:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MORTAL KOMBAT - CONQUEST
MORTAL KOMBAT - CONQUEST
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-08-10
FILM
“Warrior Eternal” episode 1 en 2

Kung Lao (Paolo Montalban), een dappere krijger die opgevoed werd in de Tempel van de orde van Licht, heeft zich zijn hele leven voorbereid op het volgende Mortal Kombat-tornooi. Hij is de laatste hoop van de mensheid. Als Kung Lao verliest tegen slechterik Shang Tsung (Bruce Locke), dan valt het aardrijk in de klauwen van Outworld. Het duistere Outworld is een plaats gelegen in een andere dimensie, vol met monsters en andere booswichten. Kung Lao wint het tornooi en slechterik Shang Tsung wordt in de kobaltmijnen van Shokan gegooid - een plaats erger dan de dood. Maar Shang Tsung zint op wraak! Gelukkig kan Kung Lao rekenen op de hulp van Siro (Daniel Bernhardt), Taja (Kristanna Loken) en dondergod Lord Rayden (Jeffrey Meek).

Toen in ‘95 de 20 miljoen $ kostende videogame-adaptatie van Mortal Kombat een onverwacht succes werd (een wereldwijde opbrengst van ongeveer 122,5 miljoen $) was er een nieuwe geldkoe geboren voor producer Lawrence Kasanoff (True Lies, Beowulf). Er volgden nog een geanimeerde videoproductie, een animatie serie en zelfs een live-tour. Omdat al deze projecten nu niet echt een lang leven beschoren waren gaf producer Kasanoff al snel groen licht voor (het overigens rampzalige) Mortal Kombat II: Annihilation. De 30 miljoen gebudgetteerde film werd niet het verhoopte succes en bracht ‘maar’ 45 miljoen $ op nadat deze heel de wereld was rondgegaan. Toch succesvol genoeg om een relatief dure TV-serie aan het concept te wijden. Voor de cast werden talentvolle B- en televisieacteurs aangetrokken zoals Daniel Bernhardt (The Matrix 2 en 3), Kristanna Loken (Pensacola: Wings Of Gold, Terminator 3), Jeffrey Meek (Remo Williams, Raven) en Chris Casamassa (Shootfighter, Mortal Kombat). De TV-serie speelt zich af voor de bioscoopfilms. Toen we het schijfje van deze Mortal Kombat Conquest in onze speler inbrachten reikten onze verwachtingen niet verder dan een goedkoop doorslagje van de bioscoopfilms. En in feite is het niet meer! Maar we moeten toegeven dat het met een zekere flair gemaakt is dat je, zelfs al ben je maar een occasionele Mortal Kombat-fan, toch blijft kijken. Strooi nog een beetje humor over het geheel en je hebt een concept dat menig Mortal Kombat- en/of actiefan zal kunnen bekoren. Pittig detail: De serie werd na één seizoen stopgezet en producent Kasanoff stortte zich dan ook snel op de productie van… u kan het al raden… Mortal Kombat 3, die als werktitel MK3: Domination draagt. We zijn alvast benieuwd…

BEELD EN GELUID
Het 1.33:1 beeld ziet er degelijk uit (omdat het een TV-serie betreft is dat het originele beeldformaat), met voldoende detail en diepte in het beeld. Er is wel wat filmgrain en soms enkele ghosting-effecten aanwezig. Beschadigingen en vuil hebben we niet kunnen waarnemen. Qua geluid hebben we de keus tussen een Engelse Dolby Digital 2.0-, een Engels Dolby Digital 5.1- en een Engels Dolby Digital DTS-track. De Engelse 5.1-track klinkt ruimtelijk, met de nodige ondersteuning bij de aanwezige muziek en geluidseffecten. De dialogen zijn goed te verstaan. Ruis en geluidsstoringen hebben we niet kunnen waarnemen. We hebben ook eens even vergeleken met de Engelse DTS-track, maar er was weinig tot geen verschil ten opzichte van de 5.1-track.

EXTRA'S
We hebben de trailer van Mortal Kombat Conquest en nog wat promotrailers voor andere BBI-uitgaves zoals Ice Planet, Hard As Nails en Mortal Kombat Conquest: Scorpion VS Sub-Zero.

CONCLUSIE
Mortal Kombat Conquest is een middelmatige TV-serie gebaseerd op de immens populaire gelijknamige videogames. Hoewel we maar occasionele MK-fans zijn hebben we ons toch kunnen amuseren met Mortal Kombat Conquest en de diehard zullen er zeker hun gading in vinden. Deze DVD van BBI heeft een goede beeld- en geluidskwaliteit. Extra’s zijn buiten enkele trailers niet aanwezig, maar het betreft hier dan ook een titel die je voor enkele euro’s kan aanschaffen.


cover
Studio: BBI

Regie: Oley Sassone
Met: Paolo Montalban, Daniel Bernhardt, Kristanna Loken, Jeffrey Meek, Bruce Locke, Chris Casamassa

Film:
5,5/10

Extra's:
2/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1998

Leeftijd:
16

Speelduur:
78 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717185530292


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital DTS 5.1,
Engels Dolby Digital 5.1,
Engels Dolby Digital 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailer
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij