:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> X-MEN EVOLUTION: MUTANTS RISING
X-MEN EVOLUTION: MUTANTS RISING
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-10-05
SERIE
Iedere fan van Amerikaanse comics zal nu ondertussen de X-Men wel kennen, de groep mutanten van professor Charles Xavier die zich inzetten om de samenleving tussen mutanten en mensen makkelijker te maken. Spijitg genoeg blijkt meermaals dat de wereld nog lang niet klaar is om met professor X en de zijnen om te gaan.

In X-Men Evolution vinden we de hoofdpersonages uit de comics / eerste TV serie / films terug tijdens hun schoolcarrière. Wolverine, Storm, Beast en professor X zijn de enige volwassenen in de serie. De nadruk ligt dan ook sterk op het leren omgaan van de jonge mutanten met hun krachten. De ene lukt het al wat beter dan de andere, maar over het algemeen gaat er wel al eens het één en het ander mis en moeten één van de andere X-Men de problemen veroorzaakt door de X-Men in opleiding oplossen.

X-Men Evolution zorgt voor een verfrissende bries in het X-Men universum, de 5 episodes op deze schijf wisten ons zeer sterk te boeien, we hopen alvast op meer dergelijke releases.


Deze eerste X-Men Evolution DVD bevat de eerste 5 afleveringen van het 2e seizoen van deze nieuwe serie, waarom juist deze 5 afleveringen van dit seizoen gekozen werden is ons een raadsel, maar afgaande op de releases in Regio 1 zal men met deze DVD eventueel willen aftasten of er een publiek is voor X-Men Evolution op de markt in de Benelux en nadien net als in Regio 1 een boxset uitbrengen waarin op 4 schijven alle afleveringen van Seizoen 1 aanwezig zijn, of de mogelijkheid bieden om deze 4 volumes afzonderlijk te kopen. In tegenstelling met Batman lijkt men hier dus wel chronologisch te werk zijn gegaan.

De eerste 5 afleveringen van seizoen 2 zijn:
Growing Pains, Bada-Bing Bada-Boom, Power Surge, Fun and Games, Beast of Bayville.

BEELD EN GELUID
Over de beeldtransfer van X-Men Evolution mogen we tevreden zijn: de animatie is vlot en scherp, kleuren zijn helder en voldoende verzadigd en het zwartniveau is zeer solide. Enig minpunt dat ons opviel is de aanwezigheid van aliasing in sommige scènes, wat soms wel storend durft werken. Gelukkig is dit de enige tekortkoming die we konden vaststellen en kunnen we dit dus een prima transfer noemen. Ook hier krijgen we een zeer goede Dolby Surround 2.0-track voorgeschoteld die zijn mogelijkheden optimaal benut. Dialogen klinken kraakhelder en mooi gecentraliseerd.


EXTRA'S
Ook hier krijgen we weer zeer korten fragmentjes te zien die kort ingaan op elke aflevering en dus niet echt veel meerwaarde hebben. Verder hebben we nog een korte bespreking van ieder personage, plus een montage betreffende de krachten die dat personage heeft. Voor de doorwinterde X-Men fans niet echt baanbrekend, maar voor diegenen die nog nooit van X-Men hebben gehoord (kan dat wel ?) wel leuk om eens door te nemen.


CONCLUSIE
X-Men Evolution is een nieuwe, verfrissende reeks rond de X-Men van professor Charles Xavier. Beeld en geluidskwaliteit zijn zeer goed te noemen, enkel de extra’s blijven nog een beetje achter. De X-Men fans willen we echter toch aanraden eerst eens te huren aangezien de serie niet direct te vergelijken is met de originele serie, niettemin toch 100 minuten puur entertainment !


cover
Studio: Warner

Regie: diversen
Met: Kirby Morrow, Scott McNeil, Venus Terzo, David Kaye, Christopher Judge, Meghan Black, Neil Denis, Brad Swaile, Maggie Blue O'Hara, Kirsten Williamson, Noel Fisher, Richard Ian Cox, Michael Dobson, Michael Donovan, Christopher Grey, Colleen Wheeler

Film:
8/10

Extra's:
4/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Superhelden

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
AL

Speelduur:
100 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
7321931239561


Beeldformaat:
1.33:1 PAL PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Portugees, Grieks, Hongaars, Roemeens, Hebreeuws, Arabisch, Turks, Engels CC, Duits CC
Extra's:
• Interviews bij iedere aflevering
• Mutant Files

Andere recente releases van deze maatschappij