:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HEAT
HEAT
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-06-29
FILM
Regisseur Michael Mann (Miami Vice, Manhunter, Last of the Mohicans, The Insider) heeft in 1995 met Heat opnieuw een staaltje van zijn kunnen tentoongespreid. Bijna drie uur lang weet hij de kijker aan het scherm te kluisteren in deze beklemmende politie/actiefilm waarin LAPD_detective en workaholic Vincent Hanna (Al Pacino) als een uitgehongerde wolf jacht maakt op de professionele gangster Neil McCauley (Robert De Niro) en zijn team. Elk van hen blinkt uit in wat ze doen en deze capaciteiten weten ze optimaal te benutten. Uiteindelijk zal dat leiden tot een confrontatie tussen beiden. Heat biedt een goed uitgewerkt en opgebouwd scenario, uitstekende vertolkingen, uitgewerkte personages en de nodige spanning en actie.

BEELD EN GELUID
De film heeft op dvd een anamorf 2.35:1-beeldformaat dat er redelijk goed uitziet met voldoende scherpte en detail, maar dat toch enkele mankementen vertoont. Zo merk je af en toe wat ruis en is het contrast inj avond- en nachtscènes niet goed geregeld. De zwarttinten ogen niet echt diep en solide, maar eerder donkerbruin. Gedurende enkele momenten merk je ook edge enhancement, voornamelijk tijdens het eerste deel van de film. Afgezien van deze opmerkingen is dit geen slechte transfer, maar het kon uiteraard beter.
De Dolby Digital 5.1-track (384 kbps) klinkt heel goed, zuiver, open en maakt perfect gebruik van de beschikbare kanalen. Muziek en dialogen zijn duidelijk verstaanbaar en worden door de vele actiescènes nergens overstemd. De surrounds worden eveneens goed aangesproken waardoor je tijdens de overvallen het gevoel hebt middenin de actie te zitten.

EXTRA'S
De dvd bevat geen extra's.

CONCLUSIE
Eén van de weinige films uit de jaren negentig die echt in het geheugen gegrift blijft en een absolute must-have voor de filmliefhebber. De dvd is nog een beetje uit de beginperiode van het medium, met goed geluid, redelijk goed beeld en zonder extra's. Het is nu afwachten of van deze film ooit een speciale versie op de markt komt. In afwachting kan je de dvd als Best Buy voor een prikje op de kop tikken.


cover
Studio: Warner

Regie: Michael Mann
Met: Robert De Niro, Al Pacino, Val Kilmer, Tom Sizemore, Diane Venora, Amy Brenneman, Ashley Judd, Wes Studi, Jon Voight, Ted Levine, Mykelti Williamson

Film:
9/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1995

Leeftijd:
16

Speelduur:
164 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321931141925


Beeldformaat:
2.35:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans, Portugees, Bulgaars, Roemeens, Arabisch
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij