:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SNAKE OF JUNE, A
SNAKE OF JUNE, A
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2005-04-18
FILM
De jonge en aantrekkelijke Rinko Tatsumi (Asuka Kurosawa) voelt zich gevangen in een doods huwelijk met Shigehiko (Yuji Kohtari), een man van middelbare leeftijd die meer interesse heeft in schoonmaken dan zijn vrouw te bevredigen. Op een dag wordt Rinko tot haar ontzetting met compromitterende foto’s gechanteerd door een mysterieuze persoon. Deze ‘fotograaf’ draagt haar op om allerlei onzedelijke handelingen te verrichten in ruil voor de negatieven. Na verloop van tijd krijgt ook Rinko’s echtgenoot lucht van het zaakje…

Het visueel indrukwekkende A Snake Of June (originele titel: Rokugatsu No Hebi) bevat alle herkenbare thema’s en elementen die in de vroegere films van Shinya Tsukamoto, vooral bekend om de uitzinnige Tetsuo-films, aanwezig waren. De prent is surreëel, bizar en bevat uiteraard de nodige hoeveelheid technologie. Maar A Snake Of June is daarbovenop gekruid met erotiek, perversheid en een gezonde portie voyeurisme. Tsukamoto regisseerde de film trouwens niet alleen, maar hij acteerde, deed de productie, de montage, de speciale effecten, de sets, schreef het verhaal en verzorgde tenslotte de bloedmooie cinematografie. De film is trouwens volledig is in het zwart/wit (eigenlijk blauw/wit) gefilmd. Dat en de in de film steeds aanhoudende regen bepalen het aanzicht van A Snake Of June, een niet alledaagse, maar daarom niet minder fascinerende en originele filmische ervaring.

BEELD EN GELUID
Het originele 1.33:1 beeld oogt scherp, met een goed contrast en zwartniveau. Het schaduwdetail is eveneens prima. Beeldruis hebben we niet opgemerkt en de gebruikte filmprint is tevens vrij van vuil of beschadigingen. Wel is er wat minimale filmgrain aanwezig en hebben we een enkel digitaal compressiefoutje zien voorbijkomen. De Japanse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm en open, met heldere en goed verstaanbare (in hoeverre je de taal machtig bent natuurlijk) dialogen. Verassend genoeg is er nog een Japanse DTS-track aanwezig (die men niet in het menu of op de cover vermeld), welke vergelijkbaar klinkt.

EXTRA’S
Voor de extra’s features moet je deze dvd niet in huis halen, want die zijn beperkt tot de originele bioscooptrailer. Wel leuk is dat er vier mooie ansichtkaarten in de keepcase te vinden zijn.

CONCLUSIE
A Snake Of June is een originele en ongelofelijk erotische prikkel, gewikkeld in een stijlvol, bijna kunstzinnige verpakking. Beeld en geluid zijn prima en qua bonusmateriaal zijn de vier knappe ansichtkaarten het meest vermeldenswaardige. Hoe dan ook een must voor de liefhebber van de betere film!


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Shinya Tsukamoto
Met: Asuka Kurosawa, Shinya Tsukamoto, Yuji Kohtari, Susumu Terajima

Film:
9/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
16

Speelduur:
77 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
9789058491374


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Japans DTS 5.1
Japans Dolby Digital 5.1Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:
• Bioscooptrailer
• 4 ansichtkaarten

Andere recente releases van deze maatschappij