:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WEST WING, THE - SEIZOEN 6
WEST WING, THE - SEIZOEN 6
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2005-12-05
SERIE
Seizoen 5 was overduidelijk een overgangsseizoen, men wist als het ware niet direct welke kan men op moest nu Aaron Sorkin er de brui aan gegeven had. Vandaar de afwisseling tussen iets actievere en tragere afleveringen. Tegen het einde van het seizoen aan wist men het tempo er echter weer goed in te brengen en liep alles weer even vlotjes als tevoren.

Deze tendens wordt ook voortgezet in het 6e seizoen van The West Wing. Dat is overigens vrij logisch gezien de stortvloed aan gebeurtenissen die we te verwerken krijgen. Al te diep kunnen we daar niet op ingaan, want dat zou te veel van de verhaallijn onthullen. Wat we alvast wel kwijtkunnen, is dat we onverbiddelijk toegaan naar het einde van president Bartlet's 2e termijn en er bijgevolg aan nieuwe verkiezingen en kandidaten gedacht moet worden. De Republikeinen weten zich al snel achter één enkele kandidaat te vereningen, maar de Demoncraten maken er een potje van en vliegen elkaar bijna letterlijk de haren in. Het seizoen eindigt met het Demoncratisch Partijcongres waarop een nationale kandidaat moet gekozen worden ...

Het spreekt voor zich dat ook deze verkiezingen de nodige aandacht krijgen. Het is zelfs zo dat de aandacht meer en meer naar de verkiezingsstrijd verschoven wordt en dat is best wel leuk. Onze lezers met een goed langetermijngeheugen zullen zich wel herinneren dat we de eerste verkiezingscampagne van uittredend president Bartlet nooit te zien kregen, de serie startte namelijk in het 2e jaar van Bartlet's administratie. De chaos van de voorverkiezingen, het kiezen van een nationale kandidaat en dergelijke meer kregen we dus nooit te zien.

De koers die seizoen 6 vaart doet ons vermoeden dat er misschien toch wel eens meer dan 7 seizoenen zouden kunnen komen van The West Wing. We zullen als kijkers alvast erg goed ingeleid zijn bij de 2 potentiële nieuwe presidenten en hun respectievelijke vice-presidenten. Bovendien is het niet zo dat het overduidelijk is wie de race uiteindelijk gaat winnen, want net wanneer je denkt dat je het weet, wordt er weer net iets gedaan dat de nodige twijfel oproept.

De Bartlet-administratie verdwijnt natuurlijk niet volledig uit beeld, sterker nog, enkele oude kwalen steken weer de kop op en de wereld vervalt nog steeds van de ene crisis in de andere, met de nodige frustraties bij de staf tot gevolg. Dat allemaal gedurende meer dan 15 uur ... Warner, wij wachten reeds op de volgende 15 uur !

AFLEVERINGEN
NSF Thurmont
Josh blijft in Duitsland, nadat er bij Donna complicaties optraden. In Camp David wordt de top tussen de Palestijnen en Israël voorbereid.

The Birnam Wood
President Bartlet en Leo zijn het oneens over de aanpak van de situatie in Israël. Wanneer Josh terugkeert uit Duitslang maakt hij zich gegronde zorgen om Leo.

Third-Day Story
Leo ondergaat een spoedoperatie nadat hij een zware hartaanval had. Het wordt al snel duidelijk dat er niet te lang gewacht mag worden met het aanduiden van een nieuwe stafchef.

Liftoff
Margaret en Charlie blijken zowat de enige steun te zijn die C.J. heeft op haar eerste dag als stafchef. Josh neemt contact of met volksvertegenwoordiger Matthew Santos in verband met de komende verkiezingen.

The Hubbert Peak
Toby heeft dringende hulp nodig bij het ter woord staan van de pers en de hele staf organiseert een verrassingsfeestje voor Charlie

The Dover Test
De vredesmissie in Israël zorgt voor een eerste slachtoffer. Ondertussen probeert Leo te herstellen van zijn hartaanval.

A Change Is Gonna Come
Voormalig vice-president Hoynes lijkt nog steeds president te willen worden en vraagt Josh om zijn campagne te leiden. Jed's gezondheid gaat er serieus op achteruit.

In the Room
Een optreden avn het komische duo Penn en Teller zorgt voor een hele media-gekte: het gerucht gaat namelijk dat ze een Amerikaanse vlag verbrandden in het Witte Huis.

Impact Winter
Josh roept de hulp van Leo in wanneer de gezondheid van de president nog verder achteruit gaat. Dat alles vlak voor een topontmoeting tussen Jed en de Chinese president.

Faith Based Initiative
Santos besluit om zich uiteindelijk toch maar in de race naar het presidentsschap te gooien, maar enkel indien Josh zijn campagne wil leiden.

Opposition Research
De campagne van Santos begint in New Hampshire, en meteen is hij het oneens met Josh over de manier waarop de campagne gevoerd moet worden.

365 Days
Leo lijkt de aandacht van de staf niet te kunnen trekken, iedereen lijkt te denken dat het laatste jaar van de Bartlet administratie al voorbij is, niks is echter minder waar.

King Corn
De presidentiële kandidaten trekken naar Iowa, waar ze allemaal het advies krijgen om de maisboeren te steunen in hun vraag naar meer subsidies. Dat ondanks wat ze zelf over het onderwerp ook mogen denken.

The Wake Up Call
Valentijn begint slecht wanneer Iran besluit een Britse lijnvlucht uit de lucht te schieten. Als reactie daarop dreigt de Britse eerste minister een aantal nucleaire installaties in Iran te bombarderen.

Freedonia
Josh probeer Santos wanhopig in een debat tussen vice-president Russell en ex vice-president Hoynes te krijgen, zonder al te veel succes. Santos besluit om Josh's ex-vriendin Amy in te huren ...

Drought Conditions
Een nieuwe kandidaat voor het presidentschap trekt veel media-aandacht en Toby is nog somberder dan gewoonlijk door de dood van zijn broer.

A Good Day
Santos onderneemt een listige poging om een controversiële wet toch te laten goedkeuren en president Bartlet heeft een reunie met de man met wie hij de Nobelprijs moest delen.

La Palabra
Donna probeert uit te zoeken waarom Hoynes ineens besloten heeft geen campagne meer te voeren in Californië en Santos zit in de problemen wanneer zijn eigen stemmenbasis hem in de steek dreigt te laten.

Ninety Miles Away
Nieuwe geruchten omtrent de gezondheid van de Cubaanse president Fidel Castro zorgen voor de nodige heisa. President Bartlet besluit Leo in het geheim naar Cuba te sturen voor een ontmoeting met de president.

In God We Trust
Senator Vinick krijgt advies van Bruno Gianelli over het voeren van zijn campagne, in het bijzonder over hoe hij een vernietigende overwinning kan bewerkstelligen.

Things Fall Apart
De Democratische partij lijkt als het ware uiteen te vallen en dat met één van de sterkste Republikeinse tegenstanders ooit. Jed vraagt Leo daarom om de nominatieconventie in goede banen te leiden.

2162 Votes
Hoynes, Russell, Santos en Baker willen allemaal de Democratische nominatie in de wacht slepen. Ondertussen moet president Bartlet beslissen of hij al dan niet een geheime reddingsmissie in gang zet om de astronauten op het ISS te redden.

BEELD EN GELUID
Op het gebied van beeld en geluid valt er weinig nieuws te melden. Op de typerende ietwat softe anamorfische 1.78:1 transfer valt weinig aan te merken. Op het occasionele compressie-artfactje na of de toevallige hoeveelheid grain is er echt niks dat we de schijven kunnen verwijten. Geen spectaculaire transfer, maar wel oerdegelijk dus. Dat kunnen we trouwens ook zeggen van de Dolby Digital 2.0 track. Belangrijk is dat de dialogen prima te verstaan zijn en dat is ook zo.

EXTRA’S
Alle hoop op enkele extra's lijkt reeds lang geleden vervlogen te zijn. Dat is dus de prijs die we betalen voor een vroegere releasedatum. (In regio 1 zit men namelijk nog maar aan seizoen 4, seizoen 5 verschijnt begin december) Het is en blijft spijtig dat er voor deze reeks op dit gebied niet meer moeite gedaan wordt.

CONCLUSIE
Met seizoen 6 is The West Wing weer goed op dreef, bijgevolg zeer zeker het bekijken waard. Beeld en geluid zijn van het vertrouwde (degelijke) niveau en de extra's zijn onbestaande. Op seizoen 7 zal het nog even wachten zijn aangezien dit voor het moment nog loopt op de Amerikaanse televisie.


cover
Studio: Warner

Regie: Alex Graves, Christopher Misiano, Julie Hébert, Laura Innes, Vincent Misiano, Lesli Linka Glatter, Andrew Bernstein, Richard Schiff, Jason Ensler, Rod Holcomb, Nelson McCormick
Met: Martin Sheen, Joshua Malina, Allison Janney, Richard Schiff, John Spencer, Bradley Whitford, Jimmy Smits en Alan Alda

Film:
8,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2004

Leeftijd:
AL

Speelduur:
924 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5051888171769


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Fins, Zweeds, Grieks, Hongaars, Hebreeuws, Arabisch, Engels CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij