:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FRIDAY THE 13TH - PART 2
FRIDAY THE 13TH - PART 2
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2005-07-25
FILM
Vijf jaar gingen voorbij na de gruwelijke moorden in Camp Crystal Lake en al wat overblijft is de legende van Jason en zijn geschifte moeder. Crystal Lake is totaal afgesloten, maar in de buurt heeft men net een nieuw opleidingskamp voor opzichters op poten gezet. Het duurt dan ook niet lang voordat enkele nieuwsgierige tieners even gaan neuzen en tot een verschrikkelijke ontdekking komen…

Na het opmerkelijke succes van Friday The 13th in 1980 wilde Paramount zo snel mogelijk een sequel van Georgetown Productions, welke de film produceerde. Regisseur/producent Sean S. Cunningham was nog wel betrokken bij de productie, maar gaf de fakkel van regisseur door aan zijn goede vriend Steve Miner (Halloween: H20, Lake Placid). De film is eigenlijk niet meer dan een kopie van het origineel, maar dan met nieuw vlees om creatief om zeep te helpen! Na het grote protest tegen het vele aanwezige geweld in deel één wilde de Motion Picture Association of America, ofte de beruchte MPAA, blijkbaar iets goed maken. Want elke moordscène - waaronder enkele opvallende gelijkenissen met Mario Bava’s Bay Of Blood - is totaal verminkt, zodat deze sequel maar een mager beestje is qua 'blood & guts' tegenover het origineel. Gelukkig kan Friday The 13th Part 2 buigen over een bij momenten strakke sfeer en de Jason met de Elephant Man-zak over zijn hoofd is best angstaanjagend.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.78:1 beeld is goed scherp, met een bevredigend zwartniveau en schaduwdetail. De heldere kleuren ogen fel. De gebruikte print oogt vrij proper, maar bevat wel nog wat vuiltjes en beschadigingen. Digitale compressiefoutjes hebben we niet bemerkt, maar er is wel wat minieme filmgrain aanwezig. De Engelse Dolby Digital 2.0 Mono-track klinkt plat, maar dialogen zijn goed te verstaan. Dramatische oneffenheden zijn niet aanwezig.

EXTRA'S
Buiten de originele bioscooptrailer is er op het gebied van bonusmateriaal geen fluit te beleven...

CONCLUSIE
De eerste sequel in de beroemde Friday The 13th-franchise is teleurstellend qua sappige toestanden, maar maakt het goed met een strak sfeertje en een geslaagde Jason. Beeld- en geluid zijn degelijk, maar voor de extra features moet je het niet doen.


cover
Studio: Paramount

Regie: Steve Miner
Met: Amy Steel, John Furey, Adrienne King, Warrington Gillette, Walt Gorney

Film:
6,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
1981

Leeftijd:
16

Speelduur:
83 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8714865556375


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Duits Dolby Digital Mono 1.0
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0 
Spaans Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Grieks, Pools, Kroatisch, Sloveens, Tsjechisch, Hongaars, Bulgaars, Roemeens, Hebreeuws, Arabisch, Turks, Engels CC
Extra's:
• Bioscooptrailer

Andere recente releases van deze maatschappij