:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SIMPSONS, THE - KISS AND TELL
SIMPSONS, THE - KISS AND TELL
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2006-03-05
INLEIDING
Een goeie maand geleden verscheen in Fox' Big Deal-label de Simpsons-compilatiedisc Around The World In 80 D'oh's, die al sinds mei vorig jaar uit Groot-Brittanië importeerbaar was, met dezelfde selectie aan talen en ondertitelingen. Met deze nieuwste compilatie van vier afleveringen, Kiss And Tell, houdt Fox wat meer gelijke tred met het Verenigd Koninkrijk, want de disc is daar nog geen maand uit. Vreemd genoeg bevat de UK-disc ditmaal geen Nederlandse ondertiteling, in tegenstelling tot zowat alle andere Simpsons-compilaties buiten de seizoensboxen, en de Benelux-disc wel. We krijgen ditmaal een compilatie van vier afleveringen rond het huwelijk van Homer en Marge, en zijn haar vele, vele crises. We zien hoe ze hun seksleven trachten op te peppen, hoe Marge per ongeluk een borstvergroting toebedeeld krijgt, hoe Homer bij twee homo's intrekt, en tenslotte hoe kleine Homie en kleine Margie elkaar als kind op een jeugdkamp hebben ontmoet, zonder evenwel elkaar te herkennen (wat anders voor grote problemen zou hebben gezorgd met de continuïteit van de reeks). Afleveringen met flashbacks zijn voor de animatoren een gedroomde showcase om hun talenten op bot te vieren: in de kleine Marge en kleine Homer zien we ongeveer dezelfde gelaatstrekken als in Lisa en Bart, en ook de manier waarop de andere Springfielders in hun jongere versie te bewonderen zijn, is erg meticuleus uitgewerkt. Niets dan lof voor deze dvd, dan? Toch niet. De vermelding op de hoes van de dvd dat dit vier afleveringen zijn die voor het eerst op dvd verschijnen, is evenwel manifest onjuist; de aflevering Natural Born Kissers uit het achtste seizoen was reeds terug te vinden op Too Hot For TV. De drie andere afleveringen zijn recenter, uit seizoenen 14 en 15; als gaststemmen maken Weird Al Yankovic als zichzelf en Adam West en Burt Ward als Batman en Robin hun opwachting.



AFLEVERINGEN

Natural Born Kissers (seizoen 9, aflevering 203)

Lisa: Wow! An alternate ending to "Casablanca". Bart, this could be priceless!
Bart: Priceless like a mother's love, or the good kind of priceless?


Na hun elfde huwelijksverjaardag ontdekken Homer en Marge dat sex opwindender is wanneer er een kans is om betrapt te worden. Een stoeipartij in het molentje op de minigolfbaan wordt hun echter bijna fataal. Bart en Lisa graven met behulp van Grampa's metaaldetector een schat op: een alternatief einde van de film 'Casablanca'.

Large Marge (seizoen 14, aflevering 295)

Bart: The Krusty I know didn't get where he is by giving up.
Krusty: No, I got where I am by naming names in the fifties!


Marge denkt dat Homer naar andere vrouwen kijkt, en besluit een liposuctie te nemen om jonger te lijken. Ze wordt in het ziekenhuis verwisseld met één van de bimbo's van Mayor Quimby, en in plaats van een liposuctie krijgt ze per ongeluk een borstvergroting. Ze kan binnen 48 uur haar nepborsten weer weg laten halen, maar intussen heeft ze een modellencontract op zak, én alle mannen uit Springfield achter haar lopen. Bart en Milhouse hebben intussen een oude aflevering van Batman en Robin gevonden, waarin Krusty een rol schijnt te spelen als de Klown Man. Nadat ze een stunt van de show imiteren, en daarbij een Amerikaanse vlag onderkotsen, wordt Krusty geroyeerd.

Three Gays Of The Condo (seizoen 14, aflevering 308)

Verpleger: Young man, you've ingested a dangerous amount of alcohol.
Homer: The only dangerous amount is none!


De Simpsons maken een puzzel, en terwijl ze op zoek zijn naar een missend stukje, vindt Homer een briefje dat Marge jaren geleden heeft geschreven, waarin ze haar ongenoegen over Homer uit nadat hij op een afspraakje compleet dronken werd. Homer trekt tijdelijk uit het huis, en trekt ondanks zijn vooroordelen in bij een koppel homoseksuelen. Meer en meer begint hij zelf homoseksuele trekjes te vertonen.

The Way We Weren't (seizoen 15, aflevering 333)

Selma: We know everything about boys. Except what they look like below the waist.
Patty: I have some theories based on a G.I. Joe I bought.


Homer vertelt een verhaal toen hij op jeugdkamp ging, en daar van een meisje zijn eerste kus kreeg. Het meisje bleek Marge te zijn, maar noch hijzelf, noch Marge hadden dat door. Wanneer Homer echter niet op het volgende afspraakje is, omdat hij per vergissing (?) in een afslankingskamp voor dikkerdjes is terecht gekomen, is Marges hart gebroken.



BEELD EN GELUID
Deze recentere afleveringen hebben een degelijke beeld-en geluidskwaliteit, alhoewel we op soortgelijke discs toch al beter hebben gezien. Er is overmatig veel blokvorming aanwezig, en er duidelijk een verschil is in scherpte tussen de éne oude aflevering en de drie nieuwere, alhoewel de beeldkwaliteit van deze laatste ook niet om over naar huis te schrijven is. Grain is er niet te zien, de kleuren vertonen een klein beetje flikkering, maar het geheel bevat opmerkelijk weinig ghosting voor een tekenfilm. Er is redelijk veel edge enhancement toegepast, wat onder meer merkbaar is in de vorming van valse randen bij zwart-op-witopschriften. De disc is double-layered, maar amper voor iets meer dan de helft vol; een betere compressie had dus wenselijk geweest. De Dolby Surround 2.0-track is meer dan voldoende, en in tegenstelling tot de vorige discs moet de beschikbare ruimte nu slechts verdeeld worden tussen twee audiosporen.



EXTRA'S
We vinden op deze disc een play all-functie terug, en ook nog een animation showcase, in dit geval voor de tweede act van The Way We Weren't. Met de multi angle-functie kan je kiezen tussen de storyboards en een animatic, met het eindresultaat als picture-in-picture in de hoek, of een sequens met alleen de animatics.

CONCLUSIE
Doordat deze disc meteen in de Big Deal-reeks uitkomt, kan U uw Simpsonscollectie voor de helft van de gebruikelijke prijs vervolledigen. Het toevoegen van de aflevering Natural Born Kissers maakt deze release voor een kwart overbodig; als U deze disc koopt, laat het dan voor de schitterende aflevering Large Marge zijn.


cover



Studio: Fox

Regie: Matt Groening, James L. Brooks, Sam Simon
Met: Dan Castellaneta, Julie Kavner, Nancy Cartwright, Yeardley Smith, Harry Shearer, Hank Azaria, Pamela Hayden, Russi Taylor, Tress MacNellie, Marcia Wallace, Burt Ward, Adam West, Weird Al Yankovic

Film:
7,5/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
1998-2004

Leeftijd:
6

Speelduur:
85 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626021902


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans
Extra's:
• Animatics "The Way We Weren't"

Andere recente releases van deze maatschappij