:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BREAKING NEWS IN YUBA COUNTY
BREAKING NEWS IN YUBA COUNTY (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2023-04-23
FILM
Huisvrouw Sue Buttons (Allison Janney) is het levende bewijs dat cassettes met zelfhulptherapie niet werken. Ze is pissed dat haar man Karl (Matthew Modine) voor de zoveelste keer haar verjaardag is vergeten, en ze is op weg naar zijn werk om hem daarvoor eens goed uit te kafferen. Wanneer zij hem ziet buitenkomen met een bos bloemen, meent ze aanvankelijk dat hij er toch aan gedacht heeft, maar wanneer ze hem volgt, belandt ze in een motel waar Karl zijn minnares Leah Norton (Bridget Everett) een stevige beurt aan het geven is. Bij het zien van zijn vrouw schrikt Karl zich een ongeluk, en hij sterft aan een hartaanval. Eerder dan het incident bij de politie te melden, begraaft Sue het lijk van haar man in de speeltuin achter het hotel, zodat ze, geïnspireerd door de media-aandacht die een vermist kind, Emma Rose, in de media krijgt, zelf met een sob story naar de media trekt, geil op alle aandacht die ze krijgt.
Karl had, naast het feit dat hij naast de pot piste, echter geen onbesproken levenswandel. Als bankbediende waste hij geld wit voor twee criminelen (Nora Lum en Clifton Collins jr.), en onwetend heeft Sue mee een zak begraven met daarin drie miljoen aan contanten. De criminelen willen natuurlijk het geld terug en laten een spoor van lijken achter zich. Ze beginnen met Karls broer Petey (Jimmi Simpson) aan te paken, een kruimeldiefje dat een job heeft in een soort van kringloopwinkel, en die ervan overtuigd is dat de twee achter de verdwijning van Karl zitten. Maar er is ook politieagente Harris (Regina Hall), die als enige op het juiste spoor zit, maar constant door haar oversten wordt tegengewerkt omdat die bang zijn dat ze het mediacircus dat Sue heeft ontketend, op hun kop zullen krijgen. Laten we het er voor de rest op houden dat het spoor van lijken alsmaar groter wordt...
Breaking News In Yuba County probeert zó hard om de nieuwe Fargo te zijn, maar het ontbreekt regisseur Tate Taylor wat aan de finesse die de Coen-broers wel hebben. Desondanks kan je niet zeggen dat deze film geen origineel scenario zou hebben, want de plotwendingen volgen elkaar in hels tempo op en worden van de weeromstuit burlesker en burlesker. Voor de rest wordt Breaking News In Yuba County vooral overeind gehouden door meestal goed, zij het licht overdreven, acteerwerk. Alleen Nora Lum kan voor geen meter acteren, en is de film eerder tot last dan tot nut, en uiteraard is het niveau van Wanda Sykes dat van het grappig vinden van in een hondendrol te trappen, en dat dan de volledige film lang als grap van de eeuw uit te spinnen. Daartegenover staan Jimmi Simpson als hapless broer die kruimeldiefstallen in zijn DNA heeft zitten, en een ontketende Bridget Everett. Alleen verliest regisseur Taylor naar het einde van zijn film de teugels, wat een beetje een demper op de feestvreugde zet, want zeker de eerste helft van de film is vrij strak en gelikt. Men kan niet alles hebben.
BEELD EN GELUID
Beeld en geluid van deze single layer-release van The Searchers zijn naar goeie gewoonte aanvaardbaar, maar niet baanbrekend. De aard van de film leent er zich ook niet toe. Er worden enkele leuke decors met veel detail getoond, zoals de kringloopwinkel waar Petey werkt, en ook de rest van Kentucky ziet er als een leuk plaatje uit. Er wordt voor de geluidseffecten al eens met een pistool geschoten en af en toe sneuvelt er eens een televisietoestel met een knal.

EXTRA'S

Niks. Nada. Noppes.

CONCLUSIE

Breaking News In Yuba County is de Fargo van de Aldi. Het is niet het A-produkt, maar u beleeft er gegarandeerd lol aan.


coverStudio: The Searchers

Regie: Tate Taylor
Met: Allison Janney, Mila Kunis, Nora Lum, Regina Hall, Wanda Sykes, Juliette Lewis, Samira Wiley, Jimmi Simpson, Clifton Collins jr., Bridget Everett, Dominic Burgess, Keong Sim, Chris Lowell, Matthew Modine, Ellen Barkin

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Tragikomedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2021

Leeftijd:
16

Speelduur:
96 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
9789461878007


Beeldformaat:
2.39:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij