:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> STARGATE SG-1 VOLUME 27
STARGATE SG-1 VOLUME 27
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-08-05
SERIE
Nightwalkers (S6, Ep. 5)
Een wetenschapper in een klein stadje verdwijnt maar vooraleer hij op mysterieuze wijze in mist lijkt te zijn opgegaan belt hij Samantha Carter op. Als gevolg hiervan gaat het SG-1 team op onderzoek uit in het desbetreffende gehucht. Het wordt hen al zeer snel duidelijk dat de mensen in het stadje zeer raar doen en ’s nachts een compleet ander leven lijden. Na verder onderzoek ontdekken de SG-1 leden dat de bewoners van het dorp onder invloed van Goa’Uld larven zijn. Daar de jongen nog niet volgroeid zijn kunnen zij de bewoners enkel ’s nachts overnemen. Zal SG-1 het duistere plan van de Goa’Uld op tijd kunnen verijdelen ?

Abyss (S6, Ep. 6)
Jack komt bij bewustzijn op een planeet die hij niet kent, en voordat hij ook maar iets kan uitrichten wordt hij gevangen genomen door de Goa’Uld Baal. Deze martelt hem om informatie te verkrijgen die in Jack’s geheugen werd opgeslagen door de Tok’ra die zijn leven gaf voor Jack. Tussen de vele martelbeurten ziet O’Neill Daniel Jackson verschijnen, allereerst denkt hij te hallucineren, maar al snel blijkt dit niet te kloppen. Ondertussen probeert SG-1 een plan te bedenken om O’Neill uit de handen van Baal te redden …

Shadow Play (S6, Ep. 7)
Wanneer een delegatie van de thuisplaneet Kelowna van Jonas Quinn op aarde arriveert voor onderhandelingen, wordt deze laatste geconfronteerd met zijn oude professor. Deze brengt hem op de hoogte van een staatsgreep die op touw zou zijn om vredesonderhandelingen op Kelowna mogelijk te maken. Hiertoe zou SG-1 de regering van binnenuit moeten aanvallen om een burgeroorlog te voorkomen. Het wordt hen echter al snel duidelijk dat er enkele dingen van zijn verhaal niet helemaal kloppen.

The Other Guys (S6, Ep. 8)
Twee stuntelende wetenschappers die op een verafgelegen planeet opgravingen aan het uitvoeren zijn, zijn getuige van de ontvoering van SG-1 door de Goa’Uld. Tegen beter weten in besluiten ze om een reddingsactie te organiseren. Eenmaal aan boord van het Goa’Uld moederschip ontdekken ze echter dat het geheel opgezet spel was … en dat de Goa’Uld die hen gevangen genomen had eigenlijk een Tok’Ra is. Maar wanneer een der Jaffa het verraad van zijn meester ontdekt en deze vermoord zijn de 2 wetenschappers de enige hoop die SG-1 nog rest.

BEELD EN GELUID
Deze 4 afleveringen uit het 6e seizoen worden ons in 1.78:1 anamorf breedbeeld gepresenteerd. Op zich al een zeer groot pluspunt voor deze TV Serie. De beeldkwaliteit stelt dan ook niet teleur. Enige minpunten zijn een gering aantal compressiefoutjes en hier en daar een portie filmgrain. Verder zijn schaduwdetail, helderheid en zwartniveau van een zeer goed niveau. De geluidskwaliteit is wederom van een zeer hoog niveau. Dialogen zijn zeer helder en goed te verstaan. Het geheel creëert een zeer goed geluidsbeeld dat de afleveringen volledig tot hun recht doet komen. Weten we daarnaast dan ook dat dit “slechts” een Tv-serie is dan kunnen we enkel applaudisseren !

EXTRA’S
Audiocommentaar
Vanaf Volume 26 is er bij iedere aflevering een audiocommentaar voorzien. Deze biedt heel wat aanvullende informatie en is voor de fan echt het beluisteren waard.

Behind-The-Scenes
2 Nieuwe afleveringen uit de Director’s Series. Deze bieden een korte kijk achter de schermen van de afleveringen Shadow Play en The Other Guys. Leuk en informatief.

Seizoen 6 Beeldbestand
Een diashow met foto’s omtrent de afleveringen op dit 27e Volume.

Preview afleveringen Volume 28
4 korte previews van de afleveringen aanwezig op het 28e Volume.

Fanclub Spot
Kort spotje waarin je door Amanda Tapping wordt uitgenodigd om lid te worden van de SG-1 fanclub.

CONCLUSIE
Dit 27e volume is weerom een goede opvolger van het voorgaande volume. 4 zeer diverse afleveringen die zeker en vast zullen weten te boeien. Op het gebeid van beeld en geluidskwaliteit is er geen enkele reden tot klagen. Een must voor dan fans!


cover
Studio: Fox

Regie: diversen
Met: Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Don Davis

Film:
8/10

Extra's:
7/10

Geluid:
9/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
12

Speelduur:
170 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626013358


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Engels CC
Extra's:
• Audiocommentaar bij alle afleveringen
• Behind-The-Scenes Featurette
• Seizoen 6 Beeldbestand
• Preview afleveringen Volume 28
• Fanclub Spot

Andere recente releases van deze maatschappij