:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> VOYEUR, THE
VOYEUR, THE
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2006-01-18
FILM
The Voyeur is het laatste deel van de Tinto Brass-collection. De andere dvd's zijn Paprika en Black Angel.

Professor Dodo (Francesco Casale) is een man die van zijn werk houdt. Hij bestudeert de geslachtsorganen van insecten en doet dat met een vreemd soort voyeuristische obsessie. Na de plotselinge verdwijning van zijn vrouw Silivia (Katarina Vasilissa) komt Dodo voor een raadsel te staan. In zijn dromen beleeft hij verschillende flashbacks van zijn vroegere seksuele escapades. Ondertussen laat hij zich ook het hoofd op hol brengen door Pascasie (Raffaela Offidani), één van zijn knappe studentes, en maakt hij kennis met Fausta (Cristina Garavaglia), de verpleegster van zijn vader.

Het acteerwerk, verhaal en de dialogen bij deze The Voyeur (L'Uomo Che Guarda) zijn wederom uitermate zwak, op het pijnlijke af. Toch is The Voyeur volgens bepaalde bronnen de meest artistieke film van Brass. Wellicht denkt men dan voornamelijk aan de scène waarin de vader van Dodo aan Fausta vraagt om zijn sigaar (we hebben het wel degelijk over een echte sigaar) goed te bevochtigen met haar vagina. Voorwaar grote kunst! Volgens het boekje dat bij deze Tinto Brass collection komt zouden we "in het camerawerk van Massimo Di Venanzo zien hoe Brass door het gebruik van extreme lichtval en diepe schaduwen probeert de verwarde psyche van de hoofdrolspeler te verbeelden." Het blijft inderdaad bij proberen. Componist Riz Ortolani, die de voortreffelijke muziek leverde bij erg beruchte films als Cannibal Holocaust en Addio Zio Tom / Goodbye Uncle Tom, weet ons met deze track iets meer te charmeren dan met zijn zwakke Paprika-soundtrack. Laat u echter niets wijsmaken: men koopt of bekijkt een film als The Voyeur om bloot of seksscènes te zien, meer heeft deze film echt niet om het lijf.

BEELD EN GELUID
In vergelijking met de andere films uit de Tinto Brass-collection scoort de beeldkwaliteit van The Voyeur slechter dan bij Black Angel maar beter dan met Paprika. Op bepaalde momenten komen duidelijk pixels en grain tevoorschijn. De Italiaanse Dolby Surround 2.0 track voldoet.

EXTRA'S
Als extra's krijgen we een biografie en filmografie van Tinto Brass en een diashow.

CONCLUSIE
The Voyeur is slecht geacteerd, nergens vernieuwend, nergens grappig, nergens spannend en weinig opwindend of sensueel. De slechtste film uit de Tinto Brass collection.


coverStudio: Dutch FilmWorks

Regie: Tinto Brass
Met: Francesco Casale, Katarina Vasilissa, Raffaela Offidani, Cristina Garavaglia


Film:
2,5/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Soft erotiek

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1994

Leeftijd:
16

Speelduur:
88 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.66:1 niet-anamorfische PAL

Geluid:
Italiaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Filmografie,
• Biografie,
• Fotoserie

Andere recente releases van deze maatschappij