:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> POLICE ACADEMY 6 - CITY UNDER SIEGE
POLICE ACADEMY 6 - CITY UNDER SIEGE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2004-07-17
FILM
Kapitein Harris (G.W. Bailey) is er eindelijk in geslaagd om een eigen politiedistrict te hebben. Maar het mooie liedje dreigt niet lang te duren. Want wanneer de stad overrompeld wordt door een ware misdaadgolf, roept de burgemeester (Kenneth Mars) de hulp in van commandant Eric Lassard (George Gaynes) en zijn trouwe agenten. Dit is uiteraard zéér tegen de zin van kapitein Harris.

Regisseur Peter Bonerz had het nobele doel voor ogen om Police Academy 6: City Under Siege opnieuw meer te laten lijken op de eerste vier films - welke door de fans algemeen het best onthaald werden - dan het miserabele Police Academy 5: Assignment Miami Beach. Spijtig genoeg slaagt hij hier maar deels in. De film heeft weliswaar terug de sfeer en de dynamiek van de betere delen uit de reeks, én regisseur Bonerz wist zowaar enkele fanfavorieten te casten die bedankt hadden voor de vorige Police Academy (Bruce Mahler, Billie Bird en Arthur Batanides), maar de grappen die in de film gepresenteerd worden zijn zo flauw en kinderachtig dat de film nog voor hij goed en wel vertrokken is al onderuit gaat. En wat heeft een komedie zonder geslaagde grappen en grollen voor zin? De zesde Police Academy-aflevering bracht met zijn 12 miljoen $ US boxoffice dan ook beduidend minder op dan de 20 miljoen $ die Police Academy 5 bij elkaar wist te sparen. Deze slappe resulaten weerhielden poducer Paul Maslansky er echter niet van om nog een totaal overbodig zevende avontuur in elkaar te flansen, maar dit is stof voor een andere recensie.

BEELD EN GELUID
Police Academy 6 staat gelukkig opnieuw in het breedbeeldformaat op deze dvd. Het anamorfische uitgevoerde 1.78:1 beeld ziet er voldoende scherp uit, met een goed schaduwdetail en een bevredigend zwartniveau. De kleuren ogen natuurlijk. De gebruikte print bevat wel eens een occasioneel vuiltje, maar is over het algemeen best proper. Digitale compressiefouten hebben we dit keer niet opgemerkt. De Engelse Dolby Digital Mono-track klinkt eerder beperkt, maar voldoet voor een film als dit. De dialogen zijn goed te verstaan.

EXTRA’S
Unholy Alliance: A Retrospective is een 8 minuten durende featurette, waarin regisseur Peter Bonerz over Police Academy 6 vertelt alsof het een meesterwerk is. Zo blijkt deze aflevering enkele hommages naar een handvol tijdloze filmklassiekers te bevatten en omschrijft Bonerz sommige momenten in Police Academy 6 als poëtisch! Enkele castleden komen ook hun zegje doen over deze aflevering. De obligate bioscooptrailer blijkt ook niet te ontbreken.

CONCLUSIE
Police Academy 6: City Under Siege is ondanks de goede bedoelingen van de regisseur opnieuw een flauwe bedoening geworden. Beeldkwaliteit is degelijk en de geluidskwaliteit is voldoende. Extra features zijn net zoals bij de vorige Police Academy-dvd’s miniem, maar eens leuk om te bekijken. Enkel leuk voor de liefhebbers.


Studio: Warner

Regie: Peter Bonerz
Met: Bubba Smith, David Graf, Michael Winslow, Marion Ramsey, Leslie Easterbrook, Matt McCoy, Bruce Mahler, G.W. Bailey, George Gaynes, Lance Kinsey

Film:
4/10

Extra's:
2/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1989

Leeftijd:
6

Speelduur:
80 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
7321931318471


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0


Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Bulgaars, Roemeens, Arabisch, Engels CC, Italiaans CC
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Featurette

Andere recente releases van deze maatschappij