:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> NIGHTWATCH
NIGHTWATCH
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2000-09-02
FILM
Martin Bells (Ewan McGregor) is student rechten, heeft een vriendin, Katherine (Patricia Arquette), en amuseert zich kostelijk met zijn beste vriend James (Josh Brolin). Martin heeft echter geld nodig en neemt daarom een bijbaantje als nachtwaker in het stedelijk mortuarium. Zijn voorganger waarschuwt hem voor allerlei rare gebeurtenissen, maar daar heeft Martin geen oren naar. Al gauw blijkt dat er inderdaad vreemde dingen gebeuren in het mortuarium die toevallig (of niet) gelijklopen met de activiteiten van een necrofiele seriemoordenaar die het gemunt heeft op jonge prostituees. Politie-inspecteur Cray (Nick Nolte) onderzoekt de zaak. Het duurt echter niet lang of de verdenkingen vallen op Martin.

Nightwatch is de Hollywood-remake van de Deense film Nattevagten uit 1994. Opmerkelijk is dat dee film geregisseerd is door niemand minder dan Ole Bornedal zelf, de regisseur van de originele film. De Deense film is een uitstekende en degelijke thriller, gekenmerkt door goede acteerprestaties en een sfeervolle aanpak met beklemmende en spannende scènes. In deze remake slaagt Bornedal er wonderwel in om eveneens de spanning op te bouwen en te behouden waardoor de prent visueel niet onder moet doen voor het origineel. Toch heb je constant het gevoel dat je dit allemal al eens gezien hebt (de remake is identiek aan het origineel) en aldus geniet de originele film mijn voorkeur.

BEELD EN GELUID
RCV presenteert ons deze film in een anamorf 2.35:1-beeldformaat dat er goed uitziet. De donkere scènes zijn zeer geslaagd en komen tot hun recht op deze dvd. Hier en daar is het beeld misschien niet echt scherp en merk je wat ruis, maar over het algemeen is de transfer meer dan bevredigend. De Dolby Digital 5.1-audiotrack doet voortreffelijk zijn werk en klinkt heel goed. De 5.1-kanalen worden volledig benut, de soundtrack is mooi gespreid en vult de kamer volledig, wat bij sommige scènes resulteert in een beklemmend gevoel en de spanning stijgt dan ook opmerkelijk. De dialogen klinken helder en duidelijk, behalve tijdens de finale van de film als de soundtrack iets overheerst.

EXTRA'S
Op het vlak van extra's worden we jammer genoeg niet verwend. De menu's krijgen wel een Dolby Digital 5.1-audiotrack met muziek uit de film. Vervolgens kan je extra's selecteren: korte interviews met cast en crew, een trailer, een B-roll (opnames met handycam) en trailers voor andere dvd-titels van RCV.

CONCLUSIE
De Hollywood-remake van Nightwatch is net zo goed als het origineel. Regisseur Bornedal doet het allemaal nog een kee rin het engels over zonder verlies van sdpanning of kwaliteit. Wie liever Engerls hoort dan Deens, weet wat hem of haar te doen staat.


cover
Studio: RCV

Regie: Ole Bornedal
Met: Ewan McGregor, Josh Brolin, Patricia Arquette, Nick Nolte, Brad Doruif

Film:
6/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1997

Leeftijd:
16

Speelduur:
97 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045200527


Beeldformaat:
2.35:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Interviews met cast en crew
• Trailer
• B-Roll
• dvd-trailers

Andere recente releases van deze maatschappij