:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DIE HARD 3 - DIE HARD WITH A VENGEANCE
DIE HARD 3 - DIE HARD WITH A VENGEANCE
Bespreking door: Bart - Geplaatst op: 2001-09-24
FILM
Rechercheur John McClane (Bruce Willis) staat voor de zwaarste dag van z'n leven in deze explosieve actiefilm. Een geraffineerde terrorist (Jeremy Irons) laat in New York een bom in een winkelcentrum ontploffen en onthult dat er nog meer bommen in de stad verstopt zijn. In een waanzinnig spel zoeken McClane en een anti-held (Samuel L. Jackson) koortsachtig naar de overige bommen voordat New York aan flarden geblazen wordt. Terwijl dood en verderf op elke hoek dreigen, komt het duo explosief in actie en ontsnapt met kunst- en vliegwerk aan het allerergste …

Die Hard with a Vengeance
is een dijk van een film die echter niet kan vergeleken worden met de twee vorige. De eerste Die Hard is nog steeds de beste, terwijl de tweede film geëvenaard, zoniet overtroffen wordt. Wie van zijn thuisbiosavond wat spectaculairs wil maken, moet beslist deze film bekijken. Het loont zeker de moeite!

BEELD EN GELUID
Het beeld is quasi perfect. We worden verwend met een anamorf versie die zeer helder is om naar te kijken. De ondertiteling is op perfecte hoogte geplaatst en is zeer duidelijk leesbaar. De geluidstrack valt ook best mee, alhoewel we die niet meer kunnen vergelijken met audiotracks van hedendaagse films. De frontspeakers en surroundkanalen worden voldoende gebruikt, maar ze missen af en toe wat punch. Eén van de beste fragmenten op dit vlak is de metroscène!

EXTRA'S
Daarover kunnen we héél kort zijn: noppes!

CONCLUSIE
Deze derde film uit de Die Hard-reeks kan niet tippen aan het origineel uit 88, maar het is wel uitstekend voer voor een avondje puur filmentertainment. Vrij goede dvd-transfer, waar waarop jammer genoeg de nodige extra's ontbreken.


cover
Studio: Buena Vista

Regie: John McTiernan
Met: Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Jeremy Irons

Film:
8/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1995

Leeftijd:
16

Speelduur:
123 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8711875926082


Beeldformaat:
1.85:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1
Duits PCM Stereo


Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Grieks
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij