:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DRACULA, PRINCE OF DARKNESS
DRACULA, PRINCE OF DARKNESS
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2005-09-26
FILM
Alan: You forget about all of this in the morning, you'll see.
Helen: There'll be no morning for us.


Dracula, Prince Of Darkness start met de begrafenis van een jonge vrouw. De dorpsbewoners geloven dat ze stierf door toedoen van een vampier. In een nabijgelegen bar besluiten de Engelsen Charles (Francis Matthews) en echtgenote Diane (Susan Farmer) om met zijn broer Alan (Charles Tingwell) en vrouw Helen (Barbara Shelley), het kasteel van Carlsbad te bezoeken. Ze kunnen niet vermoeden dat dit het schuiloord is van de legendarische graaf Dracula (Christopher Lee). Als de eerste slachtoffers vallen, blijkt er hulp uit onverwachte hoek te komen.

Dracula, Prince Of Darkness lijkt ons eerder een film voor Hammer-fans dan voor echte hardcore Dracula-adepten. Het klassieke Dracula-verhaal van Bram Stoker werd rijkelijk overgoten met een Hammer-sausje dat wellicht niet bij iedereen evenzeer in de smaak zal vallen. Het feit dat Christopher Lee de rol van Dracula vertolkt zonder ook maar een woord uit te spreken (en dit omdat hij de dialogen dermate slecht vond) weet onze goedkeuring weg te dragen. Minder zijn we te spreken over het feit dat de graaf pas na een 50-tal minuten zijn opwachting maakt (weer tot leven komt), iets wat de spanningsopbouw niet ten goede komt De onheilspellende sfeer wordt verdienstelijk opgebouwd maar wanneer de slechterik van dienst niet komt aandraven begint de gemiddelde kijker zijn aandacht en interesse te verliezen. Dracula, Prince Of Darkness wordt vaak gezien als de opvolger van Dracula (ook gekend als Horror Of Dracula) uit 1958 aangezien het de tweede Hammer-film is waarin Lee de rol van count Dracula vertolkt en een aantal verwijzingen naar de eerste film terug te vinden zijn. Anderen beschouwen The Brides Of Dracula als de enige echte opvolger. Deze film moest het echter stellen zonder Christopher Lee, volgens de enen omdat hij de rol weigerde uit vrees getypecast te worden, volgens anderen omdat de Hammer-studio's hem niet genoeg wilden betalen.

Horror Of Dracula, die ook geregisseerd werd door Terence Fisher, is stukken beter te noemen dan Dracula, Prince Of Darkness, vooral door het sterkere verhaal en de vertolking van Peter Cushing als Dokter Van Helsing. Dracula. Prince Of Darkness werd "back to back" gefilmd met Rasputin: The Mad Monk en heeft dan ook grotendeels dezelfde cast.

BEELD EN GELUID
Het beeld en het geluid op deze dvd zijn over het algemeen redelijk te noemen, in de lijn van de overige door Paradiso uitgebrachte Hammer-films. We treffen nog grain en andere printbeschadigingen aan maar niet in een zeer storende mate. De Engels Dolby Digital 1.0-track maakt geen indruk maar volstaat voor een film als Dracula, Prince Of Darkness.

EXTRA'S
Naast de trailers voor Dracula, Prince Of Darkness, Dracula, Prince Of Darkness / Plague Of The Zombies double feature, Devil Rides Out, Plague Of The Zombies en Frankenstein Monster From Hell krijgen we wederom twee afleveringen uit de World Of Hammer serie:
• Aflevering 2: Dracula and the undead (25 min.)
• Aflevering 11: Christopher Lee (25 min.)

CONCLUSIE
Dracula, Prince Of Darkness is een redelijke Hammer-film die voor een mooie prijs te koop wordt aangeboden.


cover




Studio: Paradiso

Regie: Terence Fisher
Met: Christopher Lee, Barbara Shelley, Andrew Keir, Francis Matthews

Film:
6,5/10

Extra's:
5/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL - Huur)

Jaar:
1966

Leeftijd:
16

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5410504967573


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailers,
• Documentaires

Andere recente releases van deze maatschappij