:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> OPERATION PACIFIC
OPERATION PACIFIC
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-09-02
FILM
Ditmaal kruipt John Wayne in de rol van Luitenant-ter-zee Duke E. Gifford van de onderzeeër Thunderfish. Gifford is een echte waaghals die geen blad voor de mond neemt. Gifford bevindt zich midden in de oorlog die door de Stille Zuidzee raast. Zijn eerste opdracht is een groepje kinderen met hun geestelijke begeleiders van een eilandje dat door de Japanners bezet is te redden. Natuurlijk duurt het niet lang vooraleer de duikboot wordt opgemerkt en Gifford zich een weg moet vechten door vijandelijke duikbotenjagers en ook nog eens een aantal vrachtschepen torpedeerd. Eenmaal veilig en wel aangekomen in Pearl Harbor keert Gifford terug naar zijn andere tijdsverdrijf: het ontwikkelen van nieuwere en betere torpedo’s voor de Amerikaanse Marine. Na een tijdje wordt er echter weer beroep gedaan op de Thunderfish en raast Gifford samen met zijn bemanning weer door de Stille Zuidzee op zoek naar enkele vrachtschepen om te torpederen. Maar dan blijkt dat de torpedo’s die zij aan boord hebben niet werken en ze dus compleet weerloos zijn tegen de aanvallen van de Japanners. Gifford besluit dat er niks anders opzit dan zijn duikboot als ram te gebruiken en zo de vijandelijke schepen schade toe te brengen... Waarom werken de torpedo’s niet ? Een vraag waarop Duke zeer snel een antwoord zal moeten zien te vinden...


Deze Operation Pacific is weerom een echte klassieker. De liefhebbers van het genre weten waar zij hun geld kunnen aan besteden op het moment. Deze film bevat de nodige actie en spanning met hier en daar zelfs een vleugje romantiek: een aanrader!

BEELD EN GELUID
De beeldtransfer van deze film is verbazingwekkend goed, zeker wanneer je weet dat de film al meer dan 50 jaar oud is. Enige minpunten die ons opvielen zijn de beschadigingen en de filmgrain die nogal eens durven opduiken. Helderheid en detail van de print zijn zeer goed en ook compressiefouten ontbreken. Voor deze DVD release van Operation Pacific heeft men geopteerd voor de originele mono geluidstrack. Een zeer goede keuze want de track klinkt voldoende helder, natuurlijk mist de track wat dynamiek maar dit wordt wel goedgemaakt door het vrijwel constante gebruik van het subwoofer kanaal. Een prima verzorgde audiotrack dus.


EXTRA'S
We krijgen enkel de "verplichte" bioscooptrailer meegeleverd.

CONCLUSIE
Operation Pacific is een film die we iedereen van harte kunnen aanbevelen. De technische kant van de schijf scoort verbazingwekkend goed voor een film van deze leeftijd. De lage prijs rechtvaardigt enigszins het ontbreken van extra’s en maakt deze DVD dan ook tot een echte aanrader.


cover



Studio: Warner

Regie: George Waggner
Met: John Wayne, Patricia Neal, Ward Bond, Philip Carey

Film:
8,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Oorlog

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1951

Leeftijd:
6

Speelduur:
104 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321931121552


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Roemeens, Arabisch, Engels CC, Italiaans CC
Extra's:
• Bioscooptrailer

Andere recente releases van deze maatschappij