:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> RUSH HOUR
RUSH HOUR
Bespreking door: Carl - Geplaatst op: 2000-11-12
FILM
De Buddy-movies, iedereen kent ze en iedereen heeft er ooit wel eens één gezien. Danny Glover en Mel Gibson, Nick Nolte en Eddie Murphy, enzovoorts. Eerst kunnen de twee acteurs in kwestie elkaar niet uitstaan waarna ze verplicht worden om samen te werken, de 'bad guys' te verslaan en daarbij natuurlijk vrienden voor het leven worden. Rush Hour valt onder de noemer van deze zogenaamde buddy-movies en steekt zeker niet uit boven het gemiddelde. Daarvoor is Jackie Chan's kennis van het Engels te beperkt en kan Chris Tucker te weinig geloofwaardigheid als politieman aan de dag leggen. Wat deze film wel de moeite waard maakt is de humor, Chan's vecht- en lenigheidskunstjes en de algemene "feel-good" sfeer die rond de prent hangt.

Het verhaal is eenvoudig: een Chinese consul trekt naar de Verenigde Staten om een aantal Chinese artefacten ten toon te stellen die jarenlang in de handen waren van één of ander illuster maffia-persoon. Politieman Jackie Chan onderschepte de stukken alvorens ze verscheept werden en natuurlijk kan de Chinese maffia daar niet om lachen. Eenmaal in de Verenigde Staten aangekomen wordt het dochtertje van de consul gekidnapt en de FBI wordt onmiddellijk op de zaak gezet. De consul wil er iemand bij van z'n beste mensen en Jackie Chan wordt stante pede vanuit China overgevlogen. Natuuurlijk vindt de FBI dat hij in de weg zal lopen en daar komt Chris Tucker in het spel: hij krijgt namelijk de opdracht om Jackie Chan zoveel mogelijk van de zaak weg te houden. U had het natuurlijk al door dat beide heren het zo niet begrepen hadden en vanaf daar kan u het vervolg van de film al raden. Geen hoogstaande prent maar al bij al een gezellige avond cinema zonder al te veel uw hersenen te pijnigen.

BEELD EN GELUID
Niets aan te merken betreffende dit compartiment. Het beeld is anamorf en is goed getransfereerd. De meeste producenten weten nu ondertussen wel al dat wij dvd-fanaten geen half werk verwachten. Hier opnieuw een dikke 2-thumbs up! Het geluid is ook deftig, er wordt redelijk wat gebruik gemaakt van de surround-kanalen, natuurlijk vooral tijdens de actiescènes en de dialogen worden hierbij niet op de achtergrond geschoven. Al bij al een goeie dvd-experience.

EXTRA'S
Hmm, voor zo'n filmpje zo'n hoop extra's? Ach ja, New Line is altijd al een eigenzinnige firma geweest die fier is op z'n produkten. En gelijk hebben ze, want zo vergeten ze de fans niet. Mij kon het allemaal niet zo veel schelen, maar de kleine "achter de schermen" featurette kon me wel bekoren. Daar zien we immers Jackie Chan een volledige actiescène gewoon uit z'n duim zuigen terwijl hij bezig is een scène in te oefenen. De kleine rakker vindt gewoon bewegingen uit en verandert zo de hele scène terwijl hij bezig is. De regisseur wordt er bijgehaald en direkt met de feiten op de neus gedrukt. Dit moet zo: kick, draai, val, neem pistool, weg pistool, drop, spring, etc... Deze man bezit over een enorme creativiteit qua actiescènes en het is echt wel interessant om hem aan het werk te zien. Voor de rest krijgen we nog biografieën, director's commentary en 2 bioscooptrailers. Daarbovenop krijgen we dan nog 2 muziekvideo's waaronder de hit van Dru Hill, tevens de theme-song van de film: 'How deep is your love'. Eindigen doen we met één van de eerste (en tevens slechtste) kortfilmpjes van de regisseur. Het beste aan deze film en dvd blijven gewoon de bloopers in de eindgeneriek: lang geleden dat ik nog zo gelachen heb. Dit alleen maakt de dvd al een huuraanrader!


coverStudio: New Line Cinema

Regie: Brett Ratner
Met: Jackie Chan, Chris Tucker, Chris Penn, Elisabeth Peņa

Film:
6,5/10

Extra's:
8/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1998

Leeftijd:
12

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5410504969638


Beeldformaat:
1.85:1 anamorphic PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geanimeerde menu's
• Commentaar van de regisseur
• Deleted scènes
• Achter de schermen featurette
• Cast en Crew biografieën
• 2 Biscooptrailers
• 2 Videoclips
• Kortfilm

Andere recente releases van deze maatschappij