:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TASTE THE BLOOD OF DRACULA
TASTE THE BLOOD OF DRACULA
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2005-09-13
FILM
Drie welvarende heren, Hargood (Geoffrey Keen), Paxton (Peter Sallis) Secker (John Carson) willen de bloemetjes buiten ztten. Op zoek naar het ultieme avontuur komen ze in contact met Lord Courtley (Ralph Bates), die hen vraagt of ze bereid zijn hun ziel aan de duivel te verkopen. De heren gaan, op zoek naar het ultieme avontuur, in op diens voorstel. Niet alles verloopt echter volgens plan, een zekere graaf Dracula (Christopher Lee) verrijst uit de doden, van stof en as tot vlees en bloed. Met de nadruk op bloed.

Taste The Blood Of Dracula kan spijtig genoeg helemaal niet beschouwd worden als één van de beste Dracula-films of als één van de hoogtepunten uit de geschiedenis van de Britse Hammer-studio. Deze vierde Hammerfilm met Christopher Lee als count Dracula (en een directe sequel van Dracula Has Risen From The Grave uit 1968) weet ons weinig tot niets te bieden dat we al niet eerder en vooral beter hebben gezien. Het idee om het Dracula-personage wat bij te schaven, wat meer diepgang te geven (bij deze een motief voor zijn daden, namelijk wraak) mag dan wel goedbedoeld zijn, het resultaat behoeft toch enige gewenning. Er zijn zo van die dingen die eigenlijk weinig innovatie of verandering nodig hebben, U wilt toch ook B.A. Baracus uit The A-Team zijn GMC Van niet zien inruilen voor een Hummer mogen we veronderstellen? In vergelijking tot de meeste van zijn andere Dracula-rollen weet acteur Christopher Lee ditmaal niet echt te overtuigen. In dezelfde periode was hij in ieder geval in betere doen te zien in twee Jess Franco-films: Count Dracula en Eugenie, beiden ook uit 1970. Ondanks het matige acteerwerk van Christopher "Saruman" Lee blijft het natuurlijk bijzonder lullig om een Dracula-film te moeten uitzitten waarin het hoofdpersonage zo weinig in actie komt als bij Taste The Blood Of Dracula, en bij deze is dit zeker geen gevolg van kwaliteit over kwantiteit.

Mede door de ware stortvloed aan Hammer releases (in de Benelux hoofdzakelijk uitgebracht door Warner en op het Paradiso sublabel Green cow met ondermeer The Devil's Bride, Frankenstein Created Woman en de drie Quatermass-films) lijkt ons dit eerder een film voor verzamelaars die hun Dracula- en/of Hammer-collecties compleet willen houden.

BEELD EN GELUID
Taste The Blood Of Dracula kreeg van Warner een mooi opgefriste print mee waarbij slechts weinig vuil of beschadigingen overblijven. Het contrast en de scherpte zijn goed te noemen. Warner opteerde ervoor om de orginele mono 1.0 track te behouden, deze track (hoeft het te verbazen) biedt weinig dynamiek maar heeft duidelijke dialogen en is vrij van ruis of ander gekraak.

EXTRA'S
De trailer voor Taste The Blood Of Dracula.

CONCLUSIE
Taste The Blood Of Dracula is een bijzonder matige Hammer-film. Over de beeld- en geluidskwaliteit van deze dvd kunnen we tevreden zijn, zeker als we rekening houden met de ouderdom van de film.


cover
Studio: Warner

Regie: Peter Sasdy
Met: Christopher Lee, Roy Kinnear, Ralph Bates, Linday Hayden, Isla Blair, Geoffrey Keen

Film:
6/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1970

Leeftijd:
16

Speelduur:
91 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• Trailer

Andere recente releases van deze maatschappij