:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HOLLOW MAN
HOLLOW MAN
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-03-12
FILM
Sebastian Caine (Kevin Bacon) is de wat arrogante leider van een team wetenschappers dat in het grootste geheim aan een project werkt om levende organismen onzichtbaar kan maken. Het experiment is al gedeeltelijk toegepast op de gorilla Isabelle. Sebastian en zijn team zijn verwoed op zoek naar het tegenserum waardoor de gorilla opnieuw zichtbaar wordt. Na lang zoeken slaagt hij daarin en wordt het serum op Isabelle getest, die het experiment overleeft. Maar daarmee is de kous nog niet af want Sebastian wil ook eens proeven van deze geniale uitvinding en besluit het op zichzelf uit te proberen wat aanvankelijk ook lukt. Het tegenserum blijkt evenwel niet te werken waardoor Sebastian voorlopig in zijn onzichtbare lichaam gevangen zit. Stilaan raakt hij geïsoleerd en als hij zijn ex-vriendin en medecollega Linda (Elisabeth Shue) ziet stoeien met z'n collega Matt (Josh Brolin), slaan de stoppen helemaal door. Jaloezie drijft hem tot waanzin en gaandeweg beseffen zijn collega's dat Sebastian het geheim koste wat het kost wil bewaren en daarvoor tot het uiterste wil gaan.

Hollow Man is een eerder middelmatige film van regisseur Paul Verhoeven. Het verhaal heeft net als het onzichtbare karakter in de film niet heel veel om het lijf. Op het einde zijn er uiteraard enkele obligate en tevens ongeloofwaardige wendingen, bv. zo loopt een dodelijk gewond personage al na enkele ogenblikken weer springlevend rond. De speciale effecten zijn daarentegen ronduit verbluffend, waarbij je je afvraagt hoe ze het blijven klaarspelen om dergelijke complexe beelden op het scherm te toveren.

BEELD EN GELUID
Alweer een dvd van topkwaliteit dachten we toen we slechts twee hoofdstukken bekeken hadden, en inderdaad, Columbia weet z'n producten af te werken en zo hoort het ook natuurlijk. De DVD Awards die in de wacht worden gesleept zijn dus zeker dubbel en dik verdiend. De film heeft een anamorf 1.85:1-beeldformaat dat er super uitziet. Nergens merk je ruis, krassen of digitale compressiefouten. Het beeld blijft gedurende de hele film uiterst scherp en gedetailleerd met prachtige kleuren en een uitstekend contrastniveau. De Dolby Digital 5.1-track (448 kbps) klinkt heel natuurlijk waarbij alle kanalen waar nodig optimaal benut worden. Puik werk van Columbia! Niets op aan te merken. Topkwaliteit.

EXTRA'S
Hollow Man bevat een karrevracht aan interessante extra's, gepresenteerd in mooie geanimeerde menu's. Alle extra's worden Nederlands ondertiteld! Wij sommen ze even op: één bioscooptrailer en één teaser trailer, de documentaire "Anatomie van een thriller" (15 min.) als een soort making-of met interviews en beelden tijdens de opnames. "Fleshing Out The Hollow Man" (25 min.) is een documentaire over de special effects met talloze interviews, ingedeeld in 15 hoofdstukken, variërende van één tot zeven minuten. Het eerste hoofdstuk is gewijd aan Paul Verhoeven zelf. Drie VFX-picture-in-picturevergelijkingen, waarbij we de oorspronkelijke opnames te zien krijgen alsook de uiteindelijke opnames waarin de speciale effecten zijn toegepast. Drie verwijderde scènes waarvan twee met commentaar van Paul Verhoeven. Een audiocommentaar door componist Jerry Goldsmith. Audiocommentaar door regisseur Paul Verhoeven, acteur Kevin Bacon en scenarist Andrew Marlone. Ten slotte zijn er nog filmografieën van de regisseur en drie hoofdacteurs.

CONCLUSIE
Hollow Man is alweer een juweeltje van een dvd van Columbia Tristar met prachtig beeld en geluid en interessante extra's. Jammer dat de film niet boven de middelmaat uitstijgt.


cover
Studio: Columbia Tristar

Regie: Paul Verhoeven
Met: Kevin Bacon, Elisabeth Shue, Josh Brolin, Kim Dickens, Greg Grunberg, Joey Slotnick, William Devane, Mary Randle

Film:
4/10

Extra's:
8/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
16

Speelduur:
109 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609031454


Beeldformaat:
1.85:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Hongaars Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:
• Bioscooptrailers
• Documentaire "Anatomie van een thriller"
• Documentaire "Fleshing Out The Hollow Man"
• VFX-vergelijkingen
• Verwijderde scènes
• Audiocommentaar door componist
• Audiocommentaar door regisseur, acteur, scenarist
• Filmografieën
• Geanimeerde menu's

Andere recente releases van deze maatschappij