:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FLIKKEN - SEIZOEN 3
FLIKKEN - SEIZOEN 3
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2004-05-31
REEKS
Het derde seizoen van de TV1-kaskraker Flikken is inhoudelijk waarschijnlijk het minste totnogtoe. Wat niet wil zeggen dat het om een slechte reeks gaat: Flikken is typisch drama van eigen bodem, een mengeling van actie, romantiek en drama. Alhoewel de acteurs zeker in deze reeks op kruissnelheid zijn, en het onnatuurlijke taalgebruik waar we ons in de vorige seizoenen zo aan hebben geërgerd wat getemperd wordt, is de zeepachtige verhaallijn die als bindmiddel tussen de afleveringen moet dienen wat té doorzichtig en voorspelbaar. Ook als whodunnit zie je de clou vaak van meters aankomen, maar we hebben eertijds alle afleveringen van Derrick en Der Alte achter de kiezen gehad, en er zijn slechts heel weinig politiereeksen die ons wat dat betreft kunnen verrassen. En gelukkig is het geheel nog niet zó onnozel als pakweg Baantjer of de krampachtig slechte reeksen zoals Commissaris Roos die de Vlaamse commerciële omroep eertijds op ons afvuurde, en waar Ward De Ravet zich nu nóg steeds voor omdraait in zijn graf.

Maar zoals gezegd, aan de continuïteitslijn moet toch dringend wat gesleuteld worden, niet in het minste aan de zever-opdrachten waaraan de karnavalsagenten Raymond Jacobs (Ludo Hellinckx) en Wilfried Pasmans (Mark Tijsmans) zich meestal moeten wijden. Met overschot dé slechtste vondst uit de reeks is de midlife-crisis die Jacobs doormaakt, de stormachtige relatie met een balie-agente die daaruit voortspruit, en de naïeve Pasmans, die, eens Raymonds huwelijk op de klippen is gelopen, de brokken moet gaan lijmen. Nog meer romantiek zit er in de lucht voor enfant terrible van het korps Tony Dierckx (Joke Devynck), die nog steeds angst heeft om zich te binden, maar uiteindelijk toch valt voor de charmes van een Nederlandse dokter Sam (Wim Van de Grijp). Sam is een weduwnaar, en het voornaamste obstakel tussen hen zijn Sara en Jitse, de kinderen van Sams eerste huwelijk, die hun nieuwe stiefmoeder niet bepaald zien zitten. En als Tony dan ook nog eens zwanger wordt van Sam, wordt de zaak nog gecompliceerder.

Motard Ben Vanneste (Axel Daseleire) valt als een blok voor de nieuwe commissaris, Nadine Vanbruane (Katelijne Verbeke), die de aangebrande commissaris Gysen (Wim Danckaert) komt vervangen wanneer die noodgedwongen wordt overgeplaatst nadat hij Bens zus Merel (Rebecca Huys) slecht voorbereid een undercover-operatie heeft ingestuurd. Exit Gysen, enter Vanbruane, die door de politiehervorming van de Brusselse rijkswacht werd overgeplaatst naar Gent, en de reputatie van een harde tante met zich meedraagt. Vanneste zal het nog zwaar te verduren krijgen wanneer blijkt dat zijn vader (Jaak Van Assche), die hem en Merel eertijds meer slaag dan eten gaf, en al zijn geld erdoor zoop, in het ziekenhuis blijkt te liggen met terminale leverkanker. Zijn partner, de Turkse Sellatin Ates (Cahit Ölmez) probeert een straatschoftje op het betere pad te helpen, maar niet alles loopt daarbij van een leien dakje, en op gegeven moment moet hij kiezen waar zijn loyauteit ligt.

En de laatste continu doorlopende verhaallijn draait uiteraard om Britt Michiels (Andrea Croonenberghs), die na haar besproken relatie met Kris Gysen even van de mannen af is, en zich vol toewijding op haar werk stort. Haar nieuwe baas Vanbruane brengt echter vanuit Brussel nog een onafgewerkt dossier mee, namelijk dat van haar man Mark die tijdens zijn dienst werd vermoord. Door een stom toeval komt er na al die jaren de naam van een verdachte uit het dossier rollen, ene Luther Cosanni, die net daarvoor vervroegd is vrijgelaten en in Frankrijk is ondergedoken. Alhoewel er geen enkel spoor van de man is, wordt het voor Britt des te pijnlijker als het dossier van Intern Toezicht langs alle kanten begint te lekken.

Qua onderwerpen die in de afleveringen behandeld worden aan variatie overigens geen gebrek: overdosissen drugs, kinderprostitutie, winkeldiefstal, huiselijk geweld, geweld tegen daklozen, verkeersagressie, incest, carjacking en natuurlijk - what else? - moorden in alle maten en gewichten. Niet alle scenario's zijn even sterk, maar afleveringen zoals Misbruik Van Vertrouwen, Blinde Hoek en Horen En Zien schieten er toch wel in de positieve zin uit. Ook jammer is dat de volgens ons drie beste acteurs het na deze reeks voor bekeken hielden: de flamboyante Axel Daeseleire (die meer brood zag in een sitcom op VTM), de minzame Cahit Ölmez (die zijn carrière aan de wilgen hing om een restaurant te openen, maar intussen toch terug op de planken gesignaleerd is), en de mooiste verschijning van de cast, Joke Devynck (die, nadat ze écht zwanger werd, ook haar carrière een versnelling achteruit wilde draaien). Of de castwissel een onverdeeld succes zou worden, leest U eerlang in deze kolommen bij de bespreking van seizoen 4.

AFLEVERINGEN
27. Misbruik Van Vertrouwen
De grote vakantie is voorbij, en Britt is verhuisd naar een ruimer appartement. Tony heeft al plannen om er een house-warming party te houden. Commissaris Kris Gysen is intussen al een tweetal weken bezig met te trachten om Merel te laten infiltreren in een gevaarlijke drugsbende, van wie de inferieure producten een dochter van een vriend van hem een arm hebben gekost. Alleen is het maar de vraag of het feit dat hij de operatie in zijn eentje leidt, zonder medeweten van zijn collega's, hem nu die felbegeerde promotie in de structuur van de eenheidspolitie zal opleveren of niet. Ben en Sellatin worden intussen opgeroepen voor een winkeldiefstal: een niet al te zeer bemiddelde man wil namelijk niet tekort schieten ten overstaan van zijn zoontje wanneer die met een ellenlange lijst met schoolbenodigdheden naar huis komt. En Pasmans is op stage in Quantico geweest, en iedereen zal het geweten hebben.

28. Sneeuwwitje
Britt en Tony onderzoeken een roofmoord op een studente. Al snel blijkt dat ze al maanden niet meer naar de cursus is geweest, en een pikant dubbelleven leidt waar haar ouders niets van afweten. Ze wordt "onderhouden" door een hoop mannen die, saillant detail, allemaal zakenpartners zijn van haar vader. Eén ervan, Wouter Lambrechts (Karel Deruwe), valt op in de rij wegens zijn waterig alibi. Als hij daar dan ook nog eens gelogen blijkt te hebben, is hij dadelijk verdachte nummer één. De flikken moeten het wel met een man minder doen, want Pasmans heeft zijn arm gebroken, en doet daarom de balie. En Intern Toezicht is nog steeds de undercoveroperatie van Kris Gysen aan het onderzoeken.

29. Zonder Domicilie
Steek eens een dakloze in brand! Dat is toch hoe de eigenaar van een supermarkt het winkelcentrum het liefst ziet: zonder schooiers en leurders. Romain, een dakloze die de dag ervoor nog zijn voorraad sterke drank is komen inslaan, wordt verkoold in een loods teruggevonden. De politie denkt dat het om een ongeluk gaat, totdat Raymond iets dieper gaat graven en een ex-flik, Fernand (Johny Voners), die uit het korps is gezet omdat door zijn schuld een collega is verongelukt, en die als veiligheidsagent in het shoppingcentrum werkt, aan de tand voelt. De baas van de supermarkt laat zijn zoon en diens kameraad regelmatig mensen die in het winkelcentrum last verkopen, aftuigen. Bij gebrek aan een commissaris neemt Britt zo'n beetje de leiding op zich, en bereidt een actie voor om een bende drugdealers aan een schoolpoort in te rekenen. Op die manier komen zij en Tony onverwacht in aanraking met Nadine Vanbruane, hun nieuwe baas.

30. Stoffelijke Schade
Bij een nachtelijke wegcontrole probeert een wagen te ontsnappen. Vanneste en Sellatin zetten de achtervolging in, maar vinden de wagen even verder terug, gecrasht tegen een boom. De chauffeur, een jonge vrouw, wordt nog naar het ziekenhuis gebracht, maar alle hulp komt te laat. Als Britt en Tony denken dat ze de ouders van het meisje verwittigen, blijkt het slachtoffer niet hun dochter te zijn; die heeft namelijk net aangifte gedaan van autodiefstal. Een opluchting voor de ouders, maar het dode meisje heeft helemaal geen profiel van een autodief. Zat er soms nog een tweede persoon in de wagen? Tony maakt intussen in het ziekenhuis kennis met Sam, een oudere, maar vriendelijke Nederlandse dokter. En de Peppi en Kokki van het korps, Pasmans en Jacobs, moeten de baan op voor een man die de kippen van zijn buren wil neerknallen. Sellatin belooft aan een vriendin, Caro, dat hij een goed woordje zal doen bij de procureur voor Nico, een op het randje van de delinquentie balancerend jongetje dat betrapt is op rijden zonder rijbewijs.

31. Thuis
Raymond en Pasmans krijgen een bijzonder delicate zaak op hun bureau geschoven: een jongetje van amper tien jaar heeft zonder aanwijsbare reden een winkeldiefstal gepleegd. Wanneer Sellatin en Ben dan ook nog eens op hetzelfde adres een valse noodoproep krijgen, en Britt en Tony toevallig zien hoe de vrouw des huizes in het ziekenhuis wordt verpleegd voor een "val van de trap", beginnen ze te vermoeden dat er mishandeling in het spel is. Sellatin heeft intussen zijn handen vol met Nico bokslessen te geven om zijn aggressiviteit in goede banen te leiden, terwijl Ben Caro tracht te versieren. En Raymond heeft duidelijk een geheime relatie met baliebediende Carla. Britt probeert intussen Tony te koppelen aan dokter Sam, en geeft hem zonder Tony's medeweten haar GSM-nummer door.

32. Blinde Hoek
Ferry Pauwels heeft nog maar net zijn boom-car "getuned", of hij rijdt bij het buitenrijden bijna tegen een bestelwagen. Hij en de andere chauffeur wisselen een paar scheldwoorden, opgestoken middelvingers en een paar klappen uit. Even later ligt hij in coma op straat. De flikken kunnen de chauffeur snel terugvinden aan de hand van een weggewaaide factuur; alleen beweert die bij hoog en bij laag dat de schermutseling die ze hadden nooit van die aard kon zijn dat Ferry zijn hoofd er nu meer uitziet als een legpuzzel dan wat anders. Raymond verrekt tijdens een partijtje stoeien met Carla zijn rug, en zijn collega's krijgen door dat hij een "buitenechtelijke" heeft. Tony wordt intussen maar voortdurend benaderd door Sam, en Vanneste heeft in de computer van het rijksregister naar privé-gegevens over Vanbruane zitten zoeken.

33. Horen En Zien
De lokale politie van Gent wordt door het federaal rechercheteam om bijstand gevraagd: een notoire crimineel heeft zijn bewakers overmeesterd en is uit het gerechtsgebouw kunnen ontsnappen. Hij heeft nog een vriendin in Gent wonen, die toevallig vlak over Britt blijkt te wonen. Vanneste en Sellatin enerzijds en Raymond en Pasmans anderzijds gaan vanuit haar flat een observatiepost bemannen. Britt en Tony worden gecontacteerd door een postbode die verdacht babygehuil in een huis heeft gehoord: ze treffen er de moeder, een minderjarige junk, aan, overleden aan een overdosis. De baby wordt nog net op tijd gered, en liefdevol opgevangen door een tante en oom van het meisje, maar ondanks het feit dat er geen sporen van een misdrijf zijn, doet iemand toch moeite om alle eventuele sporen op het appartement uit te wissen.

34. Trouw
Zakenman Dirk Houtman (Dirk Tuypens) wordt 's morgens gecarjackt; bij het incident krijgt de Marokkaanse syndicus van het gebouw, Tarik, een kogel in de maag. Diezelfde dag nog meldt een Nederlander zich aan bij het bureau, die kennelijk door dezelfde bende is overvallen. Maar er bestaat nog een tweede connectie tussen hem en Houtman. Pasmans moet intussen samen met Raymond een betrapping door een gerechtsdeurwaarder gaan begeleiden, en Pasmans scheldt zijn partner uit omdat die zijn vrouw bedriegt, en hemzelf als alibi gebruikt. Nadine Vanbruane heeft uit Brussel een dossier gekregen waarbij een overvaller in ruil voor strafvermindering een boekje zal opendoen over het incident waarbij vier jaar geleden Britts man werd neergestoken. Helaas is de dader, ene Luther Cosanni, al gaan vliegen.

35. Vermist
Een moeder komt de onrustwekkende verdwijning van haar dochter Randi melden. Het meisje heeft het blijkbaar moeilijk om de nogal bitsige scheiding en de nieuwe vriendin van haar vader te aanvaarden. Haar vader schijnt zich echter meer zorgen te maken over zijn gestolen wagen dan over zijn verdwenen dochter. Raymond en Pasmans zijn op het spoor van een dievenbende die huizen leegroven wanneer de familie van pas overledenen naar de begrafenis is. Raymonds dubbelleven met Carla maakt echter zijn functioneren als politieagent hoe langer hoe moeilijker. Sellatins protégé Nico heeft het intussen bij zijn werkgever verprutst, en is ontslagen. Ben Vanneste krijgt te horen dat zijn vader, die hij tien jaar geleden heeft buitengegooid, op de kankerafdeling van het hospitaal ligt.

36. Wapenbezit
Britt en Tony houden zich bezig met een oude man die vlak voor de krantenwinkel in elkaar is geslagen, en er erg aan toe is. Het geldspoor leidt naar een drugdealer. Ben en Sellatin worden opgeroepen bij een brutale overval op een restaurant, en Ben schiet één van de daders neer, nadat die volgens hem een wapen had getrokken. Alleen wordt Ben door de tweede dader neergeslagen, en is het wapen zoek wanneer hij terug bijkomt. Gevolg: Ben heeft Intern Toezicht aan zijn been, en ook met Sellatin zijn de relaties bekoeld: de jongen die is neergeschoten is zijn voormalige beschermeling, Nico, die blijkbaar weer op het slechte pad is geraakt. Desondanks stelt uitgerekend Sellatin op eigen houtje een onderzoek in naar het "verdwenen" wapen, en komt daarbij tot een merkwaardige conclusie... Voor Tony is het overigens de vuurdoop: ze gaat voor het eerst bij Sam eten, en laten we zeggen dat de kennismaking met Sams kinderen niet echt van een leien dakje loopt, inclusief de kots-gestes van de betweterige pubers... Raymond probeert bij Carla in te trekken, nu Lidy hem aan de deur heeft gezet, maar Carla heeft een hele andere opvatting over hun relatie.

37. Losgeld
Voor de ogen van een voorbijgangster wordt een man tegen zijn wil in een bestelwagen gevonden. Enkele uren later is de bestelwagen terecht; de man zit er nog in, heeft een paar flinke builen, maar verder niets. Britt en Tony vinden we dat hij een behoorlijk strafregister heeft, maar er kunnen hem geen strafbare feiten ten laste gelegd worden. met de kinderen van Sam is het intussen dikken ambras, want ze willen Tony niet als hun nieuwe surrogaat-moeder accepteren, en zien haar nog liever dood. Dit verandert wanneer Tony Sara betrapt bij een drugdeal, en belooft niets tegen haar vader te zeggen als zij stopt met die smeerlapperij. Aan Pasmans en Raymond wordt intussen opgedragen de diefstal van geld uit een kassa te verhelderen. Eén van de diensters werd door de dochter van de eigenaar betrapt, maar vooraleer de agenten de bodem van de zaak hebben uitgespit, staat het verhaal al lang en breed in de kranten. Ben geeft dan toch eindelijk toe en bezoekt - zij het niet van harte - zijn stervende vader. Britt krijgt nog maar eens bezoek van Danny, die de laatste tijd wel erg vaak herinneringen komt ophalen. En wanneer een roofoverval een direct verband schijnt te hebben met de ontvoering in de bestelwagen, moeten de flikken uitrukken op een industrieel terrein, waarbij Tony net aan een kogel ontsnapt. De situatie met Sam en zijn kinderen, de bijna dood-ervaring... alles wordt haar te veel, en ze lucht haar hart aan Britt: ze is zwanger.

38. Corrupt
Na een overval op een juwelier is de buit onvindbaar, maar een mogelijke verdachte wordt in flink toegetakelde toestand lngs de oever van het kanaal aangetroffen. Bij een huiszoeking ontsnapt een verdachte die het appartement heeft doorzocht, en Britt en Tony vinden als enige aanwijzing een telefoonnummer dat niet schijnt aangesloten te zijn. Pasmans krijgt echter een briljante inval wat het nummer betekent. Raymond lucht zijn hart op bij zijn partner dat hij metzijn scheve schaats met Carla een stommiteit heeft begaan, en hij vraagt of Wilfried niet wil bemiddelen bij zijn vrouw. Ook een confrontatie tussen Tony en Sam kan niet langer uitblijven, en de vader van Vanneste verlaat spoorloos het ziekenhuis nadat hij van Sellatin en Merel een considerabele som geld heeft geleend. En Britt moet van Marks ex-collega Danny vernemen dat er eertijds een onderzoek naar corruptheid liep, en dat Nadine Vanbruane deel uitmaakte van het onderzoeksteam.

39. Luther
Britt werd benaderd door Luther Cosanni, de vermoedelijke moordenaar van haar man. Cosanni beweert echter dat hij onschuldig is, en dat hij haar de bewijzen van zijn onschuld én de identiteit van de moordenaar zal prijsgeven in ruil voor bescherming. Voor het zover kan komen, wordt hij echter neergeschoten. Britt bekent aan Tony dat ze op het ogenblik van de feiten op dezelfde plaats als Cosanni was, en Tony zet haar carrière op het spel door te zwijgen tegen Nadine Vanbruane. Vanbruane heeft namelijk eertijds het intern onderzoek naar een lek binnen de drugsbrigade geleid, en het lek is na de dood van Britts man gestopt. En daarbij komt nog eens dat Luthers laatste bericht aan Britt was dat ze niemand mocht vertrouwen...

BEELD EN GELUID
De films die door Bridge Entertainment worden uitgebracht, hebben vaak te lijden onder slechte transferkwaliteit, slechte geluidsmixen en dergelijke meer. Niets van dit alles op de meeste VRT-reeksen die Bridge uitbrengt, en ook voor het feit dat uitgerekend een Nederlandse distributeur zo omzichtig met het materiaal van een VRT-reeks omspringt, verdient een pluim. Het beeld is mooi anamorfisch, waarbij de originele 1.78:1-aspect ratio ervoor zorgt dat U technisch gezien nog nooit naar zo'n goede transfer van Flikken kan hebben gekeken dan op deze dvd's. De scherpte is doenbaar, het contrast is prima, alleen is de compressie soms niet optimaal, en krijgen we nogal wat artefacts te verduren. Om maar één voorbeeldje te noemen, één van de artefacts die ons het ergst in het oog sprong was het moiré-effect op de pull-over van Tony Dierckx in de laatste scènes van de laatste aflevering, Luther. De kleuren zijn daarentegen nét een tikkeltje natuurlijker dan bij de vorige box, vinden we. Het geluid is een eenvoudige Dolby Surround 2.0-track, hetgeen de oorspronkelijke mix is zoals die op TV is uitgezonden, en qua dynamiek en ruimtelijkheid toch ver genoeg reikt om ons te bekoren. Voor wie het Vlaamse dialect niet echt meester is, is opnieuw een Nederlands ondertitelingsspoor voorzien, dat automatisch aanswitcht als er andere talen worden gesproken - in de laatste paar afleveringen wordt er nogal redelijk wat Frans gesproken. Ook storen ons nog de ellenlange opening credits, en de ongelukkig geplaatste layer change op de drie discs met een oneven aantal afleveringen. Maar voor de rest kan deze release gemakkelijk de vergelijking met de vorige twee boxen doorstaan.

EXTRA'S
En jawel, ook weer op deze discs worden alle archieven van actualiteiten- en society-programma's aangeboord om op disc 1 samen een waaier aan bonusmateriaal te vormen, wat bijvoorbeeld goed te merken is aan het afgeronde aantal minuten van de bijdragen. Het openen met een verplichte trailer voor De Zaak Alzheimer - ten tijde van de release van deze dvd nog in productie - vinden we gewoon storend. We overlopen even voor U:

Documentaire "Op de set van Flikken" (3 min)
Sfeerbeelden van op de set, gepresenteerd door Johan Persyn, met enkele korte interviews, oorspronkelijk afkomstig uit het archief van één of andere regionale zender.

Reportage van de Flikkendag in Gent (3 min)
Uit De Rode Loper, een sfeerbeeld van de fandag; iets te zelfbewierokend naar onze smaak.

Op stap in Gent met de échte flikken (3 min)
Een paar Gentse agenten vergelijken de situaties uit de reeks met het dagelijks leven, en becommentariëren de positieve effecten van de reeks op hun imago.

Documentaire "De realiteitswaarde van Flikken" (12 min)
Dit fragment komt uit het iets ernstigere programma De Zevende Dag, en bevat een interview met commissarissen De Troch en De Smet. Meer bepaald behandelt deze bijdrage een aflevering uit de tweede reeks waarin een fragment zit waarin Britt en Tony een verdachte van de moord op twee collega's nogal hardhandig aanpakken. De vraag wordt hierbij geopperd of dit nu fictie of realiteit is, en of zoiets kan. Veruit de interessantste bijdrage.

Documentaire "Een opnamedag met Andrea" (4 min)
Voor één of ander Ketnet-programma mocht een meisje Andrea Croonenberghs een dag op de set volgen, wat uiteindelijk resulteerde in een eerder inhoudelijk mager filmpje.

Documentaire "De acteurs van Baantjer op setbezoek bij Flikken" (2 min)
Jeeeeeeeeee..... Nog meer Rode Loper-pret, maar we vinden Baantjer niet echt een bijdrage waard.

Producent Erwin Provoost krijgt Fakkelaward (3 min)
Dit fragment is afkomstig uit... juist, De Rode Loper, en bevat een prijsuitreiking voor producent Erwin Provoost, de man die het Vlaamse drama met reeksen als Windkracht 10 en Flikken uit een diep, diep moeras heeft getrokken. Dat is volgens ons wel een onderscheiding waard.

Achter de schermen van Flikken: het make-up team (3,5 min)
Redelijk interessante bijdrage die vooral behandelt hoe het make-up team de verschillende lijken in beeld heeft gebracht.

Bloopers
Drie en een halve minuut niet zo bijzonder leuke bloopers.

Trailers
Cross-promotionele trailers voor de vierde Flikken-reeks, het tweede Windkracht 10-seizoen waar we nog altijd op aan het wachten zijn, en voor De Zaak Alzheimer sluiten de bonussectie af.

Er is een play all-optie voorzien, en de meeste bijdragen zijn ook in 16:9, zoals de programma's waar de fragmenten zijn uitgelicht. Eerder leuk dan informatief.

CONCLUSIE
Flikken is leuke avondvulling, maar meer ook niet. De afleveringen zijn net niet te lang om te gaan vervelen, maar bij veelvuldig bekijken treedt er, zeker wat de nevenplots betreft, toch wat verzadiging op. Voor de technische kwaliteiten van deze dvd-release overigens niets dan lof, en we hopen dat Bridge en TV1 nog lang goede maatjes blijven inzake het releasen van hun tv-series op DVD.


cover




Studio: Bridge Entertainment

Regie: Peter Rondou, Toon Slembrouck, Anne Ingelbrecht, Dirk Corthout
Met: Andrea Croonenberghs, Joke Devynck, Axel Daeseleire, Cahit Ölmez, Ludo Hellinckx, Mark Tijsmans, Katelijne Verbeke, Rebecca Huys

Film:
6/10

Extra's:
4/10

Geluid:
9/10

Beeld:
8/10


Regio:
0

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001-02

Leeftijd:
6

Speelduur:
659 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8711983458604


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Vlaams Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geanimeerde menu's
• Documentaire "Op de set van Flikken"
• Reportage van de Flikkendag in Gent
• Op stap in Gent met de échte flikken
• Documentaire "De realiteitswaarde van Flikken"
• Documentaire "Een opnamedag met Andrea"
• Documentaire "De acteurs van Baantjer op setbezoek bij Flikken"
• Producent Erwin Provoost krijgt Fakkelaward
• Achter de schermen van Flikken: het make-up team
• Bloopers
• Cross-promotionele trailers

Andere recente releases van deze maatschappij