:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> RECKONING DAY
RECKONING DAY
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-08-26
FILM
Charles Toll (Saul Linklater), een nietsontziende crimineel, komt in het bezit van de gevaarlijke drug “ongekende kracht”. Deze drug geeft de gebruiker meer kracht en zorgt er eveneens voor dat deze geen pijn meer voelt. De Britse geheime dienst wil deze drugs uiteraard zo snel mogelijk vernietigd zien en hiervoor zetten ze Ed (Roman Karpynec) op de zaak. Ed is een bikkelharde en meedogenloze US special forces agent die ooit bijna het leven liet tijdens een ongelukkig afgelopen missie tegen Charles Toll. Ed is dit keer vastbesloten om Charles Toll en zijn bende voor eeuwig ten gronde te richten…

Op de cover staat vol trots vermeld: “Geïnspireerd op de classic cult action hits Evil Dead, Bad Taste en El Mariachi.” Maar laat u niet misleiden door deze goedkope verkooptruck, want Reckoning Day heeft in de verste verte niets gemeen met de vermelde filmische mijlpalen. Toegegeven dat Reckoning Day eveneens erg gewelddadig en bloedig is, maar waar het geweld van Evil Dead de kijker schokte of de bloedeffecten van Bad Taste of El Mariachi ingenieus in elkaar waren gestoken, zijn de sappige praktijken in Reckoning Day lachwekkend en amateuristisch. Debuterend regisseur Julian Gilbey wil de film een hippe, coole look meegeven middels enkele snel gemonteerde shots en flitsende cameratrucks. Spijtig genoeg heeft dit als enige effect dat je soms bijna een epilepsieaanval krijgt, zeeziek wordt of niet meer kan volgen omdat het verhaal van de hak op de tak springt! Gelukkig is het verhaaltje even dun als een velletje wc-papier. Deze film is niet alleen het debuut van de regisseur, maar ook de meeste mensen uit de cast maken hier hun filmdebuut. En eerlijk gezegd hopen we dat het hierbij blijft! De acteurs kunnen allemaal als de beste boos in de camera kijken, maar verder reikt hun talent niet. Reckoning Day is een mislukking van jewelste, wij hebben alvast amateurfilms van bruidsfeesten gezien die professioneler aandeden. Te mijden als de pest dus en een 1 op 10 voor de moeite.

BEELD EN GELUID
Het non-anamorfische (hoewel op de hoes anders staat vermeld!) 1.85:1 beeld bevat veel filmgrain en is bijgevolg niet altijd scherp. De kleuren ogen wel mooi en natuurlijk. Vuil en printbeschadigingen hebben we niet direct kunnen waarnemen. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt ruimtelijk, met goed verstaanbare dialogen. Soms durft het geheel wel eens wat scheller klinken en we hebben gemerkt dat niet alles lipsynchroon loopt (kan ook zijn dat de dialogen later zijn ingesproken door de cast). We hebben tevens gemerkt dat er een ratelend geluid in het geluidsspoor is geraakt. Dit is zowel in de voorste- als in de achterste speakers te horen. Het valt het meeste op in de stillere momenten. Niet iedereen zal hier over struikelen (want het valt niet zo hard op), maar wij vonden het toch slordig overkomen.

EXTRA'S
Volgens de hoes zou er ten minste een trailer voor Reckoning Day te vinden moeten zien, maar op het schijfje blijkt deze missing in action te zijn. Wederom slordig.

CONCLUSIE
Reckoning Day is een misser van formaat en de DVD van H.O.M. Vision is eveneens niet veel soeps. Zo worden op de hoes zaken beloofd als een trailer en anamorfisch beeld, maar dat blijkt in de praktijk helemaal niet zo te zijn. Tenslotte zit er nog een kleine fout in het geluid dat maakt dat we deze DVD niet direct kunnen aanraden.


cover
Studio: H.O.M. Vision

Regie: Julian Gilbey
Met: Roman Karpynec, Saul Linklater, Dominic Alan-Smith, Tara Keatley, Will Gilbey, Julian Gilbey, Nik Weston

Film:
1/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
16

Speelduur:
103 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8713423555072


Beeldformaat:
1.85:1 niet anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij