:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> STARGATE SG-1 VOLUME 28
STARGATE SG-1 VOLUME 28
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-08-05
SERIE
Allegiance (S6, Ep. 9)
Op de vlucht voor een Goa’Uld aanval moeten de Tok’Ra hun toevlucht zoeken op de Alpha Site. In dit kamp bevinden zich ook de Jaffa rebellen. Het is geen geheim dat beide partijen elkaar met moeite kunnen zien of luchten. Wanneer er dan plots van beide partijen leden vermoord worden teruggevonden breekt de hel los. Gelukkig wordt snel ingezien dat dit wel eens het werk zou kunnen zijn van een sluipmoordenaar. Deze moet ten allen tijde gestopt worden om de locatie van de Alpha Site geheim te houden en om de moorden te doen ophouden.

Cure (S6, Ep. 10)
SG-1 bezoekt de planeet Pangar. Op deze planeet heeft men een wondermiddel tegen ziektes. Men heeft een geneesmiddel weten uit te vinden dat het immuunsysteem perfectioneerd en de gebruikers dus vrijwaard van eender welke ziekte. Dit lijkt een droom tot de downside van het medicijn aan het licht komt. Men gebruikt hiervoor namelijk Goa’Uld larven met als gevolg dat de gebruikers volledig afhankelijk zijn van de productie daar hun eigen immuunsysteem compleet afgebroken is door dat van de Goa’Uld. Daarbovenop komt ook nog eens aan het licht dat de koningin die gebruikt wordt om de larven te verwekken geen Goa’Uld is maar de allereerste Tok’Ra.


Prometheus (S6, Ep. 11)
Het interstellaire ruimteschip X-303 wordt gekaapt en Jonas en Sam zijn nog aan boord. Al snel blijken de kapers ex-NID medewerkers te zijn. Deze eisen de vrijlating van Adrian Conrad en kolonel Simmons. Door middel van zijn Goa’Uld kennis weet Conrad de hyperdrive van het schip te activeren en zetten ze koers naar een voor Jonas en Sam onbekende locatie. Teal’c en Jack zetten een reddingsoperatie op touw maar zullen zij er ooit in slagen om heelhuids thuis te raken.

Unnatural Selection (S6, Ep. 12)
Na afgerekend te hebben met Simmons en Conrad wordt SG-1 gecontacteerd door Thor. De Asguard thuisplaneet werd overspoeld de replicators met de bedoeling het tijdscontinium op de planeet zodanig te vertragen dat de Asguard 1000en jaren zouden hebben om het probleem op te lossen. De activatie van het apparaat bleek echter mis te lopen want in plaats van de tijd te vertragen werd de tijd enkel versneld. SG-1 trekt er op uit naar de replicator planeet om te proberen het apparaat wederom in te schakelen.


BEELD EN GELUID
Voor de fans wordt het zo ondertussen een gewoonte, een anamorfe 1.78:1 transfer van hoogstaande kwaliteit. Wederom zijn schaduwdetail en helderheid van een zeer goed niveau. Enig minpunt is nog steeds de aanwezige filmgrain. Maar buiten dit kleine minpunt kunnen we dit een zeer goede beeldtransfer noemen.

Het geluid van dit 28ste volume heeft zoals gewoonlijk weer een fantastische behandeling ondergaan. We krijgen namelijk een prima Dolby Digital 5.1 track die een zeer goed ruimtelijk beeld creëert. Dialogen zijn zoals steeds zeer goed verstaanbaar en helder.


EXTRA’S
Audiocommentaar
Wederom 3 leuke en informatieve audiocommentaren aanwezig op deze schijf. Enkel bij de 3e aflevering valt het geheel een beetje tegen, te grote stiltes en te weinig informatie wat ons betreft.

Featurettes
3 afleveringen uit de Director’s Series. Deze bieden een korte kijk achter de schermen van de afleveringen Cure, Prometheus en Allegiance. Veel te kort maar de aangeboden informatie is toch zeer leuk en goed om weten.

Seizoen 6 Beeldbestand
Een diashow met foto’s betreffende de afleveringen op dit 28e Volume.

Trailers
4 Trailers over de afleveringen op Volume 29.

Fanclub Spot
Kort spotje waarin je door Amanda Tapping wordt uitgenodigd om lid te worden van de SG-1 fanclub.


CONCLUSIE
Vier nieuwe top-afleveringen van de inmiddels zeer populaire sciencefiction reeks Stargate SG-1. Beeld en geluidskwaliteit zijn wederom zeer goed. Dus voor de fans is er maar één optie: kopen!


cover
Studio: Fox

Regie: Diversen
Met: Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Don Davis

Film:
8,5/10

Extra's:
7/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
12

Speelduur:
172 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626013433


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Engels CC
Extra's:
• Audiocommentaar bij alle afleveringen,
• 3 Featurettes,
• Beeldbestand,
• 4 Trailers,
• Fanclub Spot

Andere recente releases van deze maatschappij