:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Interview >> INTERVIEW CLAUDIA CHRISTIAN
INTERVIEW CLAUDIA CHRISTIAN
Type: Interview - Datum: 2005-07-29 - Geplaatst door: Bart
Claudia Christian: "Iedere dag is nieuw voor me."

Tijdens de Utopia V-conventie in Scheveningen, hadden wij een gesprek met actrice Claudia Christian, die we vooral kennen uit de SF-serie Babylon 5. We hadden het over de serie, maar ook over haar hobby's en toekomstprojecten. Voor de fans van Babylon 5 is er goed nieuws, want de vijf seizoenen (+ enkele aparte films) werden inmiddels uitgebracht in mooie dvd-verzamelboxen, en zijn verkrijgbaar via Warner Home Video.DVD Info: In Babylon 5 vertolkte je de rol van Susan Ivanova; een sterk vrouwelijk personage. Welke ervaring was dit?
Claudia Christian: Het was zeer leuk om te doen, vooral omdat ik hou van rollen die leidinggevende functies hebben. Ik hield van haar gevoel voor humor en haar ironie.

Gebruikte je persoonlijke ervaringen om je rol voor te bereiden?
Nee, Ivanova was totaal anders ingesteld dan ikzelf.

Op welk vlak?
Ik ben veel hipper dan zij! (lacht)

Nochtans deed ze ook hippe dingen...
Misschien, maar niet zoals mij. Zij had veel meer discipline en gedroeg zich vrijwel altijd op dezelfde manier. Wellicht bezitten we min of meer dezelfde soort humor, maar daar houdt het dan ook mee op. Na me enkele jaren bezig te zien, stopte de bedenker van de serie, J. Michael Straczynski, enkele karaktereigenschappen van mezelf in Ivanova's personage, maar uiteindelijk bleef ze toch een unieke persoonlijkheid.

Ivanova was van Russische afkomst. Betekende dit een extra moeilijke opgave om overtuigend over te komen?
Wel, eigenlijk ben ik van Duits-Ierse afkomst, dus kon ik al min of meer uitmaken hoe Europeanen zich gedragen. Ik was echter nooit in Rusland, maar de Oost-Europese gevoeligheid en gewoontes kreeg ik vlug onder de knie. Misschien is het een soort gave waarover ik beschik. Het enige waarop ik moest letten was de uitspraak van het accent.

Hoe kwam je eigenlijk aan de rol van Ivanova?
Door auditie te doen. 's Middags ging ik naar de casting en vijf uur later had ik de rol.

Je deed ook auditie voor de rol van Seven of Nine in Star Trek: Voyager. Wat liep daar fout?
Persoonlijk denk ik niet dat daar iets fout liep. Ik was gewoonweg niet de persoon die ze zochten.

Naast je acteercarrière ben je ook actief als zangeres. Begon je daarmee op jonge leeftijd?
Nee, maar ik schreef wel al muziek op zeer jonge leeftijd. Ik schrijf heel graag liedjesteksten, maar speel ook piano en gitaar. Puur uit plezier maakte ik mijn eerste album. Verrassend genoeg bleek het een aardig succes te zijn, zodat ik er later nog 4 maakte.

Is het de bedoeling om daarmee verder te doen?
Jazeker, maar momenteel heb ik er de tijd niet voor.

Vanwege je rol in die nieuwe tv-serie?
Inderdaad, ik speel één van de hoofdrollen in Star Hyke, maar daarnaast heb ik nog andere bezigheden, zodat ik de muziek voorlopig op een laag pitje plaats.

Waarover gaat Star Hyke?
Het is een science-fiction-komedie. Volgende week beginnen we aan de opnames. Eerst nemen we 6 afleveringen op, om te zien hoe de respons zal zijn. Ik vertolk de rol van Captain Belinda Blowhard. Het is de bedoeling dat het ergens in 2005 wordt uitgezonden.

Mogen we de rol vergelijken met die uit Babylon 5?
Welja, maar eigenlijk heb ik meer te zeggen dan Susan Ivanova. Daar was ik een lid van de bemanning; nu ben ik de kapitein! (lacht)

Eén van je hobby's is wapens verzamelen. Kan je daarover iets meer vertellen?
Mijn vader gaf me mijn eerste zwaard toen ik 16 jaar was en ik vond het prachtig. Dit betekende de start van mijn collectie. Telkens mijn ouders op reis gingen, brachten ze een nieuw zwaard of dolk mee. Ik werd verliefd op de schoonheid van dit wapen. Gewoonweg prachtig om naar te kijken. Wellicht heb ik een 50-tal verschillende in mijn bezit.

Wat zijn je toekomstplannen na Star Hyke?
Dat is een moeilijke vraag, want ik weet niet wat er morgen zal gebeuren. Iedere dag is een nieuwe voor me. Ik verhuisde 6 weken geleden naar Europa (Engeland nvdr.), zodat het momenteel nog wat wennen is. We zien wel wat het wordt na Star Hyke; zoals ik al zei: iedere dag is nieuw voor me...

De volgende editie van Utopia gaat door tijdens het weekend van 22 & 23 oktober. Meer gegevens zijn te vinden op de site www.utopiasite.com. Wellicht een uitgelezen kans om je favoriete Science-fiction- of TV-held te ontmoeten...Andere artikels van hetzelfde type