:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HARRY, UN AMI QUI VOUS VEUT DU BIEN
HARRY, UN AMI QUI VOUS VEUT DU BIEN
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-08-19
FILM
Michel is met zijn vrouw Claire en hun drie kleine kinderen in een overhitte auto op weg naar zijn ouders. Aan een wegrestaurant houden ze even halt houden zodat de kinderen naar toilet kunnen. Michel loopt in de toiletten zijn oude schoolmakker Harry tegen het lijf. Michel kan zich echter niets herinneren, Harry des te meer. Op de parkeerplaats komen ze elkaar opnieuw tegen en Harry stelt voor om samen iets te drinken. Omdat Michel beslist heeft om het uitstapje naar zijn ouders uit te stellen, komen Harry en zijn vriendin Prune op bezoek bij hun thuis. Vanaf dan is het hek van de dam en raken ze niet meer van Harry verlost. De rest moeten jullie zelf ontdekken. Het verhaal zit goed in elkaar, gaat vlot vooruit en wordt ondersteund door een uitstekende soundtrack. Echt spannend wordt het jammer genoeg nooit. Dit is dan ook geen echte thriller, maar als kijker geniet je wel van begin tot einde. Een schitterende Sergi Lopez zet op een geloofwaardige manier het personage Harry neer. Hij is op het eerste gezicht een sympathieke psychopaat met als motto: 'voor elk probleem is er een oplossing'.

BEELD EN GELUID
De film heeft een anamorf 2.35:1-beeldformaat dat er over het algemeen zeer degelijk uitziet. Kleuren ogen prima en het contrast is overal even goed afgesteld met stabiele en diepe zwarttinten. Nergens merk je ruis, edge enhancement of compressiefoutjes. 
Jammer genoeg moet de Benelux-versie het stellen zonder de DTS-track die de Franse versie wel heeft. Niet getreurd echter, de Dolby Digital 5.1-mix (448 kbps) klinkt meer dan geslaagd. De film moet het veeleer hebben van dialogen en die klinken helder en verstaanbaar. De muziek is eerder ingetogen en tijdens de tweede helft van de film, vooral in de finale scènes, schiet de soundtrack echt in actie.

EXTRA'S
Een handvol extra's op deze dvd te beginnen met de bioscooptrailer, vervolgens filmografieën van de vier hoofdacteurs en de regisseur en vier eenvoudige filmposters. De Nederlands ondertitelde documentaire (36 min.) maakt heel wat goed en biedt een interessante en boeiende kijk op sommige aspecten uit de film aan de hand van interviews met regisseur Dominik Moll en de hoofdacteurs. De Franse versie bevat bovendien nog enkele verwijderde scènes en twee verborgen extra's.

CONCLUSIE
Harry, Un Ami Qui Vous Veut Du Bien is een uitermate geslaagde film en een aanrader voor wie eens wat anders wil dan een doorsneepopcornfilm. De film is bovendien prima op dvd gezet.


cover
Studio: A-Film

Regie: Dominik Moll
Met: Laurent Lucas, Sergi Lopez, Mathilde Seigner, Sophie Guillemin, Dominique Rozan, Liliane Rovère

Film:
8/10

Extra's:
5/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
12

Speelduur:
117 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8716777001004


Beeldformaat:
2.35:1 anamorf PAL

Geluid:
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Making-of
• Filmposters
• Filmografieën

Andere recente releases van deze maatschappij