:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WEST WING, THE - SEIZOEN 2
WEST WING, THE - SEIZOEN 2
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-11-19
SERIE
Na de release van het eerste seizoen van deze briljante Amerikaanse dramareeks op DVD eerder dit jaar heeft Warner nu eindelijk ook seizoen 2 op DVD uitgebracht. Hier dient wel bij vermeld te worden dat het nu gaat om 1 boxset die het hele seizoen bevat, en dus geen 2 aparte boxsets die elk een half seizoen bevatten. Tegelijkertijd is er trouwens ook van Seizoen 1 een dergelijke boxset uitgebracht.

Het laatste wat we in het eerste seizoen te zien krijgen is dat er wanneer de president het gebouw verlaat geschoten wordt … daarna moesten we meer dan een half jaar wachten om te weten te komen wat er nu net gebeurd was en te gebeuren stond.

Het spreekt vanzelf dat we hier niet de hele verhaallijn gaan verklappen, maar laat het volstaan om te zeggen dat er wel degelijk slachtoffers vallen bij de aanslag. Wanneer dan later ook nog eens blijkt dat het doelwit eigenlijk niet de president was, maar wel zijn persoonlijke assistent Charlie is de chaos compleet. Het hele seizoen door volgen we de hoogtepunten van de gebeurtenissen in één regeringsjaar van de Bartlet administratie. Zo zijn er bijvoorbeeld het aannemen van de Republikeinse Ainsley Hayes (wat voor de nodige opschudding zorgt), President Bartlet’s 3de State of the Union, het benoemen van Lord John Marbury (zie seizoen 1) als ambassadeur van Groot-Brittannië in de VS, de onderschepping van een groot aantal chinezen die de VS proberen binnen te dringen en een in het honderd lopende reddingsactie van een aantal agenten van de DEA in Colombia. Grote cliffhanger van het seizoen is het feit dat President Bartlet eindelijk zal moeten bekend maken dat hij aan MS leidt. In opvolging daarvan zal hij ook meteen moeten beslissen of hij zich nog kandidaat stelt voor de volgende presidentsverkiezingen.

Net als het vorige seizoen werd ook seizoen 2 van The West Wing met een groot aantal Emmy Awards beloond, dit maal 8 om precies te zijn. Op een realistische manier wordt weergegeven hoe een dag in het Witte Huis er aan toe gaat en met welke problemen de president en zijn staf constant te maken krijgen. Iedereen lijkt zich in zijn rol meteen ook wat beter thuis te voelen in dit 2e seizoen wat de kwaliteit van het eindproduct enkel verhoogt. Toch mag je in deze serie ook de nodige humor verwachten die voor tal van hilarische momenten zorgt. Je moet natuurlijk geen humor in Geert Hoste stijl verwachten, eerder zeer droge humor. Ook komen er zeer veel zinspelingen aan te pas die nogal moeilijk te vertalen zijn, een basiskennis van het Engels is daarom dus wel altijd mooi meegenomen. Kortom een seizoen dat zijn voorganger, die ook al ijzersterk was, nog volop weet te overtreffen. Wij kijken alvast uit naar seizoen 3 dat dit najaar of begin volgend jaar op Kanaal 2 op de buis zou moeten komen.

BEELD EN GELUID
Wat betreft de beeldtransfer mogen we ook nu weer niet klagen, er natuurlijk rekening mee houdende dat het hier een TV serie betreft. Filmgrain durft nog steeds in minieme mate opduiken en ook de scherpte is niet altijd even goed, hoewel dit een bewuste keuze van de filmmakers lijkt te zijn geweest. Schaduwdetail en zwartniveau zijn goed, mede doordat hier vollop van gebruik wordt gemaakt voor het scheppen van de sfeer in de westelijke vleugel van het Witte Huis.

Aangezien The West Wing een dramaserie is die voor 80% steunt op de dialogen is een goede audiotrack onmisbaar. Men heeft de serie dan ook voorzien van een nette Dolby Digital 2.0 track. Deze klinkt zeer helder en dialogen zijn bijgevolg zeer goed verstaanbaar. Van de surround optie wordt nauwelijks of niet gebruik gemaakt, iets wat ons eigenlijk niet verwondert. Indien ze toch gebruikt wordt dan is dat bij de openingsscène en de muziek die veelvuldig in de serie voorkomt.

EXTRA’S
Spijtig genoeg geen extra’s beschikbaar … simpelweg niks! Dit is toch wel zeer spijtig, want over deze serie kan heel wat verteld worden, men had met gemak enkele schijven kunnen vullen met extra’s en commentaar van de cast en crew op de verschillende afleveringen. Een kans die onbenut is gebleven. We kunnen enkel hopen dat men bij seizoen 3 hier iets aan doet.

CONCLUSIE
Seizoen 2 van deze schitterende Amerikaanse dramareeks heeft een meer dan goede DVD release gekregen op technisch vlak, spijtig genoeg zijn er geen extra’s te bekennen. Indien je seizoen 1 op de voet gevolgd hebt dan kunnen we je maar één advies geven: kopen!


cover
Studio: Warner

Regie: diversen
Met: Martin Sheen, Rob Lowe, Dulé Hill, Allison Janney, Janel Moloney, Richard Schiff, John Spencer en Bradley Whitford

Film:
9,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
AL

Speelduur:
924 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321931246170


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Zweeds, Hebreeuws, Arabisch
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij