:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GODZILLA VS. BIOLLANTE
GODZILLA VS. BIOLLANTE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2006-01-11
FILM
De film pikt de draad op vlak na The Return Of Godzilla. Tussen al het puin ontdekt het leger cellen van Godzilla. Enkele jaren later lijkt alles erop te wijzen dat Godzilla zal herrijzen uit vulkaan Mihara. De overheid kondigt fase één af en uit veiligheidsoverweging start men - onder leiding van dokter Shiragami (Koji Takahashi) - aan een geheim verdedigingswapen, "de antinucleaire bacterie" afgekort ANB. Terwijl enkele ongure spionnen uit de republiek Saradia de cellen van Godzilla willen stelen, groeit Biollante uit Shiragami's ANB-project. Biollante is een monsterlijke plant, bestaande uit cellen van Godzilla en met de ziel van de overleden dochter van dokter Shiragami. Wanneer Godzilla uiteindelijk dan toch opstaat uit zijn vulkanisch graf ontstaat er een gevecht op leven en dood tussen de twee monsters...

Godzilla Vs. Biollante is het directe vervolg op de eveneens op deze pagina's besproken The Return Of Godzilla> en zodoende de tweede aflevering in de "Versus"-serie, die liep van 1984 tot en met 1995. Ondanks dat de film enkele uitermate cheesy scènes bevat (een uit de kluiten gewassen roos is dan ook helemaal geen memorabel creatuur!) en het subplot met de spionnen er met de haren lijkt bij gezwierd, betreft het hier een hoogst vermakelijke aflevering uit de ondertussen 28 afleveringen tellende reeks. Het Godzilla-ontwerp is nog steeds niet perfect, maar het gedetailleerde miniatuurwerk en de plaatsing van de monsters is uitstekend. Terwijl regisseur Omori niet goed lijkt te weten waar naartoe met het scenario en geen kaas heeft gegeten van een goede verhaalopbouw, is zijn regie van de letterlijk explosieve vernietigingen en monsteractie gerust één van de beste uit de serie te noemen. Een must voor de kaijufans!

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch uitgevoerde 1.85:1 beeld heeft door de aanwezigheid van wat filmgrain soms last van softe momenten, maar over het algemeen is de scherpte bevredigend. De heldere kleuren ogen vol en natuurlijk. Buiten enkele minieme digitale compressiefoutjes hebben we geen oneffenheden bemerkt. De Japanse Mono-track klinkt voor een film uit '89 maar vlak en iel. De dialogen zijn over het algemeen goed verstaanbaar, maar zakken hier en daar wel eens weg in de geluidseffecten. De soundtrack bevat bovendien wat ruis en kleine kraakjes.

EXTRA'S
Net zoals bij de andere afleveringen treffen we enkele een resem trailers, waaronder de originele bioscooptrailer, aan.

CONCLUSIE
Godzilla Vs. Biollante is ondanks zijn tekortkomingen een geslaagde monsterprent. Regisseur Kazuki Omori, die eveneens verantwoordelijk is voor het fantastische Godzilla Vs. King Ghidorah, weet zich geen raad met het scenario, maar pakt uit met enkele gezien het budget indrukwekkende actiescènes. De dvd van Paradiso is degelijk, maar qua geluid had hier zeker meer in gezeten. Dit is hoe dan ook een verplichte aanschaf voor de Godzilla-fans!


cover
Studio: Paradiso

Regie: Kazuki Omori
Met: Kunihiko Mitamura, Yoshiko Tanaka, Masanobu Takashima, Megumi Odaka,
Koji Takahashi, Tôru Minegishi

Film:
7/10

Extra's:
1,5/10

Geluid:
6/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1989

Leeftijd:
12

Speelduur:
105 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5410504939829


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Japans Dolby Digital Mono

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer,
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij