:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> NIGHT OF THE VAMPIRE HUNTER
NIGHT OF THE VAMPIRE HUNTER
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2004-12-19
FILM
Regisseur Ulli Bujard en zijn Coffeebeans Entertainment team waren zo vriendelijk om ons de nieuwe dvd release te bezorgen van hun eerste film Night Of The Vampire Hunter (Nachschatten) die onlangs werd heruitgebracht, ditmaal door Screen Power.

Night Of The Vampire Hunter vertelt het verhaal van schrijver Jens Feldner (Kesenberg) die onder het pseudoniem Henry Gloom ieder week een pulp-verhaal over vampieren uitbrengt. De Nachschatten-serie wordt al snel een hit, een cult-fenomeen. De auteur is bekend met zijn onderwerp, ze zijn echt, hij heeft de vampieren namelijk gezien. Ook zijn vriendin Selin (Müller) heeft een obsessie voor vampieren. Haar job die ze 's nachts uitoefent in een foto-laboratorium is eigenlijk een dekmantel voor haar werkelijke bezigheid: het jagen op vampieren. Tijdens haar nachtelijke tochten doodt ze alle vampieren die ze op haar weg vindt. Jens van zijn kant heeft geen idee dat zijn vriendin de gekende "Night stalker" is. Wanneer Arnold (Kaese), een vampierenaanbidder, er achter komt dat Selin de mysterieze vampierendoder is beginnen haar problemen pas goed.

Voor meer achtergrond informatie verwijzen wij u graag naar onze bespreking van de eerdere release.

BEELD EN GELUID
Op het gebied van beeld en geluid konden wij geen verschil merken tussen de eerder besproken release en deze nieuwe Screen Power versie, gemakshalve nemen we dan ook grotendeels over wat wij u reeds vroeger wisten te melden:

De beeldkwaliteit van deze film kan in niets vergeleken worden met wat de meeste DVD Info-bezoekers gewoon zijn. De quotering van de beeld- en geluidskwaliteit houdt dan ook rekening met het budget en de technische beperkingen van een niet professionele crew. De beeldkwaliteit van een film met een budget van 25.000 euro vergelijken met die van een big budget film is dan ook te gek voor woorden. Het beeld van de film is eerder wazig, wat nog bijdraagt aan de underground sfeer, maar bijna vrij van print beschadigingen. De beeldkwaliteit is vergelijkbaar met die van de meeste Troma dvd-releases. De Duitse 2.0 track klinkt zeker niet slecht. Het feit dat het beeld bij momenten niet volledig synchroon loopt met het geluid kan het kijkplezier niet vergallen. De muziek die gebruikt wordt in de film vonden we in ieder geval erg cool en passend. Het grote voordeel van deze nieuwe release ten opzichte van de eerste versie is de aanwezigheid van Engelstalige ondertitels. Zoals eerder gezegd is een gedegen kennis van de taal van Goethe niet vitaal voor het kijkplezier bij deze Night Of The Vampire Hunter maar het spreekt voor zich dat het wel het kijkcomfort enorm ten goede komt.

EXTRA'S
Ook op het gebied van extra's werd nog vooruitgang geboekt. Wij kunnen enkel blij zijn met de vaststelling dat er voor een aantal extra's Engelstalige ondertitels werden voorzien. De twee audiocommentaartracks (de ene door regisseur Ulli Bujard en producente Nicole Müller, de andere door cameraman Herwig Bartaszky en acteur Erich Amerkamp) zijn spijtig genoeg nog steeds niet van ondertitels voorzien.

De andere extra’s zien er als volgt uit:
Kaffeelatsch (engelse ondertitels) (22 min.): Onder meer regisseur Ulli Bujard, de producente en de camerman komen aan het woord.
Bloopers (engelse ondertitels) (3 min.)
Geschnittene Szenen: 11 verwijderde scènes die bekeken kunnen worden met audiocommentaar
Storyboard – film vergleich: vergelijking van de storyboards met de uiteindelijke film
2 trailers
Foto gallerie
Featurette (met engelse ondetitels) (3 min.)

CONCLUSIE
Regisseur Ulli Bujard is wellicht niet de nieuwe Peter Jackson maar toch durven we deze Night Of The Vampire Hunter warm aanraden aan underground/low budget horror liefhebbers. De extra's zijn bij momenten razend interessant, ze geven iedereen die er van droomt ooit zelf een film te maken een idee hoeveel bloed, zweet, tranen het kost.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar de website van Coffeebeans Entertainment: www.coffeebeans-entertainment.de


cover
Studio: Screen Power

Regie: Ulli Bujard
Met: Nicole Müller, Stefan 'Cheesy' Kesenberg, Alex Kaese, Peter Schrader

Film:
7/10

Extra's:
8/10

Geluid:
7/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
0

Genre:
Horror

Versie:
Europa

Jaar:
2000

Leeftijd:
16

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
4009750240328


Beeldformaat:
1.77:1 niet-anamorfische PAL

Geluid:
Duits Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Engels
Extra's:
• Trailers
• Making of
• 2 audiocommentaren
• Behind the scenes
• Bloopers
• 11 verwijderde scènes
• Storyboards,
• Fotogalerij

Andere recente releases van deze maatschappij