:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> REAZIONE A CATENA (A BAY OF BLOOD)
REAZIONE A CATENA (A BAY OF BLOOD)
Bespreking door: Dimitri - Geplaatst op: 2006-02-17
FILM
Gravin Federica is de bejaarde eigenares van een felbegeerd stukje landgoed gelegen aan een baai. Op een dag wordt ze bruut afgeslacht door haar echtgenoot, Fillipo Donati. Fillipo wordt vervolgens zelf vermoord door een geheimzinnige derde partij. Wie is deze moordenaar? Is het makelaar Frank Ventura? Of de gravins onwettige zoon? Of misschien is het Albert, de echtgenoot van Donati’s ambitieuze dochter, Renata? Dertien verdachten alsook dertien schokkende moordscènes telt deze gitzwarte horrorfilm. Maar wie van hen heeft de gravin vermoord?

A Bay Of Blood is een giallo waaruit duidelijk de invloeden blijken die de Italiaanse regisseurs Dario Argento en Mario Bava aan mekaar verschuldigd zijn. Oorsponkelijk was Bava, Argento’s leermeester maar na verloop van tijd zijn de twee mekaar gaan beïnlvoeden zodat er een ware kruisbestuiving ontstond. In A Bay Of Blood is een waanzinnige moordenaar aan het werk die erg bloederig te werk gaat. De film telt dertien moorden, wat het gemiddelde brengt op één elke zeven minuten. De moorden zijn dan ook de enige reden waarom je deze film zou bekijken, op enkele kleurrijke shots van Bava en enkele blote borsten na, is het eindresultaat niets om over naar huis te schrijven. De plot werd volledig ontdaan van alle logica en het acteertalent is even hoogstaand als dat van een gemiddelde vaatdoek. De ontknoping tart alle verbeelding en de twist aan het einde is, om in de sfeer te blijven, kinderachtig. Gorehounds zullen het op prijs stellen dat deze video nasty van welleer te bekijken valt in zijn ongecensureerde vorm (zoals de bloederige badkamerscène, en het hakmes dat plotsklaps in het gelaat van één van de personages terechtkomt en er terminaal blijft steken). Historisch gezien heeft de prent wel enige invloed gehad op het slasher-genre en op rauw-realistische horrordrama's als The Last House On The Left, I Spit On Your Grave en The Texas Chainsaw Massacre. Waarbij A Bay Of Blood kwalitatief duidelijk het onderspit moet delven als we al deze films van naderbij bekijken.

Pittig detail nog: deze film bezit het grootste aantal verschillende titels dan welke andere productie ook. Naast A Bay Of Blood staat de film ook nog geboekstaafd onder titels als Twitch Of The Death Nerve, The Ecology Of A Crime, Bloodbath, Carnage, Reazione A Catena, Ecologia Del Delitto, Antefatto, Bloodbath Bay Of Blood, Bloodbath Bay Of Death, Before The Fact en Last House On The Left Part II (de Amerikaanse titel in een re-release in 1973 na The Last House On The Left).

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.78:1 breedbeelformaat is in vergelijking met eerdere (import) versies van de film fenomenaal. Enkel de kleuren ogen wat flets, maar verder oogt de filmprint erg goed. Het Dolby Digital Mono 1.0 geluid is niet fenomenaal, maar voldoet ruim aan de eisen. Door de Engelstalige dubbing spreken de (overwegend) Italiaanse acteurs uiteraard niet lipsynchroon. Technisch scoort deze disc zeker voldoende.

EXTRA'S
Naast de Bioscooptrailer vinden we niets terug.

CONCLUSIE
A Bay Of Blood is een must voor Mario Bava-freaks en verzamelaars van slasher films. De modale horrorliefhebber en/of mensen op zoek naar een bloestollende thriller zoeken hun heil best elders. Deze film bevat meer plotgaten dan een Zwitserse kaas en meer irritant acteerwerk dan twaalf Steven Seagals samen.


cover
Studio: Paradiso

Regie: Mario Bava
Met: Claudine Auger, Luigi Pistilli, Anna Maria Rosati

Film:
4,5/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
6/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1971

Leeftijd:
16

Speelduur:
81 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5410504071133


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer

Andere recente releases van deze maatschappij