:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GODZILLA - SON OF GODZILLA
GODZILLA - SON OF GODZILLA
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2006-02-03
FILM
Een groepje wetenschappers doen enkele geheime weerexperimenten op een afgelegen eiland. Maar wat deze niet weten is dat het eiland bevolkt wordt door een resem stevig uit de kluiten gewassen monsters, waaronder Godzilla en zijn zoon Minilla...

Na het kinderachtige en ronduit onnozele Godzilla's Revenge begonnen we met twijfels aan Jun Fukuda's Son Of Godzilla. De flauwe titel belooft tevens niet al veel goeds en de verguisde Minilla ziet er - zoals we van hem gewend zijn - wederom beschamend slecht getrukeerd uit, zélfs naar de normen van de oudere Godzilla-films! "The Big G" zelf oogt ook maar belachelijk, maar deze look was eigen aan het monster in de Showa-serie - die liep van 1954 tot en met 1975, dus daar gaan we de makers niet meer op afrekenen.

De rest van de creaturen zien er dan weer wél redelijk goed uit en Fukuda's regie van de speciale effecten is bovendien dik in orde. De regisseur, welke je gerust een Godzilla-oudgediende kan noemen, buit de beschikbare exotische locaties, knappe decors en sets ten volle uit. Dit geeft samen met het zwierige en ietwat naïeve acteerwerk eigen aan de sixties en seventies, de film de 'feel' mee van de ouderwetse avonturenfilms.

En buiten de idiote 'vader en zoon' sequenties tussen Godzilla en Minilla, en het eerder aangehaalde niveau van het kostuumwerk van Godzilla's gebroed, zijn de gevechten tussen de monsters leuk om naar te kijken. Son Of Godzilla kan dan ook rekenen op onze aanbeveling.

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch uitgevoerde 2.35:1 beeld ziet er gezien zijn leeftijd prachtig uit! De print is proper en de scherpte is prima. De kleuren verraden wel dat het om een oudere film gaat, maar verder ogen deze levendig en vol. Buiten wat minimale filmgrain hebben we niets aan te merken op de beeldkwaliteit. De Japanse Dolby Digital Mono klinkt zoals te verwachten beperkt en vlak, maar de muziek klinkt prima en de dialogen zijn goed te verstaan. Ruis en kraakjes vormen niet echt een probleem.

EXTRA'S
Net als bij de rest van de reeks moeten we het doen met de originele bioscooptrailer en een handjevol andere "G"-trailers.

CONCLUSIE
Als je een oogjes kan dichtknijpen voor hier en daar wat gammel effectenwerk (Minilla!), dan is Son Of Godzilla best nog Kaiju-vertier. Beeld en geluid zijn prima en het ontbreken van fatsoenlijke extra's maakt men goed door de scherpe aanschafprijs.


cover




Studio: Paradiso

Regie: Jun Fukuda
Met: Tadao Takashima, Akira Kubo, Bibari Maeda, Akihiko Hirata, Yoshio Tsuchiya

Film:
6/10

Extra's:
1,5/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1967

Leeftijd:
12

Speelduur:
86 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5410504969805


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Japans Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer,
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij