:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FUN IN ACAPULCO
FUN IN ACAPULCO
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-09-11
FILM
Mike Windgren (Elvis Presley) wordt, nadat hij weigert in te gaan op de avances van de verwende dochter van zijn baas, op staande voet ontslagen als bootsmaat. Dankzij het jongetje Raoul Almeido (Larry Domasin) vind hij werk als strandwacht en als zanger in een plaatselijk hotel. Zo komt hij al snel in het vizier van enkele vrouwelijke schoonheden. Al snel ontstaat er rivaliteit.

“And the Oscar for best screenplay goes to... Fun In Acapulco” Not! Wederom een erg onnozel en naïef verhaaltje in dit zoveelste Elvis-vehikel. Uiteraard wordt het geheel overgoten door een boel zang en muziek door Presley. Het meest interessante aan deze film is Ursula Andress. Een jaar eerder werd ze onsterfelijk als sexy Bondgirl Honey Ryder in Dr. No (’62). De Exploitation-fans onder ons zullen haar dan weer kennen uit de Italiaanse kannibalenklassieker Mountain Of The Cannibal God (’78).

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch 1.78:1 beeld oogt meestal voldoende scherp, met een goed contrast en een al even goed schaduwdetail. Ook het zwartniveau is bevredigend. De aanwezige kleuren zien er mooi uit en ogen natuurlijk, maar ogen wat gedateerd. De gebruikte print is zo goed als volledig vrij van vuiltjes en beschadigingen. Digitale compressiefouten hebben we niet kunnen waarnemen. De Engelse Dolby Digital 5.1-track is een eerder op de voorkanalen gericht geluidsspoor, waarbij we enkel bij de muzikale nummers een wat ruimer geluidsbeeld voorgeschoteld krijgen. De track klinkt wel wat gedateerd, maar we hebben het hier dan ook over een film uit de jaren zestig. De dialogen komen mooi uit de centerspeaker en zijn goed verstaanbaar. Ruis of geluidsstoringen is voor het overgrote deel niet aanwezig. Er is ook een gerestaureerde Engelse Dolby Digital Mono-track aanwezig. Deze heeft een goede kwaliteit, maar we verkiezen toch de duidelijk voller klinkende 5.1-track.

EXTRA'S
Helemaal niets! Zélfs geen bioscooptrailer... teleurstellend!

CONCLUSIE
Fun In Acapulco is een middelmatige Elvis-film, die wederom erg interessant zal zijn voor de vele fans. Het schijfje scoort bevredigend qua technische kwaliteit. Wel strepen we even aan dat er helemaal géén extra’s aanwezig zijn.

Deze DVD maakt deel uit van een 8-delige Elvis-box met daarin de films Paradise Hawaiian Style, Girls! Girls! Girls!, Roustabout, King Creole, Easy Come Easy Go, Blue Hawaii, Fun In Acapulco en GI Blues, verschenen bij Paramount.


cover
Studio: Paramount

Regie: Richard Thorpe
Met: Elvis Presley, Ursula Andress, Elsa Cárdenas, Paul Lukas, Larry Domasin

Film:
5,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Musical

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1963

Leeftijd:
AL

Speelduur:
93 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8714865558638


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Duits Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Spaans Dolby Digital Mono 1.0
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
ederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Grieks, Bulgaars, Pools, Kroatisch, Sloveens, Hebreeuws, Arabisch, Turks, Engels CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij