:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BOYS
BOYS
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2005-07-18
FILM
Net wanneer Peter (Michael Pas) bij het reclamebureau waar hij werkzaam is de opdracht van zijn leven krijgt, besluit zijn vriendin Tanya dat het tijd is om na vier jaar een punt achter hun relatie te zetten. Tom (Tom Van Bauwel), de beste vriend van Peter, neemt de taak op zich om het liefdesverdriet van Peter te verzachten...

Boys, de debuutfilm van Vlaanderens meest succesvolle regisseur Jan Verheyen is gemaakt volgens hetzelfde recept als zijn grootste successen Team Spirit 1 en 2. Dat wil zeggen: een naïef verhaaltje met herkenbare situaties en wat romantiek, op smaak gebracht met een snuifje puberale humor en een dosis naakt. Het kruim van de Vlaamse acteerwereld is van de partij, maar Boys werd destijds vooral gestuwd door de erg goed in het gehoor liggende soundtrack. In de film legde Verheyen daar misschien iets teveel de nadruk op, maar laat dat de fun niet drukken. Net zoals zijn andere films is Boys geen grote kunst, maar gewoon sympathiek vertier. De prent was destijds een groot succes in de Vlaamse bioscopen en zal dit ongetwijfeld ook worden op dvd!

BEELD EN GELUID
Het breedbeeldformaat is niet anamorf uitgevoerd en mist daardoor soms wat scherpte. De kleuren ogen helder en voldoende natuurlijk, maar verraden dat de film al wat ouder is. De gebruikte print is netjes, maar bevat toch enkele kleine vuiltjes en beschadigingen. Voor de rest hebben we wat filmgrain, aliasing en enkele vhs-achtige storingen opgemerkt. De Vlaamse Dolby Surround 2.0-track klinkt zoals te verwachten niet indrukwekkend, maar voldoet. De dialogen zijn steeds goed te verstaan.

EXTRA’S
Promotietrailers voor andere titels die bij Bridge Entertainment zijn verschenen: Kameleon 2, The Cookout, Five Days to Midnight en Escape From Colditz.

CONCLUSIE
Boys, de sympathieke debuutfilm van de alom bekende regisseur met het ronde brilletje, was direct een schot in de roos en werd een groot succes. Nu eindelijk uitgebracht op ons favoriet medium, maar verwacht geen wonderen van het beeld en het geluid. Extra's zijn ook afwezig. Dankzij de lage aanschafprijs toch een leuke aanwinst!


cover
Studio: Bridge Entertainment

Regie: Jan Verheyen
Met: Michael Pas, Tom Van Bauwel, Hilde Heijnen, Francesca Vanthielen

Film:
7/10

Extra's:
1/10

Geluid:
5,5/10

Beeld:
5,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1991

Leeftijd:
AL

Speelduur:
85 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8711983476578


Beeldformaat:
1.66:1 niet-anamorfische PAL

Geluid:
Vlaams Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Geen
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij