:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BUFFY THE VAMPIRE SLAYER - SEIZOEN 6
BUFFY THE VAMPIRE SLAYER - SEIZOEN 6
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-07-15
SERIE
Seizoen 6 van deze populaire TV-Serie gaat van start zo’n 4 maanden na de feiten aan het einde van seizoen 5. Buffy is dood en de Scooby-gang probeert samen met de Buffybot Sunnydale te vrijwaren van vampieren, demonen en allerhande andere kwaadaardige monsters. Giles besluit, nu Buffy dood is, dat hij niet langer nodig is in Sunnydale en keert terug naar Engeland. Lang zal hij daar echter niet vertoeven want wat hij niet weet is dat Willow door middel van een spreuk Buffy weer tot leven heeft gebracht. Een ding waren ze echter wel vergeten, Buffy weer opgraven, want nu moest zij zich zelf een weg uit haar graf graven.


Alsof het nog niet genoeg is dat ze opnieuw moet wennen aan het leven wordt ze ook nog eens geconfronteerd met het tienerduo Jonathan, Warren en Andrew. Zij maken haar doorheen het seizoen het leven zuur met demonen die banken overvallen, waanideeën, klopgeesten etc etc. Daarbovenop krijgt ze ook nog eens te maken met geldproblemen en sociale assistenten, die er alles aan doen om Buffy de voogdij over Dawn te ontnemen. Ook Willow werkt zich in de problemen want zij raakt namelijk verslaafd aan magie. Buffy helpt haar daarvan af te kicken wat ook lukt totdat Jonathan gek wordt en in een moment van totale paranoia Buffy en Tara (Willow’s vriendin) neerschiet. Woedend van verdriet keert Willow zich weer tot de zwarte magie waarmee ze Buffy een 3e dood kan besparen. Na het redden van Buffy heeft ze slechts één doel voor ogen: Jonathan vermoorden. Hierdoor brengt ze echter niet alleen zichzelf in gevaar maar ook de rest van de wereld...


Verder loopt het ook nog grondig mis tussen Anya en Xander, die waren op het einde van het vorige seizoen verloofd en waren nu van plan om te trouwen. Een demon laat Xander echter een gelogen toekomst zien waarop deze Anya voor het altaar laat staan. Anya wordt weerom een wraakdemon en probeert zich dan ook te wraken op Xander … wat jammerlijk mislukt. Ook onderhoud Buffy een nogal turbulente relatie met Spike … (ja, u leest het goed, elke vorm van interpretatie is gangbaar.) waardoor Dawn zich meer en meer begint verwaarloosd te voelen en ze andere bezigheden zoekt .. bijvoorbeeld stelen. Ook Riley krijgen we nog eens te zien... enkel blijkt deze ondertussen getrouwd te zijn...

Hieronder een lijstje van alle afleveringen uit het 6e seizoen:
Bargaining (1) - Bargaining (2) - After Life - Flooded - Life Serial - All the Way - Once More, with Feeling - Tabula Rasa - Smashed - Wrecked - Gone - Doublemeat Palace - Dead Things - Older and Far Away - As You Were - Hell's Bells - Normal Again - Entropy - Seeing Red - Villains - Two to Go - Grave.


BEELD EN GELUID
Op vlak van beeld en geluidskwaliteit mogen we bij deze release zeker niet klagen. De kleuren zijn mooi helder en scherp. Op enkele plaatsen was er een minimale en eigenlijk niet echt storende hoeveelheid edge-enhancement aanwezig evenals een beetje aliasing. Een meet storende fout echter zijn de schokjes die soms in het beeld zitten. Ook vielen er ons hier en daar enkele vervormingen in het beeld op. Deze fouten zijn te verklaren doordat de serie natuurlijk Amerikaans is en dus in NTSC werd opgenomen. Bij de conversie naar PAL zijn dus duidelijk op bepaalde plaatsen fouten gemaakt. Fouten die tegenwoordig niet meer zouden mogen voorkomen !

Over het geluid kunnen we niet echt negatief zijn maar reden tot juichen is er ook niet echt. Dialogen zijn helder en goed verstaanbaar maar buiten dit feit wordt er zeker niet optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheden van het formaat. Het surround achterkanaal zorgt vooral voor een aanvulling in de vorm van muziek, wat het geheel toch nog een beetje ruimtelijke spreiding geeft.


EXTRA’S
Audiocommentaren:
Bij zes afleveringen krijgen we een zeer informatieve maar ook voldoende luchtig opgevatte commentaar te horen. Deze werd ingesproken door leden van de crew en biedt een overvloed aan anekdotes en weetjes maar er wordt ook wel toegegeven waar het nog beter had gekund. De eerlijkheid hierin wordt natuurlijk ten zeerste op prijs gesteld.

Behind the Scenes & Buffy Karaoke:
Dit 6e seizoen bevat de musical-aflevering Once More with Feeling. In de Buffy-Karaoke krijgt de kijker de kans om 3 van de nummers uit deze aflevering zelf te zingen wanneer de tekst onderaan in beeld verschijnt. Verder heeft men van deze aflevering ook nog een soort Making Off gemaakt. Hierin wordt de productie van de aflevering uit de doeken gedaan aan de hand van interviews, life fragmenten, video-opnames van de repetities etc etc.


Trailers:
Op de 3e disc staat een groot gamma aan trailers van zowel Buffy Seizoen 2 tot en met 5 als de spin-off Angel Seizoen 1 tot en met 3. Ook vinden we een trailer terug van de film Buffy The Vampire Slayer.

ATA&S Panel Discussion:
Een discussie van een klein uur waarin acht leden van de cast en crew vollop antwoord geven op tal van vragen. Je komt hierin dus allerlei dingen te weten over de personages, de verhaallijn, productie en nog veel meer. Dus niet bekijken als je het seizoen nog niet gezien hebt!

Buffy Goes To Work:
n de 11e aflevering gaat Buffy noodgedwongen op zoek naar een job en komt uiteindelijk terecht in een fastfood-restaurant. In dit korte filmpje hebben de acteurs en de crew het zelf over hun eerst bijverdienste.


Season 6 Overview:
De korte samenvatting van het 6e seizoen als het ware. Aan de hand van interviews en fragmenten uit het hele seizoen wordt uitgelegd wat de inhoud zal zijn en wat men exact voor ogen had wanneer men met de productie begon.

Television with a Bite:
Deze extra neemt je mee op een tour doorheen de 6 verschillende seizoenen, bekijkt er de hoogtepunten en dieptes van. Dit aan de hand van talrijke interviews en allerhande ander beeldmateriaal. Een zeer goed overzicht van de serie dat ook een kort kijkje in de toekomst biedt.

Outtakes:
Enkele minuten vol met bloopers en versprekingen.


CONCLUSIE
Een boxset die er op alle vlakken best mag wezen. Een goede beeld en geluidskwaliteit, een goede verhaallijn en een groot gamma aan extra’s voorhanden. Kortom alles wat de Buffy-fan nodig heeft voor een stevig aantal uren entertainment.


cover
Studio: Fox

Regie: diversen
Met: Sarah Michelle Gellar,Nicholas Brendon, Emma Caulfield,Michelle Trachtenberg,James Marsters,Alyson Hannigan,Anthony Stewart Head, Amber Benson

Film:
8/10

Extra's:
8,5/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001

Leeftijd:
12

Speelduur:
922 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712626013501


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans
Extra's:
• Trailers
• Audiocommentaar bij zes afleveringen
• Buffy Karaoke
• Behind the Scenes “Once More with Feeling”
• ATA&S Panel Discussion
• Buffy Goes to Work
• Television with a Bite
• Outtakes
• Season 6 Overview

Andere recente releases van deze maatschappij