:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CARLITO'S WAY
CARLITO'S WAY
Bespreking door: Bart - Geplaatst op: 2001-07-22
FILM
Dankzij het grote vakmanschap van zijn advocaat Kleinfeld (Sean Penn), komt de harde crimineel Carlito Brigante (Al Pacino) vrij na een aantal jaren in de gevangenis. Deze keer is hij echter vastbesloten op het rechte pad te blijven. Hij wil zich terugtrekken op de Bahama's met zijn grote liefde Gail (Penelope Ann Miller) en de kost verdienen met het verhuren van auto's. De corrupte Kleinfeld wil hem wel helpen. Hij heeft een klusje waarmee Carlito een leuk startkapitaal kan verdienen. Hij noemt het slechts een gunst uit loyaliteit voor bewezen diensten, maar als Carlito al wat geleerd heeft uit het verleden, dan is het wel dat loyaliteit dodelijker kan zijn dan een kogel.

Prima geregisseerd door vakman De Palma met een sublieme Pacino in de hoofdrol en een bijna onherkenbare Sean Penn in één van de belangrijkste bijrollen. Voor de liefhebbers van het genre is dit een parel van een film!

BEELD EN GELUID
Het beeld is goed, maar zeker niet fenomenaal. Het kleurencontrast is bij momenten minder goed en vaak is het beeld korrelig. Vrij storend is de ondertiteling: erg klein en een schuin lettertype .
De klank is beter. In de beginscène horen we enkele revolverschoten die indrukwekkend klinken. Daarnaast is er ook de schitterende roltrapscène (einde van de film), waarbij de geluiden gedetailleerd uit de linker- en rechterfrontspeaker worden gespuwd. De dialogen komen grotendeels uit de centerspeaker. De surroundspeakers worden in mindere mate gebruikt (af en toe klinkt er wat muziek in de achtergrond), maar dat wordt grotendeels goedgemaakt door het treffend gebruik van de frontspeakers.

EXTRA'S
Bitter weinig. Slechts de bioscooptrailer (in Dolby Surround en alleen ondertiteld in het Engels en het Frans), de filmografieën van hoofdrolspelers en regisseur en ten slotte nog enkele productiefeiten.

CONCLUSIE
Deze ondergewaardeerde, maar niet te missen misdaadfilm, krijgt van Universal/Columbia Tristar niet de verhoopte dvd-behandeling. Wellicht volgt er in de toekomst nog een Special Edition, wat de laatste tijd vaker het geval is, en deze prima prent verdient ze zeker en vast!


cover
Studio: Columbia Tristar

Regie: Brian De Palma
Met: Al Pacino, Sean Penn, Penelope Ann Miller

Film:
8/10

Extra's:
2/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1993

Leeftijd:
16

Speelduur:
138 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609075540


Beeldformaat:
2.35:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Filomgrafieën
• Productienotities

Andere recente releases van deze maatschappij