:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DESPERATE HOUSEWIVES - SEIZOEN 1
DESPERATE HOUSEWIVES - SEIZOEN 1
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2005-12-12
SERIEMet de komst van de televisiereeks Desperate Housewives zal het beroep van huisvrouw wellicht nooit meer hetzelfde zijn. De reeks groeide uit tot een hit en betekende voor de Amerikaanse televisiezender ABC een heropleving van de kijkcijfers. Diezelfde zender is trouwens ook verantwoordelijk voor het razend populaire Lost, dat als een wervelwind doorheen het Vlaamse televisielandschap raasde en menig kijker met zich mee wist te sleuren. Desperate Housewives is moeilijk bij één bepaald genre onder te brengen, want de reeks biedt een verfrissende mengeling van drama, komedie en mysterie en bevat een duidelijke knipoog naar het concept van bijvoorbeeld Sex And The City en American Beauty. Die mengeling resulteert in origineel programma dat bol staat van de schandalen en het intrige overgoten met een zoete Amerikaanse saus. De reeks wist zoveel kijkers te boeien dat zelfs Laura Bush, de First Lady van Amerika, een toespeling maakte hoe ook zij een desperate housewife is. De ingrediënten aan de basis van dat succes zijn eerst en vooral het feit dat zowat iedereen zich aan een affaire waagt en er alles aan doet om donkere geheimen te verbergen voor familie en vrienden. Zo krijg je bij iedere aflevering wel nieuwe onthullingen over personages die je gaandeweg hebt leren kennen. Een tweede succesfactor is zonder twijfel de scripts. Het is niet moeilijk om een mysterie bij elkaar te pennen. Je laat gewoon weinig ruimte voor hints en veel ruimte voor vragen. De schrijvers van Desperate Housewives weten duidelijk hoe ze de kijker aan de buis gekluisterd moeten houden. Zo eindigt zowat iedere aflevering wel met een cliffhanger waardoor je de volgende aflevering niet wilt missen. Het is een beetje zoals een goed geschreven boek waarbij je aan het einde van iedere bladzijde het niet kunt laten om de pagina om te slaan. Gelukkig hebben de makers niet de pretentie om hun creatie te serieus op te vatten. Ook de cast draagt hun steentje bij tot het succes met hun uitstekende acteerwerk. Met gevestigde namen als Teri Hatcher, Nicollette Sheridan, Felicity Huffman, Marcia Cross en Steven Culp kon het haast niet mislopen. Later in het seizoen voegen ook Harriet Sansom Harris en Alfre Woodard zich toe aan dat lijstje. Stuk voor stuk zorgen ze met hun charmante acteerwerk voor personages die om één of andere reden in je geheugen blijven hangen.AFLEVERINGEN
De 23 afleveringen van dit eerste seizoen staan gespreid over 6 discs. Elke disc krijgt een slimline case rond zich heen en het geheel wordt omhuld door een aantrekkelijke slipcase. De menu’s zijn netjes geanimeerd, al duurt de introductie wat lang. De ongeduldige kijkers kunnen die animatie gelukkig wel overslaan.

1. Pilot
Mary Alice Young pleegt zelfmoord en laat een spoor van mysterie achter zich na. Haar vriendinnen Susan, Bree, Lynette en Gabrielle blijven achter. Terwijl de 4 buren de vreemde omstandigheden rond de dood van hun collega-buurvrouw proberen te ontcijferen, vertelt Mary Alice het verhaal vanuit haar perspectief. Susan is gescheiden en is op zoek naar geluk en liefde. Bree probeert haar wankele persoonlijkheid in stand te houden terwijl haar huwelijk op instorten staat. Lynette verkiest haar gezin boven een carrière en Gabrielle jongleert zonder al teveel succes met een minnaar en een echtgenoot.

2. Ah, But Underneath
Bree en Rex besluiten hulp in te roepen om hun mankende relatie te redden. Gabrielle’s man Carlos vermoedt dat zijn vrouw hem bedriegt. Lynette kiest voor drastische maatregelen in de hoop haar moeilijke kinderen onder controle te krijgen. Susan strijd met Edie voor de affecties van Mike, een nieuwe en aantrekkelijke buurtbewoner.

3. Pretty Little Picture
Susan leert haar scheiding te accepteren, terwijl Bree er alles aan probeert te doen om een scheiding te vermijden. De overspelige Gabrielle krijgt af te rekenen met een 9-jarige afperser, die haar op heterdaad betrapt met tuinman John. De politie voert een onderzoek naar een verdachte doos die door Paul in het meer werd gedumpt.

4. Who's That Woman
In de gedachte dat hij de minnaar van zijn vrouw ontmaskert heeft, valt Carlos verkeerdelijk de kabelman aan. De bemoeizieke Mrs. Huber probeert Susan af te persen wanneer ze vermoedt dat Susan iets met de brand in Edie’s huis te maken heeft. Lynette brengt een bezoek aan de school van haar tweeling en krijgt te horen dat de kinderen lijden aan ADHD. Bree komt Andrew tegen in een striptent waar ze hem belachelijk maakt in aanwezigheid van zijn vrienden.5. Come In, Stranger
De bewoners van Wisteria Lane richten een buurtwacht op, nadat Susan melding maakt van een inbraak. Tom en Lynette proberen hun kinderen binnen te loodsen in een prestigieuze privé-school, maar dat gaat gepaard met desastreuze gevolgen. De moeder van Carlos komt onverwacht op bezoek met als doel Gabrielle het leven zuur te maken. Bree deelt een pijnlijke herinnering met Zach, die uiteindelijk bekent de reden van zijn moeders zelfmoord te weten.

6. Running To Stand Still
Gabrielle ontdekt een nieuwe en creatieve manier om zich te ontdoen van Mama Solis zodat ze meer tijd kan doorbrengen met John. Susan verdenkt Paul ervan iets vreselijks gedaan te hebben met Zach en besluit hem te achtervolgen. Bree probeert haar relatie met Rex nieuw leven in te blazen, maar geen van beiden is klaar om de waarheid in de ogen te kijken. Lynette botst met haar officieuze moeder Maisy Gibbons tijdens de voorbereidingen van een toneelstuk. Julie probeert Zach aan het praten te krijgen over zijn mysterieuze verleden.

7. Anything You Can Do
Bree zakt de dieperik in wanneer Rex komt aanzetten met scheidingspapieren voor haar en dure cadeaus voor de kinderen. John probeert zijn affaire met Gabrielle te eindigen, maar Mama Solis beschikt al over het nodige bewijsmateriaal. Met een etentje in het vooruitzicht, steelt Lynette de medicatie van een 8-jarig kind. Susan en Edie maken zich op om een mysterieuze gast van Mike te bespioneren. Ondertussen verdenkt Paul Young Edie ervan dat ze zijn vrouw probeert af te persen. Andrew zoekt hulp bij zijn ouders om een ernstig ongeval te verbergen.

8. Guilty
Susan ontdekt dat Mike een geheim heeft. In aanwezigheid van de hele familie Van De Kamp, onthult Carlos aan Gabrielle dat hij een kind wil. Lynette zoekt medische hulp, maar beseft dat ze eigenlijk meer nood heeft aan vriendschap. Bree en Rex weten zich succesvol te ontdoen van Andrew’s auto, maar Bree stelt zich ernstige vragen bij de mentale gezondheidstoestand van haar zoon. Edie onthult de ware identiteit van de zogenaamde afperser.9. Suspicious Minds
Op zoek naar een levensdoel besluit Gabrielle een glamoureuze Halston modeshow te organiseren ten voordele van het plaatselijke hospitaal. Tijdens de voorbereidingen ontdekt Susan de geheime relatie tussen John en Gabrielle. John’s moeder, Helen Rowland, denkt verkeerdelijk dat John het bed deelt met Susan. Ten einde raad denkt Lynette dat een oppas de enige oplossing voor haar gezin is. Bree komt erachter dat Andrew aan de drugs zit en besluit het heft in eigen handen te nemen. Ondertussen verschuilt Julie zich in de slaapkamer van Zach, waar ze zijn vreselijke geheim te horen krijgt.

10. Come Back To Me
Übermoeder Maisy Gibbons maakt haar wederoptreden en we krijgen een kijkje op haar clandestiene leven. Rex blijkt deel uit te maken van dat leven en dat kost hem bijna zijn leven. Dat brengt Bree ertoe haar donkere kant te onthullen. Susan probeert Mike te verleiden, maar stuit op een onverwachte indringer. Na de arrestatie van Carlos door het FBI, gaat het van kwaad naar erger voor Gabrielle. Ze besluit haar bezittingen op te slaan bij Bree. Lynette installeert een camera om de nieuwe oppas te bespioneren. Ze wordt er uiteindelijk alleen maar depressiever van.

11. Move On
Edie organiseert een zoekactie naar de vermiste Mrs. Huber en roept daarvoor de hulp in van Felicia, de zus van Mrs. Huber. Mike vreest dat Susan zich nog steeds aangetrokken voelt tot haar ex-man Karl, terwijl Lynette vreest dat haar man zich aangetrokken voelt tot de nieuwe oppas. Het verhaal neemt een onverwachte wending wanneer Bree de plaatselijke apotheker uit vraagt voor een afspraakje en Gabrielle een baan krijgt.

12. Every Dy A Little Death
Het nieuws dat het levensloze lichaam van Martha Huber gevonden is, gaat als een lopend vuurtje door Wisteria Lane. Bree’s nieuwe man, George, geeft haar een pistool en nog veel meer. Lynette overtuigt de receptioniste van een kinderdagverblijf ervan dat haar zoon terminaal ziek is, om deel te kunnen nemen aan een yogasessie. Carlos staat onder huisarrest tot groot ongenoegen van een werkende Gabrielle. Susan komt te weten dat Mrs. Huber een dagboek heeft achtergelaten en dat zou wel eens nare gevolgen voor haar kunnen hebben.13. Your Fault
Alsof het leven al niet moeilijk genoeg is voor Gabrielle, vragen de ouders van John Rowland haar om een wel heel vreemde gunst. Tom’s vader komt op bezoek en wanneer Susan ontdekt dat de man zijn vrouw al enige tijd bedriegt, lijkt Tom niet in het minst verbaasd. Dat maakt Susan nog bozer. Rex probeert een en ander bij te leggen met Bree, terwijl de advocaten hun bezittingen verdelen, maar Bree laat zich niet zo makkelijk meer beet nemen. Ondertussen is Susan allesbehalve blij met de relatie tussen Zach en Julie. Wanneer ze Paul daarover aanspreekt, vertelt die haar wel heel onverwacht nieuws.

14. Love Is In The Air
De mannen van Wisteria Lane zijn niet opgezet met Valentijnsdag in het vooruitzicht. Susan droomt van het ideale afspraakje met Mike, maar die heeft een aantal geheimpjes te verbergen. Na een ernstige poging om hun huwelijk weer draaiende te krijgen, doet Rex een onverwacht verzoek aan Bree. Gabrielle’s nieuwe baan leidt haar naar de wereld van de matrassen en make-up. Lynette krijgt te horen dat haar kinderen kleine boefjes zijn in plaats van lieve, schattige engeltjes.

15. Impossible
Gabrielle wordt wederom gechanteerd, maar ditmaal is de dader een vriend van John. Mike Delfino wordt gearresteerd na een ondervraging door de politie over de moord op Mrs. Huber. Susan beleeft de moeilijkste nacht van haar leven. Lynette vreest dat Tom een promotie zal krijgen. Bijgevolg zou ze nog meer tijd alleen met de kinderen doorbrengen dan ze nu al doet. Ze probeert Tom er dan ook uit te praten. Bree vindt een condoom en is geshockeerd wanneer ze erachter komt van wie het is. Zach geeft een feestje voor de tieners van Wisteria Lane, maar dat loopt al snel uit de hand.

16. The Ladies Who Lunch
De vreselijke affaire van Maisy Gibbons komt aan het licht en dat veroorzaakt grote problemen tussen Bree en Rex. Gabrielle en Carlos komen ook in een netelige situatie terecht wanneer de riolering het laat afweten. Susan heeft het moeilijk om haar breuk met Mike te verwerken en zoekt steun bij een onverwachte persoon. De tweeling zet de boel weer op stelten, ditmaal met behulp van een legertje luizen.
Pagina: 1 - 2
cover
Studio: Buena Vista

Regie: diverse
Met: Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicolette Sheridan

Film:
8/10

Extra's:
8/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2004

Leeftijd:
12

Speelduur:
960 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1,
Frans Dolby Surround 2.0,
Duits Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• Deleted scenes,
• Gesproken toelichting,
• Een wandelingetje doorheen Wisteria Lane,
• Bloopers van de set,
• Het etentje van Bree in verschillende talen,
• Oprah Winfrey is de nieuwe buurvrouw,
• De geheimen van Wisteria Lane,
• Met Desperate Housewives de wereld rond,
• Achter de schermen van Desperate Housewives,
• Wisteria Lane: Kostuums en sets,
• Easter Egg

Andere recente releases van deze maatschappij