:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> OFFICE, THE - SEIZOEN 1
OFFICE, THE - SEIZOEN 1
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2004-09-12
SERIE
You don't have to be mad to work here, in fact we ask you to complete a medical questionnaire to ensure that you are not.

David Brent (Ricky Gervais), manager bij papierhandel Wernham-Hogg in het Engelse stadje Slough, is een pretentieuze loser die zichzelf onweerstaanbaar grappig vindt. Hij denkt dat hij uitermate populair is bij zijn werknemers en vrienden. Buiten ultieme slijmbal Gareth (Mackenzie Crook) is er echter niemand die David ook maar in de verste verte sympathiek vindt.

The Office is heerlijke Britse comedy van de bovenste plank. De documentaire stijl van de serie doet denken aan andere klasse comedyseries als Curb your enthusiasm en Het eiland. Het eiland omschrijven als een Vlaamse rip-off van The Office zou deze zeldzame Vlaamse comedy parel onrecht aandoen maar het valt niet te ontkennen dat beide series redelijk wat met elkaar gemeen hebben, niet in het minst de setting in een kantoorgebouw. Toen Het eiland regisseur Jan Eelen (ook gekend van het licht fantastische In de gloria) voor het eerst een aflevering zag van The Office moest hij naar verluidt eens slikken, hij was toen al geruime tijd aan het werken aan het concept van zijn 2de tv serie. De lat was heel hoog gelegd door The Office.

The Office is geen serie die het moet hebben van een flitsend of bij de haren getrokken scenario. Naast het fantastische acteerwerk en de erg grappige dialogen moet de serie het vooral hebben van de pijnlijke, herkenbare situaties. Velen kunnen zich wellicht in hun ergste nachtmerries voorstellen geconfronteerd te worden met een "boss from hell" als David Brent of een duffe kantoorsfeer met comateuze collega’s die moeiteloos ingewisseld kunnen worden voor kamerplanten.

De leidraad bij The Office is in feite een reportage die door een cameraploeg gedraaid wordt in de kantoren van Wernham-Hogg. David Brent is zich terdege bewust van de aanwezigheid van de cameraploeg en hij probeert dan ook steeds zijn beste beentje voor te zetten. Hoeft het gezegd dat Brent van de ene in de andere pijnlijke situatie terecht komt door zijn fake, pompeus gedoe. Ricky Gervais maakte met zijn rol als David Brent een meer dan indrukwekkend acteerdebuut. Het is de eerste keer sinds Newman uit Seinfeld dat een comedy personage in die mate aversie als medelijden bij ondergetekende opriep.Ook de rest van de acteurs kwijten zich uitstekend van hun taak, allen zetten ze personages neer van vlees en bloed, typetjes waarmee ieder van ons op een dag kunnen geconfronteerd worden.

Wie nog nooit een aflevering van The Office gezien heeft kan zijn schade nu inhalen via deze Warner dvd-release.

[Tim neemt Gareths nietjesmachine en houdt ze buiten het raam]
Tim: You stay where you are okay? I'm gonna let go, right, unless you stop acting like a fool.
Gareth: Well, you won't, so...
Tim: Well, I have, so...
[Tim gooit de nietjesmachine uit het raam]
Gareth: What if that kills someone?
Tim: Kills somebody? Umm, well, they'll think you're the murderer. It's got your name on it.
Gareth: Why would a murderer put his name on the murder weapon?
Tim: To stop people borrowing it?
Gareth: David.
Tim: I hate the fact that you bring me down to this; really I do, I resent it.


BEELD EN GELUID
In tegenstelling tot de foutieve hoesinformatie (1.33.1) staat The Office wel degelijk in het juiste 1.78.1 beeldformaat. De beeldkwaliteit is goed te noemen, zeker als men rekening houdt met de beperkingen die het mockumentary genre met zich meebrengen. Het beeld oogt bij momenten wat soft, wat nog bijdraagt tot het realiteitsgehalte van de serie. De Engelse Dolby Digital 2.0-track is zeker voldoende voor een comedyserie die het moet hebben van de dialogen.

EXTRA'S
Op de tweede dvd krijgen we naast 6 verwijderde scènes (goed voor 9 minuten) ook de interessante documentaire / making of How I made The Office (39 minuten).

CONCLUSIE
The Office is een fantastisch geacteerde comedyserie die de kijker bij momenten tenenkrullend doet toekijken hoe David Brent er steeds weer in slaagt zichzelf en zijn collega’s op ongelukkige manier voor schut te zetten. Deze 6 afleveringen van seizoen 1 en de 6 afleveringen van seizoen 2 maken dat The Office wat ons betreft kan worden opgenomen in de galerij van beste comedy series ooit. Een absolute aanrader.


cover
Studio: Warner

Regie: Ricky Gervais en Stephen Merchant
Met: Ricky Gervais, Martin Freeman, Lucy Davis, Mackenzie Crook, Ralp Ineson

Film:
9/10

Extra's:
4/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
12

Speelduur:
174 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
7321931962780


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Documentaire
• Deleted scenes

Andere recente releases van deze maatschappij