:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BEYONCE - LIVE AT WEMBLEY
BEYONCE - LIVE AT WEMBLEY
Bespreking door: Carl - Geplaatst op: 2004-05-23
CONCERT
Haar eerste solo-album Dangerously In Love was een zodanige schot in de roos dat er onmiddellijk een heuse tournee aan gekoppeld werd. De show die we op deze dvd voorgeschoteld krijgen maakt daar deel van uit en werd opgenomen te Wembley. En we kunnen het u gerust verzekeren: deze dvd laat ons toe van Beyoncé te genieten in al haar glorie. Een volledig garnizoen aan camera's brengt de bloedmooie ster vanuit alle mogelijke hoeken op ons netvlies en gelukkig zitten er af en toe shots van het plubliek tussen. Zoniet hadden we met eventuele hartproblemen misschien wel moeten afzien van het bespreken van deze dvd.



Veertien songs passeren de revue, waaronder ook een medley van de meest succesvolle hits uit het repertoire van Destiny's Child, een taak waar ze zich perfekt van kwijt zonder de songs oneer aan te doen. Deze zangeres is geboren voor een solo-carrière, en daar zal het succes van Destiny's Child niks aan veranderen. Enig minpuntje misschien is dat, alhoewel Beyoncé een krachtige soul-stem bezit, er toch een bandje meedraait op de achtergrond. Dit vonden wij persoonlijk af en toe bijzonder hinderlijk aangezien de lijn tussen volledige play-back en dit soort van 'stem-ondersteuning' veel te dun is. Ook is niet alle muziek live maar dat kan ook moeilijk anders. Dit is bijgevolg veel minder storend.

De setlist van deze 'live at Wembly' ziet er als volgt uit:
Baby Boy, Naughty Girl, Fever, Hip Hop Star, Yes, Work It Out, Gift From Virgo, Be With You, Speechless, Destiny's Child Medley, Me, Myself And I, Summertime, Dangerously In Love en Crazy In Love.

Wat ook opvalt is dat, voor een zangeres als deze met zoveel sex-appeal, het publiek voornamelijk bestaat uit vrouwen. Des te meer een bewijs van de talenten die deze prachtige jongedame bezit om naast alle lagen van de bevolking, ook beide sexen aan te spreken. Iets wat haar zeker en vast ook geen windeieren zal leggen met betrekking tot haar bankrekening. Maar dit natuurlijk volledig terzijde. Het concert zelf duurt slechts een goede 80 minuten, laat je dus niet misleiden door de vermelde duurtijd van 150 minuten die men op de hoes afgedrukt heeft, deze houdt immers rekening met de bonus-cd.



BEELD EN GELUID
Beyoncé en haar dansers komen in al hun glorie op uw scherm prijken en over het algemeen kunnen we tevreden zijn over de beeldkwaliteit, iets wat bij live-registraties wel eens een probleem durft opleveren. Er is een lichte grondruis aanwezig op de print die echter nooit storend werkt maar voor de rest blijft het het beeld vrij van oneffenheden of andere fouten. Ook bij overschakelingen van heldere beelden naar donkere achtergronden blijft het geheel stabiel en alhoewel niet messcherp zijn er voldoende details aanwezig om van een meer dan behoorlijke beeldkwaliteit te spreken. Het geluid is zonder meer de winnaar van deze schijf, en zo hoort het natuurlijk ook bij een muziekdvd. Alhoewel het altijd schreeuwende publiek uit de achterspeakers tegelijkertijd voor diepte en ruimtelijkheid zorgt, zal je na enkele liedjes willen dat ze toch maar even ophouden met tieren zodat je kan genieten van Beyoncé's optreden. Jammer maar het zij de wet der live muziekconcerten op dvd. Beyoncé's stem komt altijd helder en krachtig door en ook het opnameniveau is van een acceptabel volume.



EXTRA’S
Naast de concertdvd krijg je op de koop toe zomaar eventjes gratis een bonus-cd bijgeleverd. Veel stelt het jammer genoeg allemaal niet voor. Aan de drie nummers die het eindprodukt Dangerously In Love niet gehaald hebben, kan je ook onmiddellijk horen waarom ze buiten de boot vielen. Het gaat om Wishing On A Star, What's It Gonna Be en My First Time. De 3 remixen van achtereenvolgens Crazy In Love, Baby Boy en Naughty Girl zijn dan op hun beurt wel aangenaam te noemen. Het geheel had er misschien wel bij gevaren mocht manlief Jay-Z zich eventjes op deze bonus-cd toegelegd hebben. De extra's op de concertdvd zelf maken deel uit van één grote featurette. Deze duurt zo'n 60 minuten en onderandere volgende onderwerpen komen aan bod: Een hoopje backstage-materiaal, info over de choreografie op het podium, een rondleiding in Beyoncé's kleedkamer, een interview met Beyoncé zelf, een meet-en-greet met de fans, een live-performance van Crazy In Love op de Brit-Awards 2004 en een commercial voor een welbepaald haarprodukt waarin Beyoncé haar prachtige lokken mag rondwuiven.



CONCLUSIE
Een must voor de fans en een genietbaar concert voor de modale muziek- en vrouwelijk schoon-liefhebber. Audiovisueel is deze dvd best verzorgd zonder echt hoge toppen te scheren. Enkele leuke extra's en zomaar eventjes een gratis bonus-cd maken van dit geheel echter een onweerstaanbare aankoop.


cover




Studio: Sony Music

Regie: Julia Knowles & Nahum
Met: Beyoncé Knowles

Film:
7/10

Extra's:
6/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Muziek

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003

Leeftijd:
AL

Speelduur:
150 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5099751706731


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels PCM Stereo 2.0

Ondertitels:
geen
Extra's:
• Bonus-cd
• Documentaire

Andere recente releases van deze maatschappij