:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> KNIGHT RIDER, THE BEST OF
KNIGHT RIDER, THE BEST OF
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2004-03-07
SERIE
Michael Long is rechercheur bij de politie en is een bende bedrijfsspionnen op het spoor. Op een avond loopt het echter grondig mis. De bende heeft hem in de gaten en Michael en z’n partner worden in de val gelokt. Wanneer hij zijn partner stervende terugvindt zet hij de achtervolging in en spoedig haalt hij de dieven in. Een van hen weet hem echter te snel af te zijn en schiet hem neer, ze laten hem voor dood achter …

Enige tijd later wordt Michael wakker in het landhuis van de autogigant Wilton Knight (Richard Basehart). Deze verteld hem dat de buitenwereld denkt dat Michael Long wel degelijk overleden is aan zijn verwondingen, dit om de mensen die hem voor dood achterlieten te misleiden. Een plastisch chirurg heeft Michael opnieuw een gezicht weten te geven na de afgrijselijke verwondingen aangericht door de kogel die op hem werd afgevuurd. Michael herkent zichzelf niet eens meer, vanaf dan gaat hijd oor het leven als Michael Knight (David Hasselhoff), wanneer hij zijn auto in een loods terugvind, waarin dag en nacht gewerkt werd, wil hij niks liever dan gewoon vertrekken en zijn leven hervatten. Devon Miles (Edward Mulhare), een medewerker van de inmiddels aan een aanslepende ziekte overleden Milton, houdt Michael niet tegen, wetende dat het niet lang zal duren vooraleer hij terugkeert.

Michael is nog maar net op zoek naar de mensen die hem voor dood achterlieten of er gebeurd iets dat de rest van zijn leven zal veranderen : zijn auto praat tegen hem ! De auto stelt zichzelf voor als de Knight Industries Two Thousand of kortweg K.I.T.T. en blijkt heel wat trucjes achter de hand te hebben. Na een periode van ongeloof lijken de 2 het goed met elkaar te kunnen vinden en gaan ze elkaar ook meer en meer vertrouwen. Ze worden een onafscheidelijk team dat er alles aan doet om de onrechtvaardigheid in de wereld tegen te gaan … de ene keer al met meer succes dan de andere keer.

In de jaren 80 regende het werkelijk televisieseries met hele hopen. Nog opmerkelijker was dat de meeste daarvan best nog leuk waren om te bekijken. Dat geld ook voor Knight Rider, een aangename combinatie van actie en een vleugje humor. Erg veel diepgang heeft het natuurlijk allemaal niet, maar dat verwachten we ook niet direct, Knight Rider is gewoon leuk om eens een avondje voor de TV te zitten met de zak popcorn en simpelweg te genieten.

Spijtig genoeg gaat het hier om een “Best of” release in plaats van volledige boxsets per seizoen. Op de 2 schijven staat dan ook een selectie van afleveringen. Hierbij werd gekozen voor de pilootaflevering Knight of the Phoenix, Trust Doesn’t Rust, Soul Survivor, Knightmares en A Good Knight’s Work. Spreekt vanzelf dat deze uitgave naar meer smaakt en hopelijk mogen we ooit volledige releases verwachten. Er zou alvast zeker een publiek voor zijn.

BEELD EN GELUID
Knight Rider is ondertussen al weer zo’n goede 20 jaar oud en dat merken we ook aan de videotransfer, dze bevat vuiltjes en beschadigingen en soms ook een stevige portie filmgrain. Topkwaliteit kunnen we dit in geen geval noemen, slecht is het echter ook niet. Men heeft zich gewoon niet de moeite getroost bij Universal om de gekozen afleveringen eerst wat digitaal op te kuisen vooraleer ze op dvd te zetten.

Als audiotrack krijgen we enkel een mono geluidsspoor meegeleverd. Uitermate spijtig dat ook hier op zijn minst niet naar een Dolby Digital 2.0 Surround toe gewerkt werd. De audiotrack klinkt bijgevolg ook vrij gedateerd en zeer gelimiteerd. Geen onvoldoende, maar toch ook niet goed te noemen.

EXTRA’S
Niks … absoluut niks …

CONCLUSIE
Knight Rider is net als vele andere series uit de jaren 80 een beetje in de vergetelheid geraakt en daar heeft Universal met deze wat proberen aan te doen. Beeld en geluid krijgen een voldoende, maar zijn zeker en vast teleurstellend. Extra’s schitteren spijtig genoeg in hun afwezigheid.


coverStudio: Universal

Regie: Daniel Haller, Paul Stanley, Harvey S. Laidman, Sidney Hayers
Met: David Hasselhoff, Edward Mulhare, Patricia McPherson, Rebecca Holden en William Daniels

Film:
8/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1982

Leeftijd:
6

Speelduur:
275 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582108866


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Duits, Engels CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij