:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GODZILLA: TOKYO S.O.S.
GODZILLA: TOKYO S.O.S.
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2006-03-05
FILM
De film pikt de draad direct op na Godzilla Against Mechagodzilla (2002). Mechagodzilla heeft rake klappen gekregen en is dringend aan reparatie toe. Terwijl krijgt dokter Shin'ichi Chj (Hiroshi Koizumi) bezoek van twee kleine feen. Deze vragen dat Japan de beenderen van de Godzilla uit '54 terug begraaft in de zee. Dan zal Mothra uit dan Japan beschermen tegen monsters. Uiteraard krijgt Chj de Japanse regering niet overtuigt, want deze geloven geen snars van wat deze verteld en bovendien zitten de originele beenderen verwerkt in Mechagodzilla, een project dat ze uiteraard niet zomaar willen opgeven. Voor iedereen het goed en wel beseft wordt Tokyo wederom herleid tot puin, wanneer Godzilla herijst...

Net als bij voorganger Godzilla Against Mechgodzilla was de regie van Godzilla: Tokyo S.O.S. in handen van Kaiju-veteraan Masaaki Tezuka (Godzilla Vs. Megaguirus). Het tempo zit er goed in en Terzuka's regie is lekker dynamisch. De Japanners hebben ondertussen door de jarenlange ervaring een perfect oog voor miniatuurwerk gekregen en dat is er aan te zien! Samen met de feilloze montage, het vakkundig camerawerk en de verbluffende speciale effecten maakt dit dat de monstergevechten in Godzilla: Tokyo S.O.S. om je duimen en vingers bij af te likken zijn! We durven zelfs stellen dat deze voorlaatste film uit de franchise tot nu toe d beste speciale effecten uit de hele reeks heeft (Godzilla: Final Wars nog niet meegerekend). Watch out America! Het enige minpunt aan Godzilla: Tokyo S.O.S. is dat het wat aan diepgang ontbreekt qua scenario. Het is weliswaar leuk dat er verwijzingen inzitten naar de originele Mothra uit '61 en dergelijke, maar het script is wat te zweverig en ongeloofwaardig. Zo reageert iemand op de vernietigingen van hele steden door Mothra met de gevleugelde woorden "Hij deed dit om ons te helpen!". Ook de karakters hebben de diepgang van een bloempot, maar laat dat allemaal de pret niet drukken. Want Kaiju-films moeten het hebben van de vernietigende en spectaculaire monsterfights en dat is iets waar Godzilla: Tokyo S.O.S. van overloopt. Enjoy!

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch 2.35:1 beeld ziet er prima uit, met een goed scherpteniveau. De kleuren ogen helder en realistisch. De gebruikte filmprint is proper, dus vuiltjes en printbeschadigingen niet aan de orde. De Japanse Dolby Surround 2.0-track klinkt prima, met zuivere en verstaanbare dialogen. Toch moeten we weer stellen dat de actiescnes meer baat hadden gehad aan een Dolby Digital 5.1-track. Deze is trouwens wel aanwezig op de regio 1 uitgave.

EXTRA'S
De originele bioscooptrailer en een handjevol trailers van de andere bij Paradiso verschenen Godzilla-films.

CONCLUSIE
Godzilla: Tokyo S.O.S. is de voorlaatste Godzilla-film en als de laatste aflevering (de hier nog te verschijnen Final Wars) minstens even goed is, dan eindigt de reeks met een knal! Tokyo S.O.S. is ondanks het ondiepe scenario een kaiju-feest vol spectaculaire monstergevechten, verbluffende speciale effecten en enkele leuke verwijzingen naar klassiekers in het genre. De beeldkwaliteit is prima, alsook het geluid maar toch is een 5.1-track een gemis. Gezien de scherpe prijs toch een must voor de liefhebbers van rubberen monsteractie. And aren't we all?


cover
Studio: Paradiso

Regie: Masaaki Tezuka
Met: Noboru Kaneko, Miho Yoshioka, Katsuya Onizuka, Hiroshi Koizumi, Kichi Ueda

Film:
8/10

Extra's:
1,5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003

Leeftijd:
12

Speelduur:
91 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Japans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
Bioscooptrailer,
Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij