:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MEET THE PARENTS
MEET THE PARENTS
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-07-08

FILM
Greg Focker (Ben Stiller), verpleger van beroep, heeft een relatie met schooljuf Pam Byrnes (Teri Polo). Hij bereidt zijn huwelijksaanzoek voor, maar van zodra hij verneemt dat Pams vader graag eerst zijn goedkeuring geeft, ziet hij van dat plan voorlopig af. De twee gaan een weekendje logeren bij haar ouders en de spanning tussen Greg en Pams vader Jack (Robert De Niro) is te snijden. Greg voelt zich niet op zijn gemak en doet alles om geaccepteerd te worden. De gesprekken vlotten echter niet en als Greg per ongeluk met een kurk uit een fles champagne de urne met as van Jacks moeder aan diggelen schiet, is het hek van dam. Het weekend is dan nog maar pas begonnen... Meet The Parents heeft geen diepgaand plot en de grappen zijn ook al niet bijzonder origineel, maar de film wordt uiteindelijk wel een beetje gered door de acteerprestaties van Ben Stiller en Robert De Niro.

BEELD EN GELUID
Meet The Parents is een Dreamworks-product en gezien dat bedrijf kwaliteit zeer hoog in het vaandel voert, merk je al vanaf het begin dat de standaard zeer hoog ligt. De film heeft een anamorf 1.85:1-beeldformaat dat er zeer goed uitziet. Het beeld is haarscherp, bevat veel detail en de kleuren ogen mooi en natuurlijk. Nergens merk je ruis, printbeschadigingen of compressiefoutjes. Referentiekwaliteit.

Het geluid is een Dolby Digital 5.1-mix (448 kbps) en geen DTS-track zoals op de regio 1-release. Het geluid klinkt voortreffelijk, maar omdat dit een dialoogfilm is moet je uiteraard niet teveel verwachten. Dialogen en muziek van Randy Newman weerklinken correct uit de voorste kanalen, waarbij de surrounds af en toe worden aangesproken voor de achtergrondeffecten. Het LFE-kanaal wordt daarbij niet dikwijls gebruikt.

EXTRA'S
De huur-dvd bevat geen extra's. Of de koop-dvd toegevoegd materiaal bevat, is nog niet bekend.

CONCLUSIE
Meet The Parents is een amusant filmpje zonder al te veel diepgang, eenvoudig vermaak waar je met plezier naar zal kijken. De kwaliteit van de dvd ligt vrij hoog. Nu maar hopen dat de koopversie een aantal extra's bevat.
cover
Studio: DreamWorks

Regie: Jay Roach
Met: Robert De Niro, Ben Stiller, Teri Polo, Blythe Danner, Nicole DeHuff

Film:
6,5/10

Extra's:
-/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
AL

Speelduur:
107 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
0667068821529


Beeldformaat:
1.85:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Duits
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij