:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HE-MAN AND THE MASTERS OF THE UNIVERSE DEEL 2 - BIJ DE KRACHT VAN GRAYSKULL
HE-MAN AND THE MASTERS OF THE UNIVERSE DEEL 2 - BIJ DE KRACHT VAN GRAYSKULL
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-11-20
FILM
De strijd om Eternia gaat verder...
Buzz-Off en zijn volkje ontginnen “Androsia”, een krachtig goedje dat je extra kracht geeft. Skeletor heeft wel wat extra kracht nodig in zijn strijd tegen de ultrasterke He-Man en is vastbesloten om kost wat kost de substantie in zijn bezit te krijgen. Zelfs al moet hij er een verschrikkelijke oorlog tussen de koppige Buzz-Off en bondgenoot Stratos voor ontketenen! Gelukkig kunnen He-Man en zijn meesters van het universum op tijd tussenbeide komen. Maar dan zetten Skeletor en zijn kwaadaardige bende hun zinnen op het mysterieuze kasteel Grayskull. Zal He-Man het gevaar kunnen afwenden zonder zijn geheim prijs te geven?

De volgende afleveringen zijn te vinden op deze dvd: - Lucht oorlog
- Diep van binnen
- Lessen
- Het lied van de Siren

Speelgoedgigant Mattel wilde blijkbaar niets aan het toeval overlaten om He-Man terug extreem populair te maken en wist zowaar een bekend en veelgevraagd componist te strikken voor de muziek van de tekenfilmserie. Over wie gaat het hier?* Kijk hier voor meer achtergrondinfo rond He-Man And The Masters Of The Universe.

BEELD EN GELUID
Het 1.33:1 beeld oogt voldoende scherp, met een goed contrast. Het geheel bevat mooie, heldere kleuren. Vuil en beschadigingen zijn helemaal afwezig. Wel hebben we soms een compressiefoutje en een enkel trillend beeldlijntje kunnen vaststellen, maar nergens echt dramatisch. Op gebied van geluid moeten we het stellen met een Nederlands/Vlaamse Dolby Digital 2.0-dub. En dan hebben we het over een waarlijk tenenkrommende dubbing! Technisch klinkt deze Dolby Digital 2.0-track bevredigend, met helder klinkende en goed verstaanbare dialogen. Ruis hebben we niet kunnen waarnemen, maar wel een kleine hik in het geluid op ongeveer 00:02:59. Maar dit is voorbij voor je er erg in hebt. Maar het ontbreken van de originele Engelse geluidstrack blijft een gemis!

EXTRA’S
Wanneer je de dvd in de speler stopt, krijg je de volgende trailers te zien: De Schippers Van De Kameleon, Power Rangers: Wild Force, Medabots, Shinchan en Hamtaro. Het gaat hier niet om de gevreesde gedwongen trailers, dus gewoon skippen die boel! De hoofdattractie op deze schijf is een 25 minuten durende special, getiteld "De Wereld Van He-Man", waarin de kijker wordt voorgesteld aan de vele personages uit deze animatieserie. De special is leuk om een keertje te bekijken voor je begint aan de afleveringen, maar niet meer dan dat. Er zijn ook (althans volgens de cover en het extra’s menu) een drietal minieme DVD Rom-features aanwezig, namelijk een screensaver, een weblink en enkele wallpapers. Inderdaad, nét dezelfde features als op de eerste dvd! Uiteraard een gemiste kans want een documentaire over het fenomeen He-Man of hoe deze serie tot stand kwam had wel een welkome verassing geweest. Misschien een ideetje voor de volgende schijfjes?

CONCLUSIE
De animatieserie He-Man And The Masters Of The Universe was een waar fenomeen midden jaren ’80. In 2002 kwam men op de proppen met deze nieuwe He-Man-serie. Het oogt allemaal wat gladder en flitsender, maar het mist de charme van de originele Tv-serie. Distributiemaatschappij Bridge komt op de proppen met de tweede dvd van deze nieuwe He-Man reeks. Het schijfje bevat een redelijk goede beeld- en geluidskwaliteit (de verschrikkelijke dub even buiten beschouwing gelaten). Er zijn ook enkele minieme extra’s aanwezig, maar deze zijn spijtig genoeg net dezelfde als op de eerste dvd.

* Joseph LoDuca (The Evil Dead-trilogie, Xena: Warrior Princess, Brotherhood Of The Wolf)


cover
Studio: Bridge Entertainment

Regie: Gary Hartle
Met: -

Film:
5,5/10

Extra's:
3/10

Geluid:
5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Animatie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
6

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8711983457843


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Nederlands / Vlaams Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
geen
Extra's:
• De Wereld van He-Man
• 3 DVD-Rom features
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij