:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GODZILLA'S REVENGE
GODZILLA'S REVENGE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2006-01-08
FILM
Ichiro Miki (Tomonori Yazaki), is een veel gepest jongetje die ervan droomt om ooit eens naar Monstereiland te gaan. Op dit eiland woont Godzilla, de koning der monsters, en deze brengt daar zijn dagen door met gevaarlijke gevechten aan te gaan met diverse uit de kluiten gewassen creaturen. Omdat Ichiro’s ouders steeds maar moeten werken, brengt de jongen veel tijd door in zijn fantasiewereldje. Zo komt Ichiro op een dag terecht op het eiland en geraakt bevriend met Minilla, de zoon van Godzilla…

Vanaf de hallucinante openingssong weet je dat je héél erg ver verwijderd bent van het grimmige origineel. Nochtans was het dezelfde regisseur die aan het roer stond van deze op kinderen gerichte monsterprent. Regisseur Ishirô Honda gebruikte door budgetproblemen materiaal uit Godzilla Vs The Sea Monster en Son Of Godzilla (beiden van Jun Fukuda). En dat is eraan te zien! Want de monsters ogen opvallend rubber, beschamend onnozel en verre van gevaarlijk. Net als je denkt dat je het ergste achter de rug hebt, begint Minilla - beter bekend als de veelgehate 'zoon' van Godzilla ofte de Jar Jar Binks van de Godzilla-reeks - te praten! Zoals eerder gezegd was deze film gericht op een jong publiek, dus om ook de vaste kern van fans aan te spreken werd er een subplot van bankrovers aan toegevoegd. Het moet gezegd dat dit nogal een onsamenhangend geheel oplevert. Men duidt Godzilla's Revenge dikwijls aan als de slechtste film uit de reeks. Maar het woord slecht nemen we niet graag in de mond, aangezien de gemiddelde leeftijd van onze redactie ondertussen al mijlenver verwijderd is van de leeftijd van het doelpubliek en omdat de film nog wel werkt op het 'so bad it's good'-niveau. Voer voor kinderen, Godzilla-completisten of om eens goed te lachen.

BEELD EN GELUID
De anamorfische 2.35:1 print is proper, met een prima scherpte en dito contrast. De heldere kleuren ogen wel wat afgewassen en hebben een gedateerde aanblik. Opvallende digitale compressiefouten vormen gelukkig geen probleem en buiten enkele minieme vuiltjes, wat filmgrain en enkele beeldflikkeringen hebben we geen oneffenheden opgemerkt. De Japanse Dolby Digital Mono klinkt zoals te verwachten vlak en beperkt. Er is wat ruis en kraakjes aanwezig, maar de vervelende kinderstemmen en de monsterschreeuwen komen prima door.

EXTRA'S
De originele bioscooptrailer en een boel promotrailers voor de andere "Big G"-films uit de collectie.

CONCLUSIE
Godzilla's Revenge is ondanks de leeftijdsaanduiding van '12' een monsterprent voor kinderen. Het is dan ook niet moeilijk dat wij er niet wild van waren! Beeld en geluid zijn prima en het bonusmateriaal blijft, net als bij de andere, beperkt tot enkele trailers.


cover
Studio: Paradiso

Regie: Ishirô Honda
Met: Tomonori Yazaki, Eisei Amamoto, Sachio Sakai, Kazuo Suzuki

Film:
4/10

Extra's:
1,5/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1969

Leeftijd:
12

Speelduur:
69 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Japans Dolby Digital Mono

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer,
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij