:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HEART OF AMERICA, THE
HEART OF AMERICA, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2004-11-09
FILM
"Bowling for Columbine was just the beginning..."

In The Heart of America volgen we negen leerlingen - elk met uiteenlopende karakters en achtergronden - en een gefrustreerde leerkracht Will Prat (Michael Paré) tijdens de allerlaatste schooldag op de Riverside High School. Aan de hand van flashbacks krijg je als kijker zicht op welke problemen er op de hedendaagse scholen leven, en probeert regisseur Uwe Boll mogelijke oorzaken aan te reiken waarom sommige jongelingen tot fataal geweld op school kunnen overgaan. Ondanks de gammele reputatie van de van Duitsland afkomstige regisseur (House of the Dead... iemand?) en een tweetal tenenkrommende momenten, is The Heart of America een beklemmend en op sommige momenten zelfs schokkend drama geworden. Boll had dan ook een talentvolle cast ter beschikking, wat zich vertaalde in sterke, geloofwaardige acteerprestaties. De 3 miljoen $ kostende prent werd vertoond op enkele filmfestivals en kreeg vele goede reacties (waaronder van bekend regisseur Ron Howard). Daarna viel alles echter stil voor deze The Heart of America. Concluderend: een aanrader en zeker een tripje naar de videotheek waard!

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch 1.85:1 beeld ziet er goed uit, met heldere en realistisch ogende kleuren. Scherpte, diepte en detail zijn bevredigend. Het betreft hier een recente productie dus beschadigingen en vuil zijn niet aan de orde. Digitale compressiefouten hebben we niet echt tegengekomen, wel is er hier en daar wat filmgrain aanwezig en staat het beeld niet altijd stil. Het Engelse Dolby Digital 5.1-spoor heeft een meer op de voorste kanalen gericht geluidsbeeld, met heldere en goed verstaanbare dialogen. Deze komen op hun beurt mooi uit de centerspeaker. De overvloedig aanwezige filmmuziek, bestaande uit pompende rocktracks, zorgt toch voor het nodige leven in de brouwerij. Ruis of storende geluidsoneffenheden zijn niet aanwezig.

EXTRA’S
Deze dvd bevat helaas geen extra’s.

CONCLUSIE
The Heart of America is een aangrijpend drama van Uwe Boll (House of the Dead, Alone in the Dark) dat handelt over een actueel, maar nog steeds erg controversieel onderwerp. Beeld en geluid op deze dvd zijn prima. Spijtig dat er géén extra’s aanwezig zijn. Toch zeker een huurtip!


cover
Studio: Video Film/Express

Regie: Uwe Boll
Met: Jürgen Prochnow, Michael Paré, Brendan Fletcher, Will Sanderson, Maria Conchita Alonso, Clint Howard, Patrick Muldoon, Lochlyn Munro

Film:
7,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003

Leeftijd:
16

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8713053006968


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij