:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> VAMPIRE PRINCESS MIYU
VAMPIRE PRINCESS MIYU
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-09-05
FILM
De knappe Miyu ziet er uit als een gewoon meisje, maar is in feite een eeuwenoude vampier. Ze is, net als haar ouders, sinds haar geboorte voorbestemd om de zogenaamde Shima (demonen) te bestrijden en zo de mensheid te beschermen. In deze harde strijd wordt ze geholpen door Larva, haar persoonlijke Shima.

Vampire Princess Miyu is een 4-delige serie, bestaande uit de volgende episodes:

• 1: Het enigma van Kyoto
• 2: Het poppenfestival
• 3: Bevroren tijd
• 4: Kwetsbare partner

Het donker getinte Vampire Princess Miyu is intrigerend van opzet, maar spijtig genoeg niet altijd even boeiend. Het tempo ligt dikwijls té laag en dit ging soms zo ver dat we een (al dan niet luide) geeuw niet konden onderdrukken. Het verhaal is niet altijd even makkelijk te volgen en het helpt uiteraard ook niet dat de personages erg antipathiek zijn, waardoor je als kijker niet veel interesse hebt wat er hen overkomt. De animatie op zijn beurt is niet aardverschuivend, maar toch erg mooi. Vampire Princess Miyu wordt wat aanzien als belangrijk in het anime-genre en werd in ’97 vervolgd met een 26-delige serie.

BEELD EN GELUID
Het 1.33:1 beeld ziet er redelijk scherp uit, met voldoende contrast en een goed zwartniveau. De heldere kleuren zien er erg mooi uit. Filmgrain en compressiefouten hebben we niet kunnen vaststellen. De gebruikte print is proper, hoewel er hier en daar enkele minieme vuiltjes of beschadigingen durven voorbij te komen. De Japanse Dolby Digital 5.1-track is een eerder op de voorste kanalen gericht geluidsspoor. Enkel bij de aanwezige muziek en geluidseffecten worden de achterste speakers aangesproken. De dialogen klinken helder en zijn goed te verstaan. Storingen hebben we niet onmiddellijk kunnen vaststellen.

EXTRA'S
We hebben enkele pagina’s karakterprofielen van de belangrijkste hoofdpersonages en een drietal promotrailers (Appleseed, Armageddon en Avalon).

CONCLUSIE
Deze 4-delige Vampire Princess Miyu-serie kon ons niet direct bekoren. De DVD van A-Film bevat wel een goede beeld- en geluidskwaliteit. Voor de extra’s moet je het kleinood niet aanschaffen, want buiten wat info over de personages en enkele promotrailers is er niets aanwezig. Onze raad is dan ook: eerst een keertje huren.


cover
Studio: A-Film

Regie: Toshihiro Hirano
Met: Makao Watanabe, Tessho Genda, Ryo Horikawa, Masako Ikeda, Mami Koyama, Yuji Mitsuya, Goro Naya, Kaneto Shiozawa, Yumi Takada

Film:
5,5/10

Extra's:
2/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Manga

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1988

Leeftijd:
AL

Speelduur:
114 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8716777039038


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Japans Dolby Digital 5.1
Japans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Karakterprofielen
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij