:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> STARSKY & HUTCH
STARSKY & HUTCH
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2005-01-28
FILM
Bay City 1975. De overambitieuze undercoveragent David Starsky (Ben Stiller) krijgt een nieuwe partner toegewezen in de vorm van de flamboyante playboy Ken “Hutch” Hutchinson (Owen Wilson). Dit is niet naar de zin van Starsky, maar veel kan deze er niet tegen inbrengen dus hij moet er zich bij neerleggen. Samen beginnen ze aan een afrekening uit het drugmilieu. Via informant annex ‘vriendelijke’ gangster Huggy Bear (Snoop Dogg) komen ze al snel het criminele brein Reese Feldman (Vince Vaughn) op het spoor, die een manier heeft gevonden om drugs geurloos te maken…

Starsky & Hutch, de bioscoopfilm van de overbekende gelijknamige Tv-serie uit de jaren ’70, loopt over van het komisch talent voor en achter de camera’s, maar dat kon toch niet verhelpen dat deze update maar een ‘zo zo’-affaire is geworden. Todd Phillips, die eerder instond voor de hits Road Trip (‘00) en Old School (‘03), regisseert het geheel prima en de vertrouwde cast - met op kop de tandem Ben Stiller, Owen Wilson en Vince Vaughn - is enthousiast, maar de meeste grappen zijn zo zoutloos en belegen dat er uiteindelijk niet zoveel te lachen valt en is dat niet de bedoeling van een komedie? Daarbovenop hebben we het ondertussen al wel gehad met de foute kleren en kapsels uit de seventies (hoewel de volle pornosnor van Vince Vaughn ons wel eens vuil deed grinniken). Dat hedendaagse bioscoopversies van ‘trashy’ jaren ’70 series werken hebben we al kunnen zien aan de erg amusante eerste Charlie’s Angels-prent en ook Starsky & Hutch werd een solide hit (budget: 85 miljoen $, wereldwijde opbrengst: 170 miljoen $), wat zich ongetwijfeld zal vertalen in nog meer filmupdates van oude Tv-series. Wij wachten alvast vol ongeduld op de eventuele filmversie van Merlina!

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch uitgevoerde 2.35:1 beeld oogt over het algemeen goed scherp en detailrijk. Het contrast en schaduwdetail zijn bevredigend, met een erg goed zwartniveau. De kleuren zien er op hun beurt natuurlijk uit. De gebruikte print is vrij van vuil of beschadigingen. Wel hebben we hier en daar wat trillende beeldlijntjes en wat minieme filmgrain bemerkt. De Engelse Dolby Digital 5.1 is eerder gericht op de voorste speakers, met af en toe wat leven uit de achterste luidsprekers. Er is een goede stereospreiding aanwezig en het gesproken woord is steeds goed te verstaan. Ruis of andere storende oneffenheden in het geluid hebben we niet opgemerkt.

EXTRA’S
Zoals bij de meerderheid van de Buena Vista uitgaven moet je eerst een zwerm promotrailers slikken, wanneer je de schijf opstart. Gelukkig kan je deze snel doorskippen, zodat snel de échte extra features aan de beurt zijn. In tegenstelling tot wat de cover zegt is het alleen regisseur Todd Phillips die een commentaarspoor heeft zitten vol praten. En de informatie die Phillips opgraaft blijkt dan nog eerder matig te zijn! Af en toe komt er iets interessants bovendrijven, maar regelmatig beschrijft Phillips gewoon wat er op het scherm aan het gebeuren is. Vervolgens zijn er een zestal weggeknipte scènes, samen goed voor ongeveer 7 minuten kijkplezier. Er zijn eveneens enkele behoorlijk belegen bloopers (5 min.) en de originele bioscooptrailer. In de Last Look Special (9 min.) nemen de belangrijkste castleden de gekende ‘kiss everybody’s ass’-featurettes die je gewoonlijk op de dvd’s van peperdure Hollywoodfilms terugvindt eens lekker op de hak. Fashion Fa Shizzle with Huggy Bizzle is een 3 minuten durend filmpje waarin Snoop Dogg ons eens een blik gunt in de klerenkast van zijn personage uit de film. Tenslotte is er ook nog een 'paasei' te vinden.

CONCLUSIE
Wij vonden er niet zoveel aan, maar als u maar niet genoeg kan krijgen van de overaanwezige Ben Stiller en zijn kompaan Owen Wilson dan is deze Starsky & Hutch misschien wel uw ding! De dvd is in ieder geval in orde, met een goede beeld- en geluidskwaliteit. En daar bovenop heeft men nog een pakketje extra features toegevoegd.


cover
Studio: Buena Vista

Regie: Todd Phillips
Met: Ben Stiller, Owen Wilson, Vince Vaughn, Snoop Dogg, Juliette Lewis

Film:
5,5/10

Extra's:
6/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2004

Leeftijd:
12

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8711875974335


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Grieks, Kroatisch, Sloveens, Roemeens, Arabisch, Engels CC
Extra's:
• Audiocommentaar
• Bioscooptrailer
• Weggeknipte scènes
• Bloopers
• Easter Egg
• Last Look Special
• “Fashion Fa Shizzle with Huggy Bizzle”
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij