:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Algemeen >> EEN TERUGBLIK OP 2004
EEN TERUGBLIK OP 2004
Type: Algemeen - Datum: 2004-12-21 - Geplaatst door: Serge
Nog niet zo lang geleden stond ik in de plaatselijke boekhandel met de stripversie van Pixar’s recentste film in de hand nl. The Incredibles. De verkoopster dacht dat ze slim was en maakte de leuke opmerking “ha, de kinderen zullen weer eens een half uurtje stil zijn”. Grote stilte… Ik heb uiteindelijk maar betaald zonder een opmerking te maken, ik was die dag namelijk nogal goed gezind. Spijtig genoeg is dit een veel te vaak voorkomende mentaliteit: stripfiguren en bijgevolg tekenfilms zijn enkel en alleen bedoeld voor kleine kinderen. Gelukkig zitten er hier en daar nog enkele volwassenen tussen die wel beter weten en met veel plezier die “kinderfilmpjes” bekijken.

Gelukkig hoor ik zelf ook nog bij die groep, een groep mensen die in 2004 niet te klagen heeft gehad. Allereerst kregen we dit jaar een dubbele lading Walt Disney Treasures te verwerken (wegens het uitblijven van een release vorig jaar). De aandacht ging dit jaar naar Mickey Mouse, Donald Duck en Pluto. Een keuze waar we zeker niet over te klagen hebben. Naast de Treasures werden bij Disney ook de kluizen geopend en kregen we onder andere Brother Bear, Alice in Wonderland, Aladdin en Mulan voorgeschoteld, over de talloze sequels zullen we maar niks zeggen. Maar Disney was er dit jaar niet als enige bij met releases op het gebied van animatie, ook Warner Bros leek de smaak te pakken te hebben. Net zoals vorig jaar kregen we ook dit jaar in november een nieuwe set Looney Tunes gepresenteerd. Bugs Bunny, Daffy Duck, Porky Pig, Road Runner, enz. We kennen ze naderhand wel allemaal. Naast onze jaarlijkse dosis Looney Tunes, begon Warner ook met het releases van de Hanna Barbera catalogus. Een opsomming zou ons te ver voeren, maar onder de toppers daarvan rekenen we zeker The Flintstones en The Jetsons. Warner was echter nog lang niet tevreden met dit al zeer uitgebreid lijstje en besloot om daar nog maar eens een schepje bovenop te doen. Zij het dan wel in de vorm van een eerste portie vleermuis, meer bepaald Batman The Animated Series.

Na dat alles verscheen Porky Pig ten tonele en het enige wat hij ons wist te vertellen was: “That’s all Folks !”. Na een korte stilte voegde hij daar (gelukkig) wel aan toe: “For this year”. Dat was maar best ook, want de bankrekening was ondertussen geplunderd en we begonnen verdacht veel trekjes van al deze gekke figuren over te nemen.

Hans De Bisschop


Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8
UIT HET ARCHIEF