:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CURB YOUR ENTHUSIASM - SEIZOEN 4
CURB YOUR ENTHUSIASM - SEIZOEN 4
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2005-10-23
SERIE
In vergelijking met de twee vorige seizoenen vonden we het gemiddelde niveau van de afleveringen tijdens dit vierde seizoen iets minder hoog. Niet getreurd echter, het seizoen biedt ons zeker nog de nodige uitschieters (zoals aflevering 2 Ben's Birthday Party en vooral de 1 uur durende seizoensafsluiter Opening Night). Bij seizoen 3 vormden de horecaplannen van Larry de rode draad, ditmaal draaien diverse afleveringen om zijn Broadway-carrière in The Producers. Naast de gebruikelijke cast verleenden Hollywood sterren als David Schwimmer, Mel Brooks, Ben Stiller en Gina Gershon, tot ons genoegen, hun medewerking aan dit vierde seizoen van Curb Your Enthusiasm.

AFLEVERINGEN
Bij het vierde seizoen krijgen we wederom 10 afleveringen op 2 schijfjes voorgeschoteld:

Disc 1:
Episode 1: Mel's offer
Cheryl en Larry maken plannen voor hun tienjarige trouwdag. Cheryl wil dat ze elkaar opnieuw het jawoord geven maar Larry heeft zo zijn eigen ideeën. Wanneer regisseur Mel Brooks in een karaokebar de hemelse zangstem van Larry hoort, biedt hij hem een verrassende rol aan.

Episode 2: Ben's Birthday Party
Tijdens de repetitie komt Larry de blinde Mike tegen. Mike heeft een succesvolle carrière in de showbusiness en een vriendin die zegt model te zijn. Door zijn obsessie voor borsten beledigt Larry zijn vrienden. Als klap op de vuurpijl verknalt hij het verjaardagsfeestje van medespeler Ben Stiller.

Episode 3: The Blind Date
Wanneer Larry weigert bij Ben voorin in de auto te gaan zitten, ontstaat er een fikse ruzie. Uit pure goedheid laat Larry de auto van Cheryl wassen door een groep mensen met een verstandelijke handicap. Hij regelt ook een blind date voor de blinde Mike.

Episode 4: The Weatherman
Larry's mondhygiëniste vertelt iedereen over Larry's tandplak. Als Larry wil gaan golfen, gooit de weerman roet in het eten. Datzelfde doet Larry bij het eerbetoon aan Leo Funkhouser, die lijdt aan de ziekte van Hodgkin.

Episode 5: The 5 Wood
Voormalig Friends acteur David Schwimmer neemt de rol over van Ben Stiller over in The Producers. Larry krijgt een pijnlijk ongelukje. De arts die hem behandelt is de vriend van Steve, de homoseksuele choreograaf. Leo Funkhauser overlijdt aan de ziekte van Hodgkin maar Larry en Jeff bewijzen hem niet bepaald de laatste eer.

Disc 2:
Episode 6: The Car Pool Lane
Larry en Jeff willen dolgraag naar een belangrijke honkbalwedstrijd maar dat is niet Larry’s grootste probleem. Hij is namelijk opgeroepen voor een rechtbankjury en uiteraard tracht hij daar onderuit te komen. Dan is er ook nog zijn vader, die aan glaucoom lijdt. Larry wil voor hem marihuana als medicijn kopen.

Episode 7: The Surrogate
Larry's prille theatercarrière dreigt in gevaar te komen. Hij heeft een gezondheidsverklaring nodig voor The Producers, maar zijn hart slaat af en toe op hol. Hij trapt een aantal anders gekleurde medemensen ondertussen flink op de tenen. Op een feestje bij de Dusenberry's ter ere van de aanstaande baby praat Larry met de draagmoeder.

Episode 8: Wandering Bear
De aankoop van een gewaagde video en Larry's tactloze optreden dreigen de verstandhouding met zijn overgevoelige assistente te verstoren. Op aanraden van Jeff probeert Larry een nieuw doch ingewikkeld voorbehoedsmiddel, met verrassende resultaten tot gevolg. Hondenliefhebber Larry haalt zich weer eens de woede van Susie op de hals.

Episode 9: The Survivor
Omdat hij telkens vlekken in zijn nieuw pak heeft, krijgt Larry een band met de chassidische vrouw van de stomerij. Misschien kan hij nu toch gebruik maken van het cadeau voor zijn tienjarige huwelijk. Larry vindt het moeilijk om zijn tekst in de musical en zijn trouwbeloften te onthouden. Tijdens het dineetje op zijn trouwdag lijken twee gasten elkaar te willen overtroeven met hun ellendige ervaringen.

Episode 10: Opening Night (1 uur in plaats van de gebruikelijke 30 minuten)
Nadat ze elkaar opnieuw het jawoord hebben gegeven, vliegt Larry naar New York voor zijn optreden in The Producers op Broadway. Een overijverige fan werpt Larry vuile blikken toe. Larry probeert het goed te maken met David Schwimmer in de hoop de musical van Mel Brooks te redden.

BEELD EN GELUID
Net zoals bij het derde seizoen zijn de scherpte en het kleurcontrast goed te noemen. De Dolby Surround 2.0-track geeft de dialogen weer zoals we mogen verwachten, de track voldoet zeker voor een dergelijke tv-serie. Wederom zijn de diverse afleveringen niet van chapters voorzien.

EXTRA'S
Terwijl het we het bij de vorige seizoen moesten stellen met een minimum aan extra's krijgen we ditmaal helemaal niets. Een gemiste kans!

CONCLUSIE
Wellicht iets minder sterk dan de voorbije seizoenen maar toch nog meer dan de moeite voor fans van de serie. Curb Your Enthusiasm en The Office blijven zonder twijfel de twee must series van de laatste jaren voor liefhebbers van "stoute" humor.


cover
Studio: Warner

Regie: diverse
Met: Larry David, Jeff Garlin, Cheryl Hines, Richard Lewis

Film:
8/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
AL

Speelduur:
330 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij