:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> RAISING ARIZONA
RAISING ARIZONA
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-07-21
FILM
"Hi" McDonnough (Nicolas Cage) is een kleine crimineel die continue in de gevangenis belandt en die er maar niet in slaagt op het rechte pad te komen. In het politiekantoor is het telkens agente Edwina (Holly Hunter) die zijn dossier behandelt. Na verloop van tijd vraagt Hi haar ten huwelijk en de twee stappen in het huwelijksbootje. Al gauw blijkt dat Ed onvruchtbaar is dus nooit een baby zal kunnen krijgen. Adopteren is uitgesloten omdat Hi een strafblad heeft. Echter de rijke ondernemer Nathan Arizona en zijn vrouw hebben een vijfling gekregen en dat nieuws verspreid zich vliegensvlug. Ed en Hi besluiten een baby van Nathan te kidnappen. Al deze informatie krijgen we te verwerken binnen de eerste tien minuten en meteen kan de film van start gaan. Wat we nadien te zien krijgen is een opeenvolging van leuke en absurde scènes met al even geschifte personages. Raising Arizona kan echter niet tippen aan het latere werk van de gebroeders Coen, denk aan Fargo of The Big Lebowski, maar de film kan desondanks toch voldoende bekoren.

BEELD EN GELUID
Raising Arizona heeft op deze release een anamorf 1.85:1-beeldformaat dat er over de hele lijn goed uitziet, afgezien van enkele scènes waarin wat ruis zichtbaar is. De geluidstrack is slechts in Dolby Surround 2.0 uitgevoerd, maar dat deert hier niet, want de film wordt voldoende ondersteund waarbij de dialogen continue helder en verstaanbaar klinken en nooit door de muziek overstemd worden.

EXTRA'S
Niet veel soeps. Alleen een bioscooptrailer (niet Nederlands ondertiteld).

CONCLUSIE
Ben je niet vertrouwd met de humor van de gebroeders Coen, dan kan je deze dvd beter huren. Hun latere werk is wat ons betreft kwalitatief beter. De dvd scoort goed, maar heeft behalve één bioscooptrailer geen enkele extra aan boord. Een huurtip.


cover
Studio: Fox

Regie: Joel Coen
Met: Nicolas Cage, Holly Hunter, Trey Wilson, John Goodman, William Forsythe

Film:
6,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1987

Leeftijd:
AL

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712626009504


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Grieks
Extra's:
• Trailer

Andere recente releases van deze maatschappij