:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> COLD CREEK MANOR
COLD CREEK MANOR
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2005-05-31
FILM
Op zoek naar een rustiger en simpeler leven verhuizen Cooper (Dennis Quaid) en Leah Tilson (Sharon Stone) met hun twee kinderen, Kristen (Kristen Stewart) en Jesse (Ryan Wilson), naar een onlangs vrijgekomen herenhuis. Ondanks dat het immense huis in verval is begint de familie vol goede moed met het renoveren. Maar al snel komen ze er achter dat ‘hun’ droomhuis meer op een nachtmerrie begint te lijken, wanneer stukje bij beetje de duistere geheimen boven water komen…

What secret's live in your house?

Na enkele jaren van geploeter in Tv-films en het gevreesde direct-to-video circuit kreeg Hollywooddiva Sharon Stone met Cold Creek Manor eindelijk nog eens een hoofdrol aangeboden in een grote studioproductie. Met Mike Figgis’ naam - bekend van Leaving Las Vegas - aan het project verbonden twijfelde ze niet lang en hapt toe. Maar dat had ze misschien beter niet gedaan! Want Cold Creek Manor is maar een redelijk teleurstellende thriller geworden, doorzeefd van clichés en onlogischheden eigen aan het genre. Het acteerwerk is dan weer wel degelijk. Wie op zoek is naar vernieuwing en originaliteit kan beter op zoek naar iets anders, want Cold Creek Manor is maar een 'dertien in een dozijn'-affaire.

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch uitgevoerde 1.85:1 beeld is scherp, met heldere en natuurlijk ogende kleuren. De gebruikte filmprint is proper en afgezien van soms wat minieme filmgrain en enkele digitaal compressiefoutjes hebben we niets bemerkt van oneffenheden. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt goed, met steeds verstaanbare en natuurlijk klinkende dialogen. De muziek en de geluidseffecten (zoals omgevingsgeluiden) zorgen voor het ruimtelijke effect.

EXTRA’S
Zoals wel vaker bij dvd’s verdeeld door Buena Vista krijg je een resem verplichte promotietrailers in de maag gesplitst, waaronder Calender Girls, Under The Tuscan Sun, Veronica Guerin en een spotje voor andere thrillers uitgegeven bij dezelfde maatschappij. Deze zijn gelukkig wél gewoon door te skippen! Het echte bonusmateriaal begint met een audiocommentaar ingesproken door regisseur Mike Figgis. De man praat op een monotone toon en er valt wel eens een stilte. Toch weet de regisseur voldoende informatie op de kijker annex luisteraar over te brengen. In Cooper’s Documentary (7 min.) gaan schrijver/uitvoerend producent Richard Jefferies, regisseur Figgis en hoofdrolspelers Sharon Stone en Dennis Quaid dieper in op de amateurfilmpjes die in de film komen. Niet echt boeiend en in onze ogen eigenlijk wat onzinnig om aan dit onderwerp – wat uiteindelijk niet eens veel in de film komt – een featurette te wijden. Vervolgens treffen we een achttal weggelaten scènes aan (te bekijken met optionele commentaar van de regisseur), welke eerst voorgeleid worden met een korte introductie/uitleg van Mike Figgis. De weinig interessante scènes zijn samen goed voor ongeveer 22 minuten beeldmateriaal. Tenslotte is er nog Rules of the Genre (8 min.). Dit is een promofeaturette waarin de belangrijkste cast- en crewleden het hebben over diverse aspecten die belangrijk zijn voor het thrillergenre en zodoende ook aanwezig zijn (of moeten zijn) in Cold Creek Manor.

CONCLUSIE
Ondanks er een capabel regisseur achter het roer zat en dat sterke cast de set bevolkte zal Cold Creek Manor de geschiedenis ingaan als een teleurstellende thriller. Ondanks de eveneens tegenvallende bioscoopresultaten levert Buena Vista een fraaie dvd af, met een goede beeld- en geluidskwaliteit én wat bonusmateriaal.


cover
Studio: Buena Vista

Regie: Mike Figgis
Met: Dennis Quaid, Sharon Stone, Stephen Dorff, Juliette Lewis, Kristen Stewart, Ryan Wilson, Christopher Plummer

Film:
6/10

Extra's:
5,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003

Leeftijd:
12

Speelduur:
114 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8711875974519


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Engels CC
Extra's:
• Audiocommentaar,
• 2 featurettes,
• Weggeknipte scènes,
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij