:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DEMONLOVER
DEMONLOVER
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2003-10-23
FILM
Twee maatschappijen (Mangatronics en Demonlover) bestrijden elkaar voor de exclusieve internetrechten op Volf Groups pornografische 3-D manga. Als Magnatronics dreigt de strijd om de rechten op Volfs beelden te verliezen recruteren ze Diana de Monx (Connie Nielsen) om Demonlover te infiltreren. Na verloop van tijd komt Diana echter in een web van intriges terecht waar ze slecht met veel moeite zou kunnen uit raken.

De eerste film die wij van Olivier Assayas zagen, het uit 1996 daterende Irma Vep, kon onze goedkeuring zeker wegdragen. Fin août, début septembre (1998) en Les Destinées sentimentales (2000) zijn niet in de Belgische bioscopen te zien geweest en ook op een video/dvd-release is het nog wachten. Enkele jaren later kreeg Assayas met Demonlover nog eens (weliswaar op een beperkt aantal schermen) een bioscooprelease in België met één van zijn films. Demonlover maakte in 2002 deel uit van het officiële programma van het filmfestival te Cannes alwaar de film over het algemeen toch wel positief door de pers werd onthaald. Demonlover kan omschreven worden als een mix van een typische Franse arthouse film en een thriller. Wie hoopt om bijna 120 minuten te zitten nagelbijten van de spanning is bij Demonlover wel degelijk aan het verkeerde adres. De film biedt eigelijk weinig spanning en actie maar toch hebben wij ons niet zitten vervelen. Meer dan van een goede verhaallijn (bij momenten lijkt het verhaal de draad wat te verliezen) moet de film het hebben van een aantal goede acteerprestaties (+ casting) en een passende soundtrack door Sonic Youth. De enige noemenswaardige mannenrol wordt vertolkt door Charles Berling, een acteur die voor de meeste lezers wellicht een nobele onbekende is en zal blijven, behalve in deze film. Voor de drie voornaamste vrouwenrollen kon Assayas rekenen op drie actrices die toch al nodige naam en faam hebben: Connie Nielsen (One Hour Photo, Gladiator, Devil’s Advocate), Chloë Sevigny (Kids, Boys Don’t Cry, Party Monster) en Gina Gershon (Face/Off, Bound).

BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit van deze dvd-release is goed: printbeschadigingen zijn er bijna niet te vinden. De kwaliteit is wel niet constant gezien er tijdens de opnames verschillende soorten film gebruikt werden. De wisselende kwaliteit is geenszins storend: de verschillende soorten pellicule en de diverse opnametechnieken versterken nog de verschillende soorten sfeer die tijdens de film worden opgeroepen. De Paradiso dvd-release van Demonlover moet het in tegenstelling van de Franse release enkel stellen met een Dolby Digital 2.0 track. We zijn de eersten om toe te geven dat een 5.1 track geen absolute must is bij een film als Demonlover (de dialogen zijn bij deze film veel belangrijker dan de actie) maar het was toch interessant geweest indien we die track op deze dvd hadden kunnen aantreffen.

EXTRA'S
Op deze dvd-release zijn er jammer genoeg geen extra’s te vinden.

CONCLUSIE
Demonlover is op enkele schoonheidsfoutjes na een degelijke film. De film zal wellicht meer een cinefiel publiek kunnen aanspreken dan de gemiddelde thriller- of actiefan, hiervoor is de film waarschijnlijk te traag. De dvd-release is okee op gebied van beeld en geluid, extra’s ontbreken jammer genoeg totaal.


cover
Studio: Paradiso

Regie: Olivier Assayas
Met: Connie Nielsen, Charles Berling, Chloë Sevigny, Gina Gershon

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
16

Speelduur:
116 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5410504967504


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij