en die gerust naast de andere 2 films mag staan. Uit verschillende hoeken heb ik zelfs al vernomen dat de fans het moeilijk hebben om hun favoriete "American Pie"-film te kiezen. Dit toont dus aan dat de vervolgfilms van een opmerkelijke kwaliteit zijn."


Dvd Info: Inderdaad, we vonden "American Pie – The Wedding" minstens even goed als de vorige films …
"Ja, we hadden zoiets van: We waren succesvol met de eerste; met de tweede film scoorden we ook; dus kunnen we een derde film maken zonder te overdrijven …? Ik kan niet spreken over de mening van de studio, want ik ken die mensen niet echt, maar de producenten, de acteurs, de crew, … voelden zich enorm betrokken bij het productieproces van deze film. We wilden allemaal kwaliteit brengen, en niet zomaar de film doen omdat het ons een aardige geldsom opbracht, onze dialogen opzeggen en nadien de set verlaten. Neen, we wilden ervoor zorgen dat de mensen zeker niet ontgoocheld de zaal zouden verlaten na het zien ervan. We zijn daar in geslaagd, veronderstel ik, en ik ben daardoor zeer trots op het resultaat."

Dvd Info: Na "American Pie – The Wedding" speelde je de hoofdrol in "Anything Else" van Woody Allen. We kregen een totaal andere Jason Biggs te zien. Is het jouw bedoeling om in de toekomst een andere richting in te slaan?
"Ik weet het niet. Als Woody Allen’s film en mijn vertolking mijn carrière een andere wending geven, dan vind ik dat schitterend; indien de film toch niet het verhoopte succes behaalt, dan zal ik er zeker niet van wakker liggen. Ik hou van komedies. Wil ik in de toekomst met soortgenoten van Woody Allen een film maken?! Jazeker! En hopelijk zal ik de nodige capaciteiten hebben om te overtuigen in hun films. Heb ik genoten van de "American Pie"-trilogie en de komedies die ik daarnaast deed? Zeker weten! Eén ding staat vast: ik zal nooit stoppen met komedies. Mijn enige doelstelling is in de toekomst te werken met ervaren mensen, degelijke regisseurs en goede acteurs en actrices. Misschien brengt "Anything Else" daar verandering in … Ik weet het niet, laat ons hopen …"
(Met toestemming van de auteur gepubliceerd op DVD Info. Niets uit deze publicatie mag worden overgenomen zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur.)


Andere artikels van hetzelfde type