:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> COYOTE UGLY
COYOTE UGLY
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-07-11
FILM
Violet Sanford (Perabo) verhuist naar New York in de hoop een beroemd schrijfster van songteksten te worden. Maar in plaats van haar droom te verwezenlijken is ze wanhopig en blut. Ondanks verwoede pogingen om haar songteksten en muziek bekendheid te geven, blijkt niemand geïnteresseerd. Door een speling van het lot krijgt de verlegen en onschuldige Violet een baantje als barmeisje in een populairste nachtclub van New York - de wilde en opwindende Coyote Ugly. De "Coyotes" schenken drankjes met een overdosis brutaliteit en staan vaker op dan achter de bar, waarbij ze bezoekers verleiden met hun waanzinnige acts. Voor een meisje dat haar droom najaagt in de grote stad wordt het één wild avontuur...

Coyote Ugly is van de hand van producent Jerry Bruckheimer en heeft qua verhaal niet veel om het lijf. De algemene moraal luidt dat je je dromen moet najagen en nooit moet opgeven maar blijven hopen, wat er ook gebeurt. Verder dan deze simpele boodschap gaat de film niet. Echt dramatisch wordt het nooit en als kijker raak je nauwelijks betrokken bij wat Violet overkomt. Al bij al is Coyote Ugly een leuk, ontspannend doch voorspelbaar filmpje zonder al te veel diepgang, alsof dat Jerry Bruckheimer wat kan schelen...

BEELD EN GELUID
Wat de beeldkwaliteit betreft, kunnen we op beide oren slapen. Het anamorfe 2.35:1-beeldformaat ziet er zeer goed uit. Mooie en warme kleuren, veel scherpte en detail, perfect contrastniveau met solide en diepe zwarttinten. De print is schoon en nergens merkten wij enig foutje op. De Dolby Digital 5.1 (384 kbps) klinkt goed zonder echt 100% te overtuigen. De voorste kanalen worden mooi opgengetrokken waarbij dialogen en muziek voortreffellijk weerklinken. Minpuntje is wel dat tijdens sommige scènes de muziek iets te luid staat. De surrounds worden regelmatig maar subtiel aangesproken voor de achtergrondgeluiden.

EXTRA'S
Buena Vista voorziet een heleboel extra's op deze dvd, allemaal Nederlands ondertiteld (behalve dan de audiocommentaar). Wat de kwaliteit van de extra's betreft, gaat deze schijf een beetje de mist in.  Zoals gewoonlijk zijn er bij het opstarten enkele trailers te zien die je kan overslaan via de forward-toets. Deze trailers kan je achteraf nog afzonderlijk opstarten via "Vooruitblik".

Vooreerst is er een audiocommentaar door enkele actrices uit de film waaronder Tyra Banks en Piper Perabo. De meiden kletsen en giechelen erop los zodat het na een tijdje niet meer duidelijk is wie aan het woord is. Niet dat dat er veel toe doet, want wat ze te vertellen hebben blijkt toch niet interessant en totaal overbodig. Na een half uurtje zijn we maar overgeschakeld naar de volgende extra "Op zoek naar stertalent" (7 min. 40) waarin Jerry Bruckheimer het één en ander toelicht over de casting van sommige karakters. De "Muziekreportage" (3 min. 30) gaat over de muziek in de film en toont hoe Piper Perabo zich inwerkt in de rol van Violet. Voorts is er ook wat info over songschrijfster Dionne Warren en de echte zangeres LeAnn Rimes, gevolgd door enkele verwijderde scènes zonder uitleg of commentaar waarom ze verwijderd zijn. "Coyote 101" (5 min. 20) biedt aan de hand van achter-de-schermen-opnames en interviews een blik op het tot stand komen van het decor voor de bar, het inschenken van de drankjes en de vele danspasjes. Om af te ronden zijn er nog "Action Overload" met een korte montage van scènes uit de film, de bioscooptrailer, de muziekvideo van LeAnn Rimes en een vooruitblik met drie trailers voor andere Buena Vista titels.

CONCLUSIE
Onmiddellijk tot aankoop van deze dvd overgaan is misschien wat overhaast. Technisch mag hij dan wel geslaagd zijn (de extra's buiten beschouwing gelaten), het verhaal is nogal mager en Coyote Ugly is zeker geen hoogvlieger. Even huren dan maar?


cover
Studio: Buena Vista

Regie: David McNally
Met: Piper Perabo, Adam Garcia, Maria Bello, Melanie Lynskey, Izabella Miko, Tyra Banks

Film:
5/10

Extra's:
5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
AL

Speelduur:
97 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8711875923708


Beeldformaat:
2.35:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1
Tsjechisch Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Portugees, Tsjechisch, Hongaars
Extra's:
• Audiocommentaar
• Op zoek naar stertalent
• Muziekreportage
• Toegevoegde scènes
• Coyote 101
• Action Overload
• Bioscooptrailer
• LeAnn Rimes-muziekvideo
• Vooruitblik

Andere recente releases van deze maatschappij